Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Γιατροί μέλη της ΕΝΙΠ Πέλλας διαφωνούν με τις θέσεις του προέδρου τους



 



Γραπτή δήλωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (ΕΝΙΠ) και στελεχών της ΔΗΠΑΚ γιατρών Ν.Πέλλας με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΝΙΠ.


Σε απαράδεκτες δηλώσεις προέβη σε σύσκεψη φορέων για τα προβλήματα στην Υγεία μετά από πρόσκληση του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στις 2-11-2015, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (ΕΝΙΠ) Ισαάκ Γεναρίδης, επικεφαλής της προσκείμενης στον ΣΥΡΙΖΑ παράταξης της πλειοψηφίας του σωματείου των νοσοκομειακών γιατρών.

Ο πρόεδρος της ΕΝΙΠ, ευθαρσώς ζήτησε την κατάργηση του ΚΥ Άρνισσας, την συρρίκνωση κατά 2/3 του ωραρίου λειτουργίας των άλλων Κέντρων Υγείας του νομού Πέλλας, αλλά και την κατάργηση του Νοσοκομείου Γιαννιτσών με πρόσχημα "την δυσχερή οικονομική συγκυρία".

Ο φιλοκυβερνητικός συνδικαλισμός γυμνός χωρίς προσχήματα έρχεται να συνεπικουρήσει  την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ανέλαβε την ταχύρρυθμη ολοκλήρωση τη βρώμικης δουλειάς που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Από τον Φλεβάρη αυτού του χρόνου και με την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας από την συγκυβέρνηση, η πλειοψηφική παράταξη απέρριπτε συστηματικά στο ΔΣ της ΕΝΙΠ τα ψηφίσματα καταγγελίας και όλες τις εισηγήσεις και παρεμβάσεις της ΔΗΠΑΚ γιατρών Ν. Πέλλας, συντονιζόμενη πλήρως με την πλειοψηφία στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) που έχει μετατρέψει την Ομοσπονδία σε παραμάγαζο και γραφείο τύπου του εκάστοτε Υπουργού Υγείας.

Υποκριτική όμως είναι και η δήθεν διαφωνία του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας ο οποίος όπως είναι γνωστό είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, την πολιτική της οποίας παρέλαβε και συνεχίζει με σφοδρότητα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι στέλεχος του κόμματος που υλοποίησε και ψήφισε όλα τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους που ισοπεδώνουν σήμερα τις ζωές των κατοίκων του νομού, που έφεραν τις τριτοκοσμικές συνθήκες στα δημόσια Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, που κλείνουν σχολεία κλπ.

Η κατάσταση στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, αλλά και σε όλα τα πεδία της ζωής μας είναι οριακή εδώ και πολύ καιρό. Δεν χωρά άλλη ανοχή!

Οι υγειονομικοί και ο λαός της περιοχής που έχει τόσο ανάγκη τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι δημόσιες δομές Υγείας του Νομού μέσα σε τρομερά αντίξοες συνθήκες, πρέπει να πάρουν ΤΩΡΑ την υπόθεση στα χέρια τους.

Να μην αποδεχτούμε την ύπουλη αντίληψη που λέει ότι «οι εργαζόμενοι οφείλουν να κάνουν θυσίες και να πληρώνουν συνεχώς για να έχουν περίθαλψη», όταν η συγκυβέρνηση ακολουθώντας τους προκατόχους της, προχωρά σε όργιο φοροαπαλλαγών, φοροελαφρύνσεων και προνομίων στο μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια, στους μεγαλοεργοδότες και μεγαλοεπιχειρηματίες.

Οι υπηρεσίες Υγείας που σήμερα παρέχονται στους ασθενείς, είναι ένα πολύ μικρό μέρος από αυτά που ήδη έχουμε πληρώσει και ένα πολύ μικρότερο μέρος από τον τεράστιο πλούτο που παράγουμε εμείς οι εργαζόμενοι και τον κλέβουν οι λίγοι.

Απαιτούμε λοιπόν πλήρη ενίσχυση και ανάπτυξη των δύο Νοσοκομείων και όλων των Κέντρων Υγείας και ΠΕΔΥ του Νομού. ΜΑΖΙΚΕΣ προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού όλων των βαθμίδων, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες παροχής υπηρεσιών Υγείας. Αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών των εργαζόμενων στην Υγεία όπως και αξιοπρεπή μεροκάματα και συντάξεις για όλο το λαό. Εδώ και τώρα καταβολή όλων των δεδουλευμένων μας!

Απαιτούμε ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, με παράλληλη κατάργηση της δράσης των επιχειρήσεων στο χώρο της Υγείας.

Η απάντηση πρέπει να είναι άμεση, με εφαλτήριο την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 12/11. Να ‘μαστε όλοι εκεί, στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε Έδεσσα και Γιαννιτσά.

Θεοδώρα Γεωργιάδου
Αντιπρόεδρος της ΕΝΙΠ, Αναισθησιολόγος Νοσοκομείου Γιαννιτσών

Μπάμπης Αποστολίδης
Γενικός Γραμματέας της ΕΝΙΠ, Παιδίατρος Νοσοκομείου Γιαννιτσών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)