Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής των αγώνων μπαράζ ανόδου στη Γ΄Εθνική



.



Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για την άνοδο στην Γ΄Εθνική κατηγορία. Οι αγώνες δίνονται στα γήπεδα , αλλά δεν παύουν να υπάρχουν οι θεωρίες Αρκετά είναι τα ερωτήματα που υπάρχουν  σχετικά με το τι θα συμβεί σε περίπτωση ισοβαθμίας την τελευταία αγωνιστική των μπαράζ ανόδου και ειδικά για τον 3ο όμιλο.

βαθμολογία μετά από 5 αγώνες:
Αλμωπός Αριδαίας     11-3, 11
ΦΑΣ Νάουσα           8-4, 8
Στρατώνι  6-4, 8
Πάικο Γουμένισσας  0-14, 0

Η επόμενη αγωνιστική (5/6, 17.00)
Αλμωπός Αριδαίας – Στρατώνι
ΦΑΣ Νάουσα – Πάικο Γουμένισσας

Σε περίπτωση νίκης της Νάουσας και του Αλμωπού την επόμενη Κυριακή, οι δύο ομάδες κερδίζουν τα εισιτήρια ανόδου. Το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση που έρθει ισόπαλο το παιχνίδι στην Αριδαία και η Νάουσα κερδίσει

Τι συμβαίνει σε περίπτωση ισοβαθμίας
Σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΠΟ για τους αγώνες διαβάθμισης : «Εάν προκύψουν ισοβαθμίες, η Επιτροπή θα ορίσει τις ημερομηνίες των αγώνων κατάταξης, σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 8 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Ομάδων».

Τι λέει όμως το συγκεκριμένο άρθρο;
«Εφ’ όσον ισοβαθμούν τρεις (3) ή περισσότερες ομάδες, τότε η σειρά κατάταξής τους καθορίζεται μετά από τη διεξαγωγή απλών αγώνων κατάταξης σε ουδέτερα γήπεδα, με διάρκεια κάθε αγώνα 90΄ (χωρίς παράταση). Στην περίπτωση κατά την οποία και μετά τους παραπάνω αγώνες κατάταξης ισοβαθμήσουν δύο (2) ή περισσότερες ομάδες, η σειρά κατάταξής τους καθορίζεται σύμφωνα με τη διαδικασία των παρ. 5, 6, 7 και 8 του παρόντος άρθρου. Στην περίπτωση που και πάλι προκύψει ισοβαθμία, η σειρά κατάταξης των ομάδων που ισοβάθμησαν καθορίζεται με δημόσια κλήρωση από τη Διοργανώτρια Αρχή.»
Άρα, στην περίπτωση του 3ου ομίλου, πρέπει να ανατρέξουμε στα άρθρα 5, 6 και 7. Τι αναφέρουν αυτά;

Δείτε παρακάτω:
ΑΡΘΡΟ 5 : Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβάθμιση ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται ειδικός βοηθητικός πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.
ΑΡΘΡΟ 6 : Αν μετά τη σύνταξη και του παραπάνω ειδικού βοηθητικού πίνακα προκύπτει νέα ισοβάθμιση ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν στον παραπάνω βοηθητικό πίνακα, συντάσσεται άλλος ειδικός βοηθητικός πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.
ΑΡΘΡΟ 7 : Η σειρά που παίρνει η κάθε ομάδα στους παραπάνω ειδικούς βοηθητικούς πίνακες, μεταφέρεται στον αρχικό βαθμολογικό πίνακα, για την – κατά σειρά – κατάληψη των θέσεων των ομάδων που είχαν ισοβαθμήσει.

Στο δια ταύτα :
-Σε περίπτωση νίκης της Νάουσας επί του Πάικου και νίκη ή ισοπαλία ή ήττα με ένα τέρμα διαφορά του Αλμωπού με το Στρατώνι, ανεβαίνουν στη Γ’ Εθνική Αλμωπός και Νάουσα.
-Σε περίπτωση ήττας της Νάουσας από τη Γουμένισσα και ισοπαλία στο παιχνίδι Αλμωπός – Στρατώνι, ανεβαίνουν Αλμωπός και Στρατώνι.
-Σε περίπτωση νίκης του Στρατωνίου με δύο γκολ διαφορά επί του Αλμωπού και νίκης της Νάουσας επί της Γουμένισσας, ανεβαίνουν Νάουσα και Στρατώνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)