Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Ευρωπαΐκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας. Δήλωση της Δημάρχου Σκύδρας.




 
Υπό την αιγίδα και το συντονισμό του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης υλοποιείται και φέτος τον Οκτώβριο  η Ευρωπαΐκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας (Ε.Ε.Τ.Δ.) 2015 - European Local Democracy Week(E.L.D.W.)

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με πανευρωπαΐκή και διεθνή αναγνώριση κι απήχηση που ξεκίνησε το 2007, πραγματεύεται δε κι αναδεικνύει ανθρωπιστικά και σύγχρονα οικουμενικά θέματα.
Κεντρικό σύνθημα της Ε.Ε.Τ.Δ., αυτή τη φορά, είναι: «Ζώντας από κοινού σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες: σεβασμός, διάλογος, αλληλεπίδραση - Living together in multicultural societies: respect, dialogue,interaction».
Οι σχέσεις και οι συνθήκες συμβίωσης ανθρώπων και λαών με διαφορετική κουλτούρα είναι ένα ζήτημα που ανάγεται στους αρχαίους χρόνους, αλληλοσυνδέεται δε κι έχει υποστεί τις διακυμάνσεις και τις επιρροές των περιόδων ειρήνης ή αναταράξεων που έζησε και ζει η ανθρωπότητα.
Πολλές περιοχές του πλανήτη μας βιώνουν με το χειρότερο τρόπο τις συγκρούσεις πολιτισμών, θρησκειών και κάθε είδους συμφερόντων. Άσκηση βίας, καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ρατσισμός, ξενοφοβία, υποκίνηση αντικοινωνικών δράσεων βρίσκονται σ΄έξαρση συνθλίβοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, διογκώνοντας τον ανθρώπινο  πόνο, μεγεθύνοντας  το κοινωνικό δράμα  καταστρατηγώντας κάθε έννοια αλτρουισμού, δημοκρατίας και δικαίου.
Μπορεί τέτοια φαινόμενα να μην εντοπίζονται στο στενό μας περίγυρο. Ωστόσο, δεν βρίσκονται και μακριά.
Σκοπός της Ε.Ε.Τ.Δ. είναι η ευαισθητοποίηση όλου του κόσμου, ώστε με το διάλογο, τη συναίνεση, τον αμοιβαίο σεβασμό, την αλληλοκατανόηση και την αναγνώριση της διαφορετικότητας ανθρώπων και λαών να ζήσουμε όλοι  μαζί αρμονικά και ειρηνικά.
Ο Δήμος Σκύδρας συντάσσεται αναφανδόν κι αναδεικνύει τον σκοπό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας (23 έως 29 Οκτωβρίου τ.ε.)  ελπίζοντας, βεβαίως, ότι το αυτό θα πράξει το σύνολο της διεθνούς κοινότητας.
                                                                                                   

1 σχόλιο:

  1. Σκοπός του Δημου Σκυδρας. είναι η ευαισθητοποίηση όλου του κόσμου, ώστε με το διάλογο, τη συναίνεση, τον αμοιβαίο σεβασμό, την αλληλοκατανόηση και την αναγνώριση της διαφορετικότητας ανθρώπων και λαών να ζήσουμε όλοι μαζί αρμονικά και ειρηνικά
    Κυρια ειστε Δημαρχος Σκυδρας και τοσο καιρο δεν μπορειτε να λυσεται θεματα υγειας στον Δημο σας.Να σας εξηγησω τι λεω. Ο χειμαρος που ξεκιναη απο το εργοστασιο της Δαναης και καταληγη εως την διασταυρωση στο Προφητη Ηλια μπορειτε να μου πειτε ποιος το βρωμιζη με αποβλητα και βρωμαη ο Τοπος Ασχολειθητε λιγο με την πραγματικοτητα και οχι μονο με φιεστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)