Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Παγκάκια που δίνουν ζωή στην Χρυσή









Με μεγάλη καθυστέρηση ( αξιοποιώντας χρήματα από το τεχνικό πρόγραμμα του 2015 ) ,προχώρησε ο Δήμος Αλμωπίας στην ανάπλαση της πλατείας της Χρυσής.

Συγκεκριμένα, κατασκευάστηκε πεζοδρόμιο ακριβώς μπροστά από τον Ιερό Ναό Αγίας Χρυσής δίνοντας έτσι μια άλλη εικόνα πιο όμορφη και κυρίως πιο λειτουργική. Παράλληλα, επισκευάστηκαν τα πεζοδρόμια που βρίσκονταν στην περιοχή της πλατείας και παρουσίαζαν φθορές.
Τοποθετήθηκαν παγκάκια στο πάρκο του χωριού, ώστε να αποκτήσει ξανά ζωή  (Σ.Σ. Τι είναι παγκάκια συντροφιάς που μιλάνε;) και να μπορούν οι συμπολίτες μας να το απολαμβάνουν.
Οι παραπάνω παρεμβάσεις κόστισαν 7.000 ευρώ.

5 σχόλια:

  1. Αν ειναι να δίνει ζωή ενα παγκάκι ας βάλουν ενα και στην πλατεία της Λαγκαδιας που δεν εχει ενα σωστό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πσλι οι δικοι μας εφαγαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτές οι αναπλάσεις όλα τα λεφτά. Αλλά πολλά λεφτά. Ζαρντινιέρες, λουλουδάκια, ακριβές πλάκες. Ωραία, δεν λέω, αλλά πάντα υπάρχει και ένα αλλά. Η ιεράρχηση των έργων είναι το πρόβλημα. Για παράδειγμα αυτή η ανάπλαση πίσω από το δεύτερο δημοτικό σχολείο προηγούνταν στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής ως σημαντικότερης από την κατασκευή της αυλής του σχολείου που συζητιέται τόσα χρόνια;. Επίσης τοσα λεφτά για ένα δρόμο μόνο πίσω από το σχολείο με πλάκες, δάπεδα, βοτσαλα, κλπ. Πλατεία φτιάχνουνε ή δρόμο; Με αυτά τα λεφτά θα είχατε κάνει όλους τους δρόμους τριγύρω από το νέο σχολείο και την ένωση από την εύξεινο λέσχη μέχρι τον κυκλικό κόμβο. Όλη την περιοχή με τα ίδια λεφτά, μόνο με πεζοδρόμιο και άσφαλτο. Απλά πράματα εποχές που ζούμε. Τι νομίζεται ότι είναι ο δρόμος πίσω από το σχολείο; Η Διονυσίου Αεροπαγήτου; και θα ξοδευτούν τόσα λεφτα σε ανάπλαση;. Οπως καταλαβαίνεται το πρόβλημα δεν είναι τα έργα αλλά η ιεράρχηση και η σκοπιμότητα τέτοιων έργων. Από την μία η κούκλα "η ανάπλαση" μόνον ενός δρόμου και από δίπλα η πανούκλα *οι άφτιαχτοι δρόμοι παραδίπλα" και μάλιστα δίπλα σε νέο σχολείο. Δεν έχουν ευθύνη μόνον οι κυβερνώντες αλλά και αυτοί που αντιπολιτεύονται που δεν αναδεικνύουν τα θέματα στην σωστή τους διάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ - Χ Ρ Υ Σ Η - ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΣΥΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ- ΤΗΝ ΩΜΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ - ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΑΘΕΡΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΝΩ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΘΑ ΞΕΡΑΘΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟ - ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ - ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΙΤΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΤΡΥΝΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΠΙΟ ΓΟΝΙΜΟ ΔΙΑΛΟΓΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

      Διαγραφή

(3)