Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Δεκτή η ένσταση Γεωργιάδη – Θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ




Δεκτή έκανε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας την ένσταση του “Αδωνι Γεωργιάδη όπως δήλωσε ο ίδιος ο βουλευτής πριν από λίγο. Έτσι οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ είναι τέσσερις, οι  Β. Μεϊμαράκης, Κ. Μητσοτάκης, Απ. Τζιτζικώστας και Α. Γεωργιάδης.


Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι έγινε δεκτή η ένστασή του παρότι ήταν εκπρόθεσμος, ευχαρίστησε τους τρεις συνυποψηφίους του που υποστήριξαν ότι θα έπρεπε εξ αρχής να γίνει δεκτή η αίτησή του καθώς και τον πρώην πρωθυπουργό Α. Σαμαρά για τη σχετική παρέμβασή του. Για τη χθεσινή απόφαση της ΚΕΦΕ είπε ότι τυπικά ήταν ορθή και τεχνικά σωστή.

Θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό της ΝΔ από την αρχική απόφαση της ΚΕΦΕ

Η είδηση της απόρριψης της υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη για την προεδρία της ΝΔ, λόγω της εκπρόθεσμης κατάθεσής της, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό του κόμματος, με κορυφαία στελέχη να δημοσιοποιούν την αντίθεσή τους.

Την αρχή έκαναν οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας, οι οποίοι, επίσης, είναι υποψήφιοι για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας.

Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου, Σωτήρης Κορομάντζος, διέκοψε τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, προκειμένου να μεταφέρει τη θέση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, λέγοντας «ότι είναι άδικο να μην γίνει δεκτή η αίτηση υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη».

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε ως εξής: «Ευτυχώς έγινε αποδεκτή η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη. Η τυπολατρεία δεν μπορεί να επικρατήσει της ουσίας».

Επίσης, συνεργάτες του Απόστολου Τζιτζικώστα λένε ότι «κακώς κόπηκε η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη, όλοι έπρεπε να είναι στη μάχη».

Αργότερα, σκληρή τοποθέτηση έκανε και ο Αντώνης Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως «αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για τη ΝΔ».

Ακολούθησαν και αρκετοί ακόμα βουλευτές, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση της ΚΕΦΕ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)