Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Εκαπαίδευση προσκόπων στη Καστανιά



 A πό τους Προσκόπους Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώθηκαν τα εξής:


Το Σάββατο 1/11/2015 η κεντρική πύλη του Προσκοπικού Κέντρου Καστανιάς έκλεισε και σφράγισε την πρώτη δράση Πρότυπης Ομάδας Προσκόπων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για όλο το Σαββατοκύριακο.
Βαθμοφόροι και Στελέχη από Έδεσσα, Βέροια, Κατερίνη,Αλεξάνδρεια και Κιλκίς μαζεύτηκαν στην Καστανιά για να εκπαιδευτούν, να κάνουν νέους φίλους, να συσφίξουν παλαιούς δεσμούς και να περάσουν ένα διήμερο γεμάτο χαμόγελα, κουβέντες, παιχνίδια και εμπειρίες.
Το κρύο και οι δυσκολίες δεν στάθηκαν ικανά να περιορίσουν την επιτυχία της δράσης. Είμαστε πλέον σίγουροι πως τα στελέχη της Περιφέρειας μας είναι πλέον εκπαιδευμένα και με ζήλο θα μπουν στις ενωμοτίες τους να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους.

Η λειτουργία της Ομάδας Προσκόπων στηρίζεται στο «Κατ’ Ενωμοτίες Σύστημα», γιατί αυτό ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά ηλικίας του Προσκόπου, στις ανάγκες και προσδοκίες του.
Για να λειτουργήσει όμως το κατ΄ Eνωμοτίες σύστημα ουσιαστικά και αποτελεσματικά και όχι να υπάρχει ως τίτλος, απαιτείται οι φορείς της εφαρμογής του, δηλαδή οι Ενωμοτάρχες και Υπενωμοτάρχες (τα Στελέχη) να υποστηριχθούν στο έργο τους από τους Βαθμοφόρους.
Για τον λόγο αυτό το ΣΕΠ έχει αναγνωρίσει την ανάγκη αυτή και έχει θεσπίσει την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ.
Η Εκπαίδευση Στελεχών είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία της Ομάδας Προσκόπων. Έτσι πρέπει να θεωρείται ότι ο αέναος συνεχής κύκλος ζωής της ομάδας έχει αναπόσπαστο κομμάτι του την Εκπαίδευση Στελεχών.

ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)