Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Συνάντηση Δήμων NEGOTINO FYROM-Δήμου Αλμωπίας για τη μελισσοκομία


Τη συνάντηση κάλυψαν μόνο ΜΜΕ της γειτονικής χώρας


Επίσκεψη στον Δήμο Νεγκότινο πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Δήμου Αλμωπίας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας «Bee-economy», για τη στήριξη της μελισσοκομίας μέσω δράσεων έρευνας, εκπαίδευσης και προώθησης και αφορά στο τομέα της Οικονομικής Ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν τεχνικά θέματα, καθώς επίσης και η πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Επιπλέον, δρομολογήθηκαν όλες οι δημοπρασίες που αφορούν στην υλοποίηση και διαπιστώθηκε το θετικό κλίμα και η αγαστή συνεργασία απ’ όλες τις πλευρές.
Στα πλαίσια της νέας πρόσκλησης συζητήθηκε και ένα νέο project που αφορά στην αγροτική οικονομία και συγκεκριμένα στην διαχείριση υδάτων και σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις.
Τέλος, ο Δήμαρχος και συνεργάτες του ξεναγήθηκαν στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου και στον Αρχαιολογικό Χώρο Στόβων.
Η πράξη «Bee-economy» εστιάζει σε τρεις άξονες:
Πρώτος άξονας των ερευνητικών δραστηριοτήτων. Μεταξύ άλλων, θα ερευνηθούν τρόποι για τη βελτίωση των διαδικασιών παραγωγής, η δυνατότητα τοπικής ταυτότητας προώθησης των προϊόντων και η προετοιμασία φακέλων για πιστοποιήσεις ποιότητας. Το μέλι αλλά και τα υπόλοιπα μελισσοκομικά προϊόντα της Αλμωπίας είναι υψηλής ποιότητας και τώρα θα δοθεί η δυνατότητα αυτό να πιστοποιηθεί. Το ίδιο θα συμβεί και στο Νεγκότινο.
Δεύτερος άξονας της εκπαίδευσης, με την προετοιμασία και υλοποίηση δύο εκπαιδευτικών κύκλων του Σχολείου της Μελισσοκομίας. Έχει επιλεγεί η αίθουσα στο πρώην Δημαρχείο Εξαπλατάνου, η οποία θα ανακαινιστεί και θα φιλοξενήσει το Σχολείο, με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Εκτός από την εκπαίδευση, θα γίνει και συμβουλευτική προς τους μελισσοκόμους, τους ήδη επαγγελματίες αλλά και τους ενδιαφερόμενους.
Τρίτος άξονας η ανάπτυξη εμπορικών εργαλείων για την προώθηση των μελισσοκομικών προϊόντων. 

Πρόκειται για ένα έργο αξίας € 272.489 που προορίζονται για Negotino εκ των οποίων το 85 %  παρέχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το 15 %  από εθνική συγχρηματοδότησης. Για τον Δήμο Αλμωπίας το αντίστοιχο ποσό είναι  € 268.145.
"Θα ήθελα να τονίσω, ότι το έργο αυτό έχει ως στόχο να συνδέει τις δύο κοινότητες στην οικονομική ανάπτυξη των μελισσοκομικών προϊόντων .Τη  υποστήριξη των μελισσοκόμων από Negotino δήμο και ένα μέρος των κεφαλαίων θα διατεθεί για την κατασκευή του τμήματος 400 μέτρων του νέα διαδρομή από G.Disan να Veshje η κατασκευή του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη », δήλωσε ο δήμαρχος του Negotino, Vanco Apostolov.






 Το κλιμάκιο αποτελούσε ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος και οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Τσιμτσιρίδης , Γιάννης Κετικίδης και ο εξωτερικός  συνεργάτης  Νίκος Τσίμας.
Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση καλύφθηκε μόνο από ΜΜΕ της Γείτονος,  ενώ αποκρύφτηκε  από τα τοπικά ΜΜΕ της Αλμωπίας

3 σχόλια:

  1. Μήπως το mpinos news ήταν εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι φυσικά! Δεν χρειάζεται πραγματικά! Βγάζει φωτό ο αρχηγός, τις στέλνει απο το κινητό του και το mpinos news ξέρει τι πρέπει να κάνει....
      Πολιτική & Δημοσιογραφία σε όλη της το μεγαλείο!!!

      Διαγραφή
  2. Κύριοι ανώνυμοι κοιτάτε το δέντρο και χάνετε το δάσος..η φωτό κάλυψη ειναι το πρόβλημα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)