Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Αλμωπός Αριδαίας –Διαγόρας Σεβαστής Πιερίας 1-1




Ο πρωταθλητής Πέλλας Αλμωπός, αναδείχθηκε ισόπαλος στην Αριδαία τη Μ. Πέμπτη  με τον αντίστοιχο της ΕΠΣ Πιερίας, Διαγόρα Σεβαστής, σε φιλικό αγώνα 1-1 .

Το παιχνίδι ήταν μέτριο με τους δύο αντιπάλους να μοιράζονται από ένα ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με γκολ του Κώστα Καπουσούζη στο 36ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους  στο δεύτερο ημίχρονο  και  ισοφάρισαν στο 80′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κώστα Αποστολίδη.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ατζαμιδάκης, με βοηθούς τους  Αποστολούδα και Μιχαηλίδη.
Συνθέσεις

Αλμωπός Αριδαίας : Αποστόλου, Κιουλτσόπουλος, Καλαϊτζίδης, Μουρατίδης, Μπογδάνης, Ελευθεριάδης Γ., Τσιμτσιρίδης, Προβατίδης, Κοβάτσης, Καπουσούζης, Καραδήμος. Στο δεύτερο αγωνίστηκαν και οι Χρήστου, Κουτρούμπαλος, Σκέντος, Κώνστας, Καμπάνης, Θ.  Ελευθεριάδης

Διαγόρας Σεβαστής : Σακελλαρίδης, Λογδάρης, Κολαξίδης, Σαμανίδης, Καλουσίδης, Μαυρίδης, Αποστολίδης, Τσιώμης, Χρυσόπουλος, Μπενίσκος, Ποτουρίδης. Στο δεύτερο αγωνίστηκαν και οι Ρωμανίδης, Ταρασιάδης, Σαββίδης, Καθάριος και Δασκαλόπουλος



 --------------------------------------------------------------



Η Σεβαστή (πληθυσμός 653 κάτοικοι, απογραφή 2011) είναι χωριό του νομού Πιερίας και αποτελεί έδρα της ομώνυμης Τοπικής Κοινότητας του Δήμου Κατερίνης. Το χωριό σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία όταν δημιουργήθηκε αριθμούσε 565 κατοίκους. Τα επόμενα χρόνια είχε: το 1940 956 κατοίκους, το 1951 984 κατοίκους, το 1961 820 κατοίκους, το 1971 427 κατοίκους, το 1981 484 κατοίκους, το 1991 513 κατοίκους.[1] Βρίσκεται Βόρεια της Κατερίνης και μέχρι το 1997 αποτελούσε την ομώνυμη κοινότητα. Είναι κτισμένη σε υψόμετρο 140 μ. και οι κάτοικοί της ασχολούνται με τη γεωργία (καπνά, αμπέλια). Έχει μονοθέσιο Νηπιαγωγείο και διθέσιο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο εξυπηρετεί και τα παιδιά του γειτονικού Κούκου, αγροτικό ιατρείο, αθλητικό (Διαγόρας) και Πολιτιστικό Σύλλογο. Στο ποδόσφαιρο, ο Διαγόρας Σεβαστής το 2016 αναδείχθηκε πρωταθλητής στην α΄κατηγορίας Ε.Π.Σ. Πιερίας. Η απόσταση της Σεβαστής από την Κατερίνη είναι 14 χιλιόμετρα.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)