Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Μετεωρολογικός σταθμός 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας – Συμμετοχή στο Raspberry Pi Weather Station program της Oracle.




Οι μαθητές του τομέα πληροφορικής και μηχανολογίας του 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας συμμετέχουν σε ένα παγκόσμιο πρόγραμμα της εταιρίας Oracle, με σκοπό την κατασκευή και την μέτρηση μετεωρολογικών δεδομένων του τόπου μας σε πραγματικό χρόνο, η μετάδοσή τους στο internet και η επεξεργασία τους.

Σκοπός του project αυτού είναι η δημιουργία ενός λειτουργικού μετεωρολογικού σταθμού με την πλακέτα Raspberry Pi 2. Η πλακέτα και οι αισθητήρες της, παρουσιάστηκαν χθες, 19/4/2016 με επιτυχία στο 8ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής από τους μαθητές Γέσιο Γρηγόριο και Παπατάσο Παναγιώτη, μαθητές Β και Γ Λυκείου του τομέα πληροφορικής του σχολείου μας.
Στόχος του προγράμματός μας είναι η πλήρη συναρμολόγηση του μετεωρολογικού σταθμού (σύνδεση βασικής πλακέτας με αισθητήρες πίεσης, θερμοκρασίας, βροχής, ανέμου και υγρασίας) καθώς και η σύνδεση του σταθμού με το Internet προκειμένου να μεταδίδονται τα μετεωρολογικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο σε ένα παγκόσμιο κέντρο καιρού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στο τελικό στάδιο και αφού ο σταθμός είναι έτοιμος, θα τον τοποθετήσουμε σε μία μεταλλική βάση με κουβούκλιο στον χώρο του σχολείου μας, προκειμένου το 1ο ΕΠΑΛ Αριδαίας να συνδράμει ενεργά στην πρόγνωση καιρού καθημερινά.
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί για το πρόγραμμα είναι οι Θανάσης Ιωάννης (τομέας Μηχανολόγων 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας) , Καραθάνου Μαγδαληνή (Καθηγήτρια ΠΕ03 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας) και Ράπτης Νικόλαος (Καθηγητής τομέα Πληροφορικής 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας). Θεωρούμε σκόπιμο να ευχαριστήσουμε και δημόσια την εκπαιδευτικό και συνάδελφο Αναστασία Θύμνιου (Φιλόλογο του ΓΕΛ Αριδαίας), η οποία μας ενημέρωσε για την διεξαγωγή του συγκεκριμένου διαγωνισμού.
Περιγραφή: IMG_20160419_104213.jpg
(8ο μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής – 1Ο ΕΠΑΛ Αριδαίας)

2 σχόλια:

  1. Μπορεί κάποιος να δώσει την ιστοσελίδα στην οποία θα εμφανίζονται τα μετεωρολογικά δεδομένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε για μετεωρολογικά δεδομένα της Αριδαίας online με ιστορικό κλπ εδώ
    http://penteli.meteo.gr/stations/aridaia/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)