Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Συμμετοχή του Γυμνασίου Προμάχων στην Έκθεση πειραμάτων Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας






            Για πρώτη φορά φέτος, οι μαθητές του Γυμνασίου Προμάχων πήραν μέρος στην  « Έκθεση Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας» που έγινε στην Έδεσσα στις 21 Απριλίου.


            Σκοπός αυτής της εκδήλωσης ήταν  να προκαλέσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες και να αντιληφθούν την άμεση σχέση τους με την καθημερινότητά τους. Ταυτόχρονα δόθηκε  η δυνατότητα στους μαθητές του Δημοτικού να έρθουν σε επαφή με τις εργασίες των μαθητών του Γυμνασίου και οι μαθητές των Γυμνασίων να ενημερωθούν για τις εργασίες των μαθητών των ΕΠΑΛ και Γενικών Λυκείων διευκολύνοντας έτσι τη μετάβαση τους από τη μια βαθμίδα στην άλλη.

            Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αυτής, οι μαθητές παρουσίασαν πειράματα φυσικής και προσέλκυσαν το ενδιαφέρον τόσο των μικρών όσο  και των μεγάλων επισκεπτών της έκθεσης. Αναλυτικότερα:
·         Πείραμα 1ο . Τίτλος: "Μια φορά και έναν καιρό, η υδροστατική πίεση είχε σχέση με το βάθος...". Στο συγκεκριμένο πείραμα οι μαθητές κάνοντας μια μικρή επίδειξη στους επισκέπτες, εξηγούσαν την εξάρτηση της υδροστατικής πίεσης από το βάθος .
·         Πείραμα 2ο. Τίτλος: " Το μυστικό του Φακίρη (μέρος Α΄, μέρος Β΄, μέρος Γ΄ )". Πρόκειται για τρεις διατάξεις , με αυγά, με ποτήρια και με καρφιά πάνω στις οποίες ο επισκέπτης μπορούσε να δοκιμάσει να πατήσει. Σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, το βάρος του καθενός μοιραζόταν  στην μεγάλη επιφάνεια των αυγών, των ποτηριών ή των καρφιών χωρίς να προκαλέσει καμία "ζημιά".

 
Η διαδραστικότητα  των τριών πειραμάτων προκάλεσε πάρα πολλούς "περίεργους" επισκέπτες να πάρουν μέρος σε αυτά  κάνοντας τον πάγκο των πειραμάτων του Γυμνασίου Προμάχων ιδιαίτερα δημοφιλή.




... άντε και του χρόνου ..
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)