Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Γιάννης Σηφάκης : Μήνυμα και ευχές εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς




«Αν τα σχέδιά σου είναι για ένα χρόνο σπείρε σπόρους. Αν είναι για δέκα χρόνια, φύτεψε δέντρα. Αν είναι για εκατό χρόνια, μόρφωσε τον άνθρωπο»

Με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς θέλω να απευθύνω χαιρετισμό μεταφέροντας τις θερμότερες ευχές μου σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες καθώς και σε όλους τους εκπαιδευτικούς της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, με αφορμή το ξεκίνημα σας θέλω να ευχηθώ καλή πρόοδο, καλή δύναμη στην εκπλήρωση των στόχων και των επιδιώξεων σας με γνώση ότι η επιτυχία είναι πάντα αποτέλεσμα ενδελεχούς, σκληρής και επίπονης προσπάθειας.
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, κατανοώντας και αναγνωρίζοντας το δύσκολο έργο που επιτελείτε σας εύχομαι καλή δύναμη, ο κύριος προσανατολισμός και γνώμονας του εκπαιδευτικού σας έργου να είναι η ανάπτυξη και ανάδειξη της κριτικής σκέψης και του ήθους του μαθητή, το αποτέλεσμα της προσπάθειας σας να είναι γόνιμο και παραγωγικό.
Από πλευράς πολιτείας κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, σε αυτές τις συνθήκες, για την κατοχύρωση της δημόσιας, δωρεάν, δημοκρατικής, μαζικής εκπαίδευσης, ποιοτικά αναβαθμισμένης, αντιμετωπίζοντας την παιδεία σαν καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό. Φροντίζουμε για την εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων, την κάλυψη των κενών θέσεων των εκπαιδευτικών ( ήδη έχουν αποσπαστεί 2600 μόνιμοι εκπαιδευτικοί, έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για 19.000 αναπληρωτές και γίνεται σοβαρή προσπάθεια για την κάλυψη όλων των κενών θέσεων),έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ, και γίνεται συνεχής προσπάθεια για την βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής και την εξασφάλιση της συντήρησης των σχολικών κτιρίων.
Εύχομαι καλή σχολική χρονια, καλή δύναμη σε όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)