Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Μπάχαλο στη Νέα Δημοκρατία



ΝΔ: ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΝΟΔΕ

Ασφαλιστικά μέτρα γιατί δεν περιλαμβάνονται στους εκλογικούς καταλόγους τα μέλη των συμβουλίων της ΟΝΝΕΔ. Κίνδυνος να κηρυχθεί άκυρη η διαδικασία.

Μπορεί κάποιοι να ψάχνουν για «μπάχαλο» στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, το πραγματικό «μπάχαλο» όμως γίνεται με τις εκλογές των προέδρων των Νομαρχιακών Οργανώσεων (ΝΟΔΕ) της ΝΔ. Και συγκεκριμένα των ΝΟΔΕ Τρικάλων, Καρδίτσας και Λάρισας, όπου κατατίθενται ακόμη και ασφαλιστικά μέτρα με κίνδυνο να τιναχτεί στον... αέρα όλη η διαδικασία!

Οι υποψήφιοι των τριών ΝΟΔΕ κατέθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ασφαλιστικά μέτρα κατά του γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ, Βασίλη Σπανάκη (δηλαδή εναντίον της ΝΔ...), διότι οι εκλογικοί κατάλογοι εν όψει του συνεδρίου του κόμματος στις 22 – 24 Απριλίου 2016 δεν περιλαμβάνουν τα τριμελή συμβούλια της ΟΝΝΕΔ, αλλοιώνοντας έτσι (όπως τουλάχιστον καταγγέλλεται) το εκλογικό σώμα και καθιστώντας άκυρη την όλη διαδικασία.

Μάλιστα, ασφαλιστικά μέτρα προτίθεται σύμφωνα με πληροφορίες να καταθέσει και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Βασίλης Γεωργιάδης.

Η Voria.gr έχει στη διάθεσή της και δημοσιεύει τις καταγγελίες προς την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της ΝΔ για «αποκλεισμό των μελών των τριμελών συμβουλίων της ΟΝΝΕΔ από την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των προέδρων ΝΟΔΕ», ο οποίος «έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το καταστατικό της ΝΔ και τη γενική εγκύκλιο διεξαγωγής εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη αιρετών οργάνων».

Οι καταγγέλλοντες αιτούνται επικαιροποίηση των καταλόγων με τους νόμιμα εκλεγμένους εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ, αλλιώς «επιφυλάσσονται για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός τους». Θεωρούν μάλιστα τους εκλογικούς καταλόγους που δημοσιοποιήθηκαν χτες άκυρους...

Στα Τρίκαλα την καταγγελία – ένσταση υπογράφει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Νικόλαος Μουζακιάρης και στην Καρδίτσα επίσης ο πρόεδρος, Απόστολος Παππάς – Κατσιάφας.

Το «μπάχαλο» αυτό, που απειλεί να τινάξει στον... αέρα όλη την εκλογική διαδικασία, να βάλει το κόμμα σε ένα κλίμα εσωστρέφειας και να δημιουργήσει πρόβλημα ακόμη και στο 10ο Τακτικό Συνέδριο, είναι πιθανό να έχει προεκτάσεις και σε άλλες περιοχές, πλην της Θεσσαλίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αργά χτες το βράδυ (21.55') το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Φίλιππος Ταυρής, έστειλε έγγραφη απάντηση στον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Βασίλη Γεωργιάδη και στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Τρικάλων, στην οποία αναφέρει: «Σε απάντηση των ενστάσεων σας, τις οποίες υποβάλατε προς την ΚΕΦΕ, έχω να σας γνωρίσω ότι μετά τη παραλαβή τους ζήτησα από τον γραμματέα οργανωτικού κο Σπανάκη Βασίλειο να μου απαντήσει στο ερώτημα 'εάν πράγματι τα προαναφερόμενα τριμελή έχουν αποκλειστεί, κατά παράβαση του καταστατικού, του κανονισμού περιφερειακής οργάνωση και της βασικής εγκυκλίου για τη διενέργεια εσωκομματικών εκλογών όσο και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την ενέργεια, εάν πράγματι αυτό έχει συμβεί'.

Μέχρι την 01:30' δεν έλαβα καμία τεκμηριωμένη απάντηση στο ερώτημα μου εάν και γιατί δεν περιελήφθησαν τα τριμελή συμβούλια της ΟΝΝΕΔ στους νόμους Καρδίτσας, Τρικάλων και Λάρισας για την σημερινή διαδικασία εκλογής προέδρων των ΝΟ.

Οι διατάξεις του καταστατικού, του κανονισμού περιφερειακής οργάνωσης και της βασικής εγκυκλίου για τη διενέργεια εσωκομματικών εκλογών περί συμμετοχής των τριμελών συμβουλίων της ΟΝΝΕΔ είναι σαφής και περιοριστική.

Ως πρόεδρος της ΚΕΦΕ συμπεραίνω ότι ουδείς σοβαρός λόγος δικαιολογεί αυτήν την εξαίρεση. Τυχών μη συμμετοχή των εν λόγω εκπροσώπων στο εκλεκτορικό σώμα θα δημιουργούσε κατά την άποψη μου σοβαρά προβλήματα νομότυπης εκλογής των αντίστοιχων προέδρων στις παραπάνω Ν.Ο.».

Γίνεται σαφές ότι πλέον καταλογίζονται ευθύνες για το «μπάχαλο» στον γραμματέα του Οργανωτικού, ενώ το θέμα (όπως άλλωστε φαίνεται κι από τις κοινοποιήσεις), έχει φτάσει στον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη και στον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέα Παπαμιμίκο.


voria.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)