Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Το ρίχνουν έξω




ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ


Αποφασισμένοι να γυρίσουν τη πλάτη στα προβλήματα της καθημερινότητας δείχνουν να είναι σχεδόν όλοι με αφορμή το τριήμερο της Αποκριάς και της καθαρής Δευτέρας οργανωμένα ή μεμονωμένα . Δήμοι, φορείς και εθελοντές εδώ και καιρό προετοιμάζονται για την κορύφωση των εκδηλώσεων
Στην Αριδαία φέτος είναι το δέκατο Καρατζοβίτικο καρναβάλι , που ξεκίνησε επί δημαρχίας Πέτρου Ζέρζη. Η παρέλαση των αρμάτων και των καρναβαλιστών γίνεται την Κυριακή στις 18.00.
Την καθαρά Δευτέρα σχεδόν παντού υπάρχουν οργανωμένες εκδηλώσεις. Στον Εξαπλάτανο ο Μ.Σ. Μενέλαος Λουντέμης γιορτάζει τα ΚΟΥΛΟΥΜΑ απέναντι από το Γυμνάσιο-Λύκειο του χωριού.


Σκύδρα
Ο Δήμος Σκύδρας, σε συνεργασία με Συλλόγους, Σχολεία, Επιτηδευματίες και Καλλιτεχνικούς Δημιουργούς, αναβιώνει το λαϊκό παραδοσιακό Καρναβάλι της Σκύδρας.
Την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016 κι ώρα 17:00 θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη παρέλαση των Καρναβαλιστών στο κέντρο της πόλης και θ' ακολουθήσει το κάψιμο του Καρνάβαλου στην πλατεία Δημοκρατίας (στο Δημαρχείο απέναντι).

Επίσης, την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016 κι ώρα 12:00 θα γιορταστούν τα Κούλουμα με ζωντανή μουσική και παραδοσιακά εδέσματα στην Πλατεία Δημοκρατίας στη Σκύδρα, ενώ σχετικές γιορτές θα πραγματοποιηθούν σ΄όλες τις Τοπικές Κοινότητες.

Ο Δήμος Σκύδρας απευθύνει σ΄όλους ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής για χαρά, διασκέδαση και καλή παρέα.

ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ
Ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες για το 25ο καρναβάλι της Κρύας Βρύσης που διοργανώνεται από τον Δήμο Πέλλας και τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., σε συνεργασία με τον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο.

Η κορύφωση των εκδηλώσεων θα γίνει την Κυριακή 13 Μαρτίου, στη 1.00 το μεσημέρι, με την μεγάλη, κεντρική παρέλαση αρμάτων, πληρωμάτων και καρναβαλιστών, στον πεζόδρομο της Κρύας Βρύσης.
Για 25η χρονιά η Κρύα Βρύση υποδέχεται τους εκατοντάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες που με τη συμμετοχή τους θα δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα κεφιού.
Ψυχή του καρναβαλιού οι δεκάδες μικροί και μεγάλοι κάτοικοι της Κρύας Βρύσης, οι εκατοντάδες επισκέπτες και φίλοι του καρναβαλιού που συμμετέχουν αυθόρμητα στις καρναβαλικές εκδηλώσεις.
Χαρακτηριστικά του καρναβαλιού είναι ο αυθορμητισμός, ο αυτοσχεδιασμός, η πηγαία έμπνευση και ο εθελοντισμός.
Επίσης, το κέφι, ο χορός, η μουσική και βέβαια οι μεταμφιέσεις δίνουν έναν εντελώς ιδιαίτερο τόνο στην καθημερινότητα της περιοχής και μετατρέπουν αυτές τις μέρες σε μέρες χαράς και διασκέδασης τόσο για
τα παιδιά όσο και για τους μεγάλους, που βρίσκουν την ευκαιρία να ξαναγίνουν παιδιά!
 ΕΔΕΣΣΑ
Οι μηχανές της Εδεσσαϊκής Αποκριάς δούλεψαν  στο φουλ για ένα μοναδικό Εδεσσαϊκό ξεφάντωμα. Όλες οι ομάδες  προετοιμάστηκαν με πυρετώδεις ρυθμούς
Το παραδοσιακό καρναβάλι της Έδεσσας με την παρέλαση των αρκούδων στο παραδοσιακό γύρο της πόλης με το ανάλογο γλέντι στην πλατεία Τημενιδών όπως και το παιδικό πάρτυ την επόμενη ημέρα στο δημοτικό στάδιο στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία με τα χαμόγελα και το κέφι μικρών και μεγάλων να ζωγραφίζονται στα πρόσωπα όλων.

Εδώ στην Έδεσσα με τα 3000 και παραπάνω χρόνια στις ιστορίες διονυσιακής τρέλας και γλεντιού ο χρόνος δεν πεθαίνει ποτέ. Ο νέος κύκλος της άνοιξης ανοίγει με τον καλύτερο τρόπο. Όλη την εβδομάδα της Εδεσσαϊκής αποκριάς μικρές και μεγάλες εκδηλώσεις υπόσχονται το καλύτερο





Σάββατο
12 Μαρτίου
Εξήντα τυμπανιστές και ενενήντα μαζορέτες ανοίγουν την μεγάλη μαγική παρέλαση αρμάτων των 20 ομάδων και χιλιάδων καρναβαλιστών! Συμμετέχουν οι ομάδες Bloco Cachoeira – Karanos και οι Μαζορέτες των Σχολών Χορού Έδεσσας.
Διαδρομή: πλατεία Αιγών – Γήπεδο. Ώρα έναρξης: 6μ.μ

Κυριακή
13 Μαρτίου
Το έθιμο της Λάμκας (Η συγχώρευση με ένα αυγό) ... μαζί με τις Επτανησιακές Καντρίλιες Κεφαλλονιάς ώρα 6.30μμ στο Γήπεδο. Συνεργασία συλλόγων : Εδεσσαϊκό Θέατρο, ΦΣΕ Μέγας Αλέξανδρος, Σύλλογος Μικρασιατών Έδεσσας-Πέλλας, Πολιτιστικός Σύλλογος Πάστρας «το Παλιόκαστρο». Κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου στις 8μμ με υπερθέαμα από πυροτεχνήματα!

Κ. Δευτέρα
14 Μαρτίου
Πέταγμα χαρταετού, φασολάδα, λαγάνες και μουσική στο Ανεμοδρόμιο Παναγίτσας και σε πολλά χωριά & οικισμούς της Έδεσσας.

Οργανωθείτε με κέφι και ελάτε ...

* Σε περίπτωση βροχής οι εκδηλώσεις μεταφέρονται στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου Έδεσσας.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)