Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Σε άλλο επίπεδο τα Λουτρά Πόζαρ



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ. ΜΠΙΝΟΥ -Ε. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ





Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Λουτρών  Πόζαρ  η αυξανόμενη επισκεψιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και με τουρίστες όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από τη Ρωσία και τα Βαλκάνια,  τα καθιστά  πλέον  σε ανώτερο  επίπεδο  σε σχέση με άλλες Λουτροπόλεις. Στην κατεύθυνση αυτή  συμβάλει  και το   γεγονός ότι οι ιαματικές πηγές είναι πλέον αναγνωρισμένες.
Αυτά επισήμανε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αλμωπίας  και πρόεδρος της Επιχείρησης των Λουτρών Δημήτρης Μπίνος   στην Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά
. Επιπλέον, ο Δήμαρχος  την κάλεσε  να βοηθήσει ώστε να βρεθούν εκείνα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα έχουν να κάνουν με την ανάπλαση των Λουτρών καθώς επίσης και με την καλύτερη τουριστική αξιοποίησή τους. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι η αναβάθμιση της Λουτρόπολης, που ανήκει πλέον στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Λουτροπόλεων, μπορεί να δημιουργήσει ένα πραγματικά ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν καθιστώντας την ευρύτερη περιοχή σε σημαντικό πόλο έλξης για τις αγορές όλων των Βαλκανίων αλλά και της Ρωσίας.

Για τον σκοπό αυτό ο Δήμαρχος κατέθεσε μελέτη για την ανάπλαση της εισόδου του χώρου των Λουτρών προς ένταξη στο Σ.Ε.Σ (νέο ΕΣΠΑ) την οποία και παρέλαβαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Τουρισμού προς περαιτέρω διαμόρφωση και επεξεργασία, ώστε η ολοκληρωμένη πρόταση να υποβληθεί αμέσως μόλις ανοίξει η σχετική πρόσκληση.

Από την πλευρά της η κ. Κουντουρά διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο και την Υφυπουργό Βιομηχανίας ότι το Υπουργείο Τουρισμού θα παράσχει κάθε διαθέσιμη βοήθεια για την ενίσχυση των υποδομών των Λουτρών, εντάσσοντας τον ιαματικό τουρισμό σε μια ευρύτερη στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης που θα περιλαμβάνει δράσεις προβολής και προώθησης μέσω του ΕΟΤ, σύναψη προγραμματικών συμφωνιών με ασφαλιστικά ταμεία ευρωπαϊκών χωρών, προσέλκυση ξένων επενδυτών στον τομέα, κ.α.

 Ο Δήμαρχος  επισκέφτηκε την Τρίτη 27/10  την υπουργό, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Κετικίδη και τον Διευθύνων Σύμβουλο της Λουτρόπολης Χρήστο Δήμτση ενώ  συμμετείχε και η Υφυπουργός Βιομηχανίας   Θεοδώρα Τζάκρη .



Η κ. Τζάκρη από την πλευρά της αφού αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη συμβολή που μπορούν να έχουν τα Λουτρά Πόζαρ στην γενικότερη ανάπτυξη του Νομού Πέλλας και στην αντιμετώπιση της ανεργίας, προέταξε την ανάγκη για άμεση βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών προκειμένου τα Λουτρά να μπορέσουν να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ιαματικής λουτροθεραπείας, φιλοξενίας και αναψυχής καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους (θερινός και χειμερινός τουρισμός).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)