Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΠΟΖΑΡ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΙ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ






Να χρυσώσει το χάπι στο κοινό της Αλμωπίας επιχειρεί ο πρόεδρος της επιχείρησης των Λουτρών Πόζαρ και Δήμαρχος Αλμωπίας Δ. Μπίνος , μετά την γενική κατακραυγή για το πολυδάπανο ταξίδι στη Στοκχόλμη και την διαμονή σε Ξενοδοχείο υπερπολυτελείας.

Στο δελτίο τύπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι τα
Τα Λουτρά εντάχθηκαν πρόσφατα στο Δίκτυο Ευρωπαϊκών Ιστορικών Λουτροπόλεων (European Historic Thermal Towns Association) και ήδη είναι πολλοί αυτοί που μιλούν για τον ευλογημένο τόπο μας με ιδιαίτερα θερμά λόγια. Αυτός είναι άλλος ένας τρόπος που επέλεξε η Διοίκηση για να επιτύχει τον στόχο της, την ευρύτερη δυνατή διαφήμιση στο μεγάλο κοινό της Ευρώπης. Και μάλιστα χωρίς περιττά έξοδα, αλλά με πολύ δουλειά. Επιπλέον, η συμμετοχή στο Δίκτυο, δίνει στα Λουτρά Πόζαρ τη δυνατότητα να διεκδικήσει χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά προγράμματα και προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε ο Δήμαρχος κατά την επίσκεψή του στο Κάρλοβι Βάρι μέσα από μια σειρά επαφών που είχε.
(Σε λίγες μέρες θα αποκαλύψουμε πως εντάχθηκαν τα Λουτρά στο συγκεκριμένο δίκτυο , αφού ο Δήμαρχος αρνείται πεισματικά να το κάνει και να πει ευχαριστώ σε όσους συνέβαλαν σε αυτό. )

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:
-Ψηφίστηκαν τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στην Προύσα
-Παρουσιάστηκαν και ψηφίστηκαν τα νέα μέλη του Δικτύου (Λουτροπόλεις Κρηνίδες Καβάλας, Αζερμπαιτζάν, Πορτογαλία)
-Έγινε αναφορά στις ετήσιες δραστηριότητες του έτους 2015
-Δόθηκαν και ψηφίστηκαν όλα τα οικονομικά στοιχεία
-Ψήφιση συνδρομών για το έτος 2017 (3.000 ευρώ η συνδρομή που δίνουν τα Λουτρά Πόζαρ και η οποία ορίζεται με πληθυσμιακά κριτήρια)
-Ψηφίστηκαν οι εργασίες της Οικονομικής Επιτροπής της ΕΗΤΤΑ
-Παρουσιάστηκε η επικοινωνιακή στρατηγική του Δικτύου για το έτος 2016
-Συζητήθηκαν προτάσεις για συνεργασία με την Ε.Ε.
-Παρουσιάστηκαν οι εκδηλώσεις για το έτος 2016
-Αποφασίστηκε η επόμενη Συνεδρίαση του Δ.Σ., η Εκτελεστική Επιτροπή και η Οικονομική και Επιστημονική Επιτροπή να πραγματοποιηθούν στο Salsomaggiore Terme της Ιταλίας

Το Κάρλοβι Βάρι της Τσεχίας είναι παγκοσμίως γνωστή Λουτρόπολη που ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα και φημίζεται για τις 12 θερμές ιαματικές πηγές της. Εκεί ξεναγήθηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας μαζί με τους συνεργάτες του και τις υπόλοιπες αποστολές απ’ όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στη Συνεδρίαση του Δικτύου. Είδαν από κοντά τις υποδομές της περιοχής οι οποίες είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένες ανάμεσα σε μεγαλοπρεπή κτίρια που χαρίζουν μία ξεχωριστή αισθητική. Ανάμεσα στις περιοχές που ξεναγήθηκε ο Δήμαρχος, ήταν το Marianske Lanze, το Frantiskovy Lazne και η ιστορική πόλη Loket, αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες για τον τρόπο που λειτουργούν άλλες Λουτροπόλεις ανά τον κόσμο και γεμίζοντας τις αποσκευές του με πολλές ιδέες προς υλοποίηση.



Στην αποστολή συμμετείχαν ο Διευθυντής των Λουτρών Χρήστος Δήμτσης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Χατζηγιαννίδης.
Στο δελτίο τύπου δεν διευκρινίζεται για ποιον λόγο ο Δήμαρχος απέκλεισε από την αποστολή  τον πρόεδρο των ενοικιαζομένων Δωματίων Λουτρακίου Χρήστο Νίτση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)