Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Γιάννης Σηφάκης : Συνάντηση «Πρωτοβουλίας αγροτών»






 με υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο  παρουσία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σηφάκη και Γιώργου Ουρσουζίδη, εν μέσω των κινητοποιήσεων των αγροτών

 Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Γενάρη και εν μέσω των κινητοποιήσεων των αγροτών συνάντηση του προεδρείου της «Πρωτοβουλίας αγροτών» με τον Υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο για το ασφαλιστικό των αγροτών. Στην συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης και Γιώργος Ουρσουζίδης.
Από την «Πρωτοβουλία αγροτών» συμμετείχαν ο εκπρόσωπος της Θόδωρος  Παπακωνσταντίνου, ο Ξενοφών Τσέμπης, ο Τάσος Χαλκίδης, ο Γιάννης Βρανάς και ο Δημήτρης Δημητριάδης.
Οι αγρότες ανέπτυξαν στον Υφυπουργό τις απόψεις τους για το ασφαλιστικό των αγροτών ζητώντας την διατήρηση της αυτονομίας του ΟΓΑ και την  παραμονή των ασφαλιστικών εισφορών σε χαμηλά επίπεδα με βάση την πραγματική οικονομική κατάσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας των αγροτών. Ακόμη ανέπτυξαν τις θέσεις τους για την αφαίρεση όλων των πραγματικών εξόδων τους για τον υπολογισμό του καθαρού εισοδήματος τους επί του οποίου θα υπολογίζονται οι εισφορές.
Από την πλευρά του υφυπουργού, ο οποίος άκουσε με ενδιαφέρον τις απόψεις των αγροτών, αναλύθηκε η φιλοσοφία της πρότασης για το νέο ασφαλιστικό και επισημάνθηκε η ανάγκη όλοι οι πολίτες, χωρίς εξαιρέσεις, να συμμετέχουν στο κοινωνικό μέτρο της εθνικής σύνταξης στην οποία θα προστίθεται το ανταποδοτικό μέρος με βάση τις εισφορές στον ΟΓΑ.  Επιχειρηματολόγησε ότι αυτό συμφέρει και τον αγροτικό κόσμο.
Οι παριστάμενοι βουλευτές Γιάννης Σηφάκης και Γιώργος Ουρσουζίδης αφού υπεραμύνθηκαν της λογικής του ενιαίου ταμείου για την εξασφάλιση της εθνικής σύνταξης και για τους αγρότες  έθεσαν στο Υφυπουργό προτάσεις για την βελτίωση του ασφαλιστικού των αγροτών κυρίως σε σχέση με το πότε ο αγρότης θα θεωρείται ενήμερος ( με βάση την διαφοροποίηση των εσόδων των αγροτών από χρόνο σε χρόνο, τις καταστροφές από θεομηνίες κλπ)επιχειρηματολογώντας για  την εξασφάλιση της δυνατότητας  πληρωμής των εισφορών και σε μεταγενέστερο χρόνο αν συντρέχουν τέτοιες αιτίες και ακόμη στον χρόνο που θα πληρώνονται οι εισφορές θεωρώντας ότι πρέπει να είναι τέτοιος που να μπορούν να ανταποκριθούν οι αγρότες.
Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε σε εξέταση της δυνατότητας βελτίωσης του ασφαλιστικού των αγροτών σε επιμέρους θέματα τα οποία όμως είναι σημαντικά για την καθημερινότητα των αγροτών. Προέτρεψε  δε τους αγρότες να συζητήσουν για το φορολογικό, την δυνατότητα να συνυπολογίζονται όλα τα έξοδα τους στον υπολογισμό του εισοδήματος τους με το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών.  
Οι εκπρόσωποι της «Πρωτοβουλίας αγροτών» μαζί με τους βουλευτές επισκέφτηκαν και τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ και Θανάση Ζανιά αντίστοιχα και συζήτησαν θέματα που αφορούν την πληρωμή αποζημιώσεων και την ανάγκη εκκίνησης της συζήτησης για την τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

3 σχόλια:

  1. Εδώ γελάμε. ΧΑ ΧΑ ΧΑ. Μπράβο Σηφάκη. Σφάξε μας αγά μου ν΄αγιάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και σεις βρε Πρωτοβουλίες αβάντα στον Σηφάκη εν μέσο κινητοποιήσεων ; Τόσο πιά ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαιρετίσματα στην....καρντασίνα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)