Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Γιόρτασαν στους Προμάχους τον προστάτη τους Άγιο Δημήτριο.




Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου έγινε τη Κυριακή  Μέγας Εσπερινός και Αρτοκλασία, ενώ τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Πατέρα Γεώργιο και τον εκπρόσωπο της Μητρόπολης Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο, ο οποίος μετέφερε και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ιωήλ.

Σε περίοπτη θέση, στο κέντρο του Ναού, υπήρχε τμήμα των λειψάνων του Μυροβλύτη Αγίου, το οποίο οι πιστοί προσκήνυσαν
Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν μεταξύ άλλων  ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θ. Θεοδωρίδης, ο δήμαρχος Αλμωπίας Δ. Μπίνος, ο αντιδήμαρχος Χ. Μπάτσης, ο αντιπρόεδρος ΔΕΥΑ Γ. Γούδης, ο αντιπρόεδρος των Λουτρών Πόζαρ Δ. Βέσκος, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μ. Γιουρούκη, το Δημοτικό σχολείο και το Γυμνάσιο του χωριού καθώς επίσης και εκατοντάδες πιστοί κάτοικοι.
Μετά τη Θεία Λειτουργία μοιράστηκαν γλυκά, πίτες και διάφορα εδέσματα που ετοίμασαν νοικοκυρές του χωριού, ενώ τηρήθηκε το έθιμο του κουρμπανιού, σφάγια του οποίου πρόσφεραν κτηνοτρόφοι της περιοχής.
Για τη Τρίτη 27 του μηνός, ημέρα που παλιότερα δέσποζε το φημισμένο Πανηγύρι του χωριού, το οποίο δυστυχώς έχει ατονίσει και έχει χάσει την αίγλη του, ο μορφωτικός σύλλογος "ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΙ" έχει ετοιμάσει χορευτικές εκδηλώσεις με τα πολλά τμήματά του.

Με πληροφορίες από τα ΠΡΟΜΑΧΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)