Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

«Στημένη» από τον Δήμο Αλμωπίας, αγωγή εργολάβου για να πλήξουν τον Χ. Χουρσόγλου;



ΦΕΡΟΝΤΑΙ  ΝΑ 


ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ
 

ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ



Πληθαίνουν ολοένα τα ερωτηματικά , αλλά και οι ενδείξεις  ότι η αγωγή εργολάβου της Αριδαίας κατά του σημερινού Δήμου Αλμωπίας , για έργο προ οκταετίας στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου , ότι είναι στημένο από την Δημοτική Αρχή για να πλήξουν τον Δημοτικό Σύμβουλο  της παράταξης της, Χρήστο Χουρσόγλου , επειδή κάνει σκληρή κριτική κατά του Δημάρχου .
Μέχρι πριν λίγες ημέρες μάλιστα δεν είχε ανατεθεί  σε δικηγόρο  να υπερασπιστεί την αγωγή που εκδικάζεται σε πρώτο βαθμό στο τέλος του μήνα. Μάλιστα στη τελευταία συνεδρίαση  του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας , υπήρξε μεγάλη ένταση μεταξύ του Αντηδημάρχου Στέφανου Αβραμίκα  και του Χρήστου Χουρσόγλου, ο οποίος ζήτησε από τον πρώτο να ανακαλέσει όσα είχε ισχυριστεί σε προηγούμενη συνεδρίαση , ότι δήθεν ο Χρήστος Χουρσόγλου , είχε  δώσει εντολή  στον εργολάβο  εντολή για  το έργο ως πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής παιδείας. Ο Χρ. Χουρσόγλου κατέθεσε απόφαση από τον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου,  σύμφωνα με την οποία είχε οριστεί πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Εξαπλατάνου και ότι δεν υπήρχε τότε ενιαία δημοτική  επιτροπή  πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,όπως σήμερα. Ο ίδιος δε , δεν είχε καμιά αρμοδιότητα με τις σχολικές επιτροπές Μηλιάς και Φιλώτειας όπου υποτίθεται ότι έκανε τα έργα ο συγκεκριμένος εργολάβος . Ζήτησε από τον Αντιδήμαρχο να ανακαλέσει όσα είχε ισχυρισθεί , ενδεχομένως από άγνοια ή ελλιπή πληροφόρηση.
Αντί να ανακαλέσει , όπως θα ήταν φυσικό και αναμενόμενο , ο Στέφανος Αβραμίκας ,πήρε το μέρος του εργολάβου ξανά , επικαλούμενος  τη  γραπτή δήλωσή του εργολάβου στον Τύπο , ότι δεν γνώριζε κανέναν Χρήστο Αβραμίκα (δηλ. τον πατέρα του  που ήταν  Αντιδήμαρχος έργων το επίμαχο χρονικό διάστημα), αλλά τον ….Χ. Χουρσόγλου. Στη γραπτή δήλωση βέβαια δεν αναφέρει το δεύτερο σημείο, αλλά το πρόσθεσε ψευδώς ο Στ. Αβραμίκας.
Είχε προηγηθεί η επιδεικτική παρουσίαση της αγωγής από τον Δήμαρχο , προ τριμήνου μέσα στο δημοτικό συμβούλιο με στόχο να πλήξουν τον σύμβουλό τους, ο οποίος έχει άφθαστο πολιτικό λόγο, και επιχειρήματα τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν . Μάλιστα η αγωγή υποβλήθηκε μετά από 8 χρόνια από τον συγκεκριμένο εργολάβο , ο οποίος ισχυριζότανε ότι του έδωσε προφορική  ο τότε Αντιδήμαρχος έργων  του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου, Χρήστος Χουρσόγλου , να κάνει εργασίες  στα δημοτικά σχολεία  Φιλώτειας και Μηλιάς. .
Αρχικά ο Δήμαρχος απέφυγε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες , αλλά μετά την επιμονή του Χ.Χουρσόγλου , αναγκάστηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. .
Ο Χ. Χουρσόγλου, παρατήρησε , όπως ήταν απλό και φυσικό, ότι ουδέποτε διατέλεσε Αντιδήμαρχος έργων .Στην επόμενη συνεδρίαση κατέθεσε στο προεδρείο την απόφαση ορισμού Αντιδημάρχων του 2008, στην οποία Αντιδήμαρχος έργων  είχε οριστεί ο Χρήστος Αβραμίκας.
Μετά από αυτό ο Στέφανος Αβραμίκας (γιος του  Χρήστου Αβραμίκα ) ισχυρίστηκε ότι έδωσε τις εντολές ως πρόεδρος της …δημοτικής επιτροπής παιδείας. Μόνο που τότε δεν υπήρχε ενιαία δημοτική επιτροπή , αλλά κάθε σχολείο είχε την δική του σχολική επιτροπή.
Μετά την κατάρρευση όλων των ισχυρισμών Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος , προσπαθούν να εφεύρουν καινούργια σενάρια. Για πρώτη φορά  στα χρονικά της τοπικής αυτοδιοίκησης εμφανίζονται αιρετοί να στηρίζουν τον αντίδικο εργολάβο  και όχι τα συμφέροντα του Δήμου, όπως έχουν καθήκον  και κάνουν με όλες τις υπόλοιπες  σχετικές αποφάσεις. Δεν αποκλείεται να πάνε και ως μάρτυρες να καταθέσουν στο δικαστήριο υπέρ του εργολάβου.
Το χειρότερο σενάριο , αν επαληθευθεί  τελικά, θα είναι να μην ορίσουν δικηγόρο να υπερασπιστεί την υπόθεση για να την κερδίσει ο εργολάβος. Μόνο και μόνο να αφήνουν αιχμές κατά του Χρήστου Χουρσόγλου . Βάζουν πάνω από τα συμφέροντα του Δήμου τα εσωκομματικά τους παιχνίδια , καθώς η αγωγή στρέφεται κατά του Δήμου Αλμωπίας. Μέχρι σήμερα δεν έχει γνωστό αν ο Δήμος Αλμωπίας  προτείνει τον Χρήστο Χουρσόγλου ως μάρτυρα στην υπόθεση
ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ
Το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι η αγωγή γίνεται μετά από οκτώ χρόνια τη  στιγμή που το όριο παραγραφής είναι τα πέντε χρόνια.
Αν και κάτι τέτοιο φαντάζει παράλογο , καθώς οι απαιτήσεις του εργολάβου , βάσει του νόμου έχουν παραγραφεί. Όμως το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται για προφορική ανάθεση , αλλά για κάτι πολύ διαφορετικό. Είναι ακόμα άγνωστο για ποιο λόγο, ο Αντιδήμαρχος Στέφανος Αβραμίκας  , με την συμπεριφορά και την στάση του ενέπλεξε τον πατέρα του χωρίς λόγο , αφού είναι ολοφάνερο ότι δεν έχει καμία σχέση , όπως και ο Χρήστος Χουρσόγλου, με την συγκεκριμένη υπόθεση.
ΑΠΑΝΤΕΣ γνωρίζουν την αλήθεια, βάσει ντοκουμέντων. Μένει να δούμε αν θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα του Δήμου στο δικαστήριο, ή αν φορτώσουν στις πλάτες  των δημοτών  με πιθανή αποχή τους από την υπόθεση, όπως φημολογείται έντονα ότι σκοπεύουν να κάνουν .




1 σχόλιο:

(3)