Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ από το ΠΑΜΕ σε ΣΥΣΚΕΨΗ για την ΟΡΓΑΝΩΣΗ του ΑΓΩΝΑ της ΑΓΡΟΤΙΑΣ



              Συνάδελφοι αγροτο-κτηνοτρόφοι της Ημαθίας

       Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τεράστια προβλήματα επιβίωσης με τα προαπαιτούμενα μέτρα του ψηφισμένου από κυβέρνηση & ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι 3ου μνημονίου ( αύξηση ΦΠΑ στα εφόδια από το 13% στο 23%, αύξηση της φορολογίας από το 13% στο 26% από το πρώτο ευρώ στο σύνολο των εισοδημάτων-ενισχύσεων-αποζημιώσεων, υπερτριπλασιασμό της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 100%, τριπλασιασμός της ασφαλιστικής εισφοράς στον ΟΓΑ,…). Και όλα αυτά, παράλληλα με το πετσόκομμα των ενισχύσεων της νέας ΚΑΠ 2015-2020 κατά 50% μέχρι το 2019, γιατί υλοποιούν μαζί με τα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου τη στρατηγική της ΕΕ στην αγροτική οικονομία σε όφελος των μεγαλοαγροτών-επιχειρηματιών.
      Ξέρουμε που αποβλέπουν αυτά τα αντιαγροτικά μέτρα, τα «μαγείρεμένα» από τους δανειστές με τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που τα ψήφισαν 222  βουλευτές του μνημονιακού τόξου και που οδηγούν τη μικρομεσαία αγροτιά στην καταστροφή και την παράδοση του πρωτογενή τομέα της χώρας μας  σε λίγους νεοτσιφλικάδες και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
     Έχουν βάλει πλέον στο στόχαστρο τους την μικρομεσαία αγροτιά - παράλληλα με τους άλλους εργαζόμενους, επαγγελματίες, συνταξιούχους -  φορτώνοντας κρατικά ελλείμματα & χρέη στις πλάτες τους για να στηριχτεί η καπιταλιστική ανάπτυξη με μια σειρά αντιαγροτικά μέτρα.
       Καλούμε όλους τους αγρότες & κτηνοτρόφους της Ημαθίας σε ΠΛΑΤΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ για να συζητήσουμε για όλα αυτά & να οργανώσουμε τη δική μας αγωνιστική απάντηση σ’αυτές τις - πέρα για πέρα - αντιαγροτικές πολιτικές, να απαντήσουμε δυναμικά σ’αυτούς που φορτώνουν τη δική τους καπιταλιστική οικονομική κρίση στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, γιατί δεν πρέπει να καταδικαστούμε στην ανέχεια εμείς & τα παιδιά μας για να σωθούν τα κέρδη των λίγων.          

    ΣΥΣΚΕΨΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ 
την ΠΕΜΠΤΗ  19 ΝΟΕΜΒΡΗ  2015  στις  6.30’ μ.μ.
στο ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ - ΒΕΡΟΙΑΣ ( Παλιό Δημαρχείο )
     
        Στη ΣΥΣΚΕΨΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ Θα συμμετέχει και αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μπούτα.
        Η ΠΑΣΥ καλεί όλους τους αγρότες να συμμετέχουν, να συζητήσουν και να συναποφασίσουν την καλύτερη οργάνωση του αγώνα με πανελλαδικό συντονισμό.
Αν δεν τους σταματήσουμε, θα μας ξεκληρίσουν !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)