Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Γιάννης Σηφάκης: Συναντήσεις με αγροτικούς συλλόγους της Πέλλας και με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας





Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τους αγροτικούς συλλόγους της Πέλλας λίγες μέρες πριν τις αγροτικές κινητοποιήσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες και με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας- Αλμωπίας.

Με τους αγρότες  

Στην συνάντηση με τους αγρότες ο βουλευτής συντάχθηκε με τα δίκαια αιτήματα τους αναλύοντας παράλληλα τις θέσεις με τις οποίες προσέρχεται η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για τα αγροτικά θέματα.
Για τον ΟΓΑ : Να διατηρηθεί η αυτονομία του λόγω του ιδιαίτερου και σημαντικού ρόλου του που ενισχύει την κοινωνική συνοχή στην ύπαιθρο. Σταδιακή (μέσα σε 5 χρόνια) προσαρμογή των εισφορών με αυτές του ΙΚΑ. Σύνδεση του ύψους των εισφορών με το εισόδημα.
Εθνική σύνταξη 385€ και για τους αγρότες. Πάνω σε αυτήν να προστίθεται η ανταποδοτική σύνταξη με βάση τις εισφορές που έχει πληρώσει.
Για την φορολογία: Κλιμακωτή φορολόγηση για τον κατά κύριο επάγγελμα αγρότη (αυτόν που έχει πάνω από 50% προσωπικό αγροτικό εισόδημα). 
Βιβλία εσόδων- εξόδων για πάνω από 5000€ ακαθάριστο εισόδημα. Συμψηφισμός του ΦΠΑ εσόδων και εξόδων. Να περνούν στα έξοδα τα οικογενειακά τεκμαρτά μεροκάματα ( ανά στρέμμα και καλλιέργεια). Να περνούν στα έξοδα όλα τα έξοδα των μετακλητών εργατών γης. Να περνούν οι αποσβέσεις πολυετών καλλιεργειών κλπ. Έτσι θα μειώνεται ( έως μηδενισμού σε πολλές περιπτώσεις) το φορολογητέο εισόδημα.
Δωρεάν λογιστική παρακολούθηση μέσα από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Να απαλειφθεί η παραοικονομία στο αγροτικό κόσμο, καθώς και οι παράνομες «ελληνοποιήσεις» και όλες οι άλλες παθογένειες.  Έλεγχος τιμών καταναλωτή. Χτύπημα των καρτέλ στο γάλα, στα φάρμακα κλπ.
Η συνέχιση του αφορολόγητου των επιδοτήσεων ως 12.000,00 ευρώ και όλων των αποζημιώσεων.
Κατατέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς και τις ομάδες παραγωγών. Στόχος η νέα αυτοοργάνωση των αγροτών και κτηνοτρόφων, η διεκδίκηση ποιοτικών αγορών και η ουσιαστική συμμετοχή στις διεπαγγελματικές οργανώσεις για τον ουσιαστικό εξορθολογισμό των τιμών παραγωγού.
Τόνισε την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης και του ιδίου στα δίκαια αιτήματα των μικρών και μεσαίων αγροτών, στις προσπάθειες που πρέπει να ενταθούν για την αύξηση της παραγωγής και των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, όπως και στην υποστήριξη των νέων αγροτών.


Στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας-Αλμωπίας


Στην συνάντηση παρευρέθηκαν το ΔΣ του κέντρου, εργάτες και υλοτόμοι. Παραδόθηκε στο βουλευτή κατάσταση αιτημάτων του εργατοϋπαλληλικού κόσμου της Έδεσσας και Αλμωπίας. Συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα και τέθηκαν προτεραιότητες για την από κοινού διεκδίκηση της λύσης δίκαιων και ώριμων αιτημάτων ( διευκόλυνση των δικαιούχων στις εργατικές κατοικίες, επίλυση του θέματος για εργαζόμενους στους Καταρράκτες, σοβαρά θέματα του Νοσοκομείου και ιατρείων του ΙΚΑ (ιατρικό προσωπικό, αξονικός τομογράφος, μετεγκατάσταση μονάδας τεχνητού νεφρού),  επάνδρωση Επιθεώρησης Εργασίας, ελεγκτικού μηχανισμού ΙΚΑ και ΣΕΠΕ, να επανέλθουν οι εξετάσεις των χειριστών μηχανημάτων στην Έδεσσα, ίδρυση σχολής ΟΑΕΔ, θέματα υλοτόμων κλπ.
Ο βουλευτής δεσμεύτηκε στην μεταφορά των αιτημάτων στους αρμόδιους και σε ουσιαστική προσπάθεια για την επίλυση τους. 


2 σχόλια:

  1. κύριε Σηφάκη καλό είναι πριν μιλήσεις να βουτάς τη γλώσσα σου στο μυαλό σου. Γιατί απ'ότι φαίνεται έχεις πρόβλημα λογοδιάρροιας και αμνησίας. Έχεις πει πολλά πράγματα για εμάς τους αγρότες, προεκλογικά και μετεκλογικά και στην πρώτη και στην δεύτερη φορά αριστερής κυβέρνησης που ¨ουκ έστιν αριθμός¨.
    Για τα βιβλία έβγαζες ιλαρά, το φορολογικό συντελεστή του 13% τον θεωρούσες κατάρα για τον πρωτόγεννη τομέα, για το κόστος παραγωγής και για το αφορολόγητο. Αλήθεια θυμάσαι τι έλεγες πριν από το δημοψήφισμα και μας καλούσες να πούμε ΟΧΙ γιατί αν λέγαμε ΝΑΙ θα πληρώναμε όλα τα χαράτσια.
    Τώρα κάνεις συναντήσεις με τους αγρότες αντί να σου γυρίσουν μετα βδελυγμίας την πλάτη. Τόσο μ@λ@κες είναι! Και συντάσσεσαι με τα δίκαια αιτήματα τους ...ή δίνεις την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης και της δική σου...
    Καλά δεν έχεις αντιληφθεί ότι είσαι κυβέρνηση και πρέπει να λύσεις το πρόβλημα και όχι να εκφράζεις ότι απλά συντάσσεσαι; Είσαι καλά; Τι είναι αυτά που λες; Μας κοροϊδεύεις; Βγάζεις φωτογραφίες με αυτούς τους μ@λ@κες αγρότες και μάλιστα μας τη δείχνεις κιόλας; Τι πράγματα είναι αυτά; Εσύ είσαι βουλευτής της Πέλλας; Του ΣΥΡΙΖΑ; ή κονφερασιέ; Τι άλλο θα δουν και θα ακούσουν τα μάτια μου από αυτόν τον άνθρωπο;! Ειλικρινά πρώτη φορά έχει Πέλλα έναν τέτοιο βουλευτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η Πέλλα έχει βουλευτή που είναι κοντά στους αγρότες και σε όλους τους φορείς του Νομού

      Διαγραφή

(3)