Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Ελλείψεις στα νοσοκομεία του νομού



Με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, το Εργατοϋπλληλικό κέντρο Έδεσσας Αλμωπίας , επισημαίνει τις ελλείψεις στα νοσοκομεία και ζητά την επίλυση των προβλημάτων.




Κύριε Υπουργέ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας σας συγχαίρει για την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Υπουργού Υγείας και σας εύχεται καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει.
Θα θέλαμε να σας αναφέρουμε κάποια προβλήματα όσον αφορά τα θέματα υγείας της περιοχής μας:
Τα νοσοκομεία μας έχουν ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, φαρμάκων και εξοπλισμού, συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο της Έδεσσας τα εξωτερικά ιατρεία της παθολογικής δεν λειτουργούν και υπάρχουν βάρδιες σε όλα τα τμήματα που λειτουργούν με ένα γιατρό και μία νοσηλεύτρια. Μας έχουν αναφερθεί περιστατικά όπου συμπολίτες μας πήγαν στα εξωτερικά ιατρεία και τους είπανε ότι δεν υπάρχουν γιατροί και θα πρέπει να απευθυνθούν σε ιδιώτες ιατρούς. Επίσης έρχονται ασθενείς από περιοχές της Αλμωπίας από απόσταση 50-60 χιλιομέτρων και μη μπορώντας να εξυπηρετηθούν τους παραπέμπουν σε Νοσοκομεία άλλων πόλεων που είναι πολύ πιο μακριά με συνέπεια να υφίστανται οι ασθενείς μεγάλη ταλαιπωρία με κίνδυνο να χάσουν ακόμα και την ζωή τους.
Επίσης το ΙΚΑ της Έδεσσας έχει άμεση ανάγκη για κάλυψη των εξής ειδικοτήτων:
1.Παιδιάτρου 2.Γυναικολόγου 3.Καρδιολόγου 4.Ακτινολόγου 5.Χειρούργου 6.Οδοντιάτρου 7.Οφθαλμιάτρου 8.Νευρολόγου 9.Ορθοπαιδικού 10. Παθολόγου.
Η οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων συμπολιτών μας είναι οικτρή και φανταστείτε πόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα όταν δεν μπορούν να βρουν την στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Είναι αδιανόητο στη σημερινή εποχή να υπάρχουν ελλείψεις και στερήσεις στο θέμα της υγείας.
Παρακαλούμε άμεσα για τις ενέργειες σας για να αναβαθμιστεί επιτέλους ο τομέας της υγείας.
Για την Διοίκηση
Ο Πρόεδρος                                       Ο Γ. Γραμματέας


                       Ν. Γκοτζαμάνης                                      Ε. Δημητριάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)