Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΠΕΡΙ «ΕΣΚΕΜΈΝΗΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ»



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Α.Φ.Ο.Σ. ΑΛΜΩΠΙΑΣ «Η ΕΝΩΣΗ»

Με έκπληξη μας, διαβάζουμε στον ηλεκτρονικό τύπο της περιοχής περί «εσκεμ(μ)ένης παραπλάνησης» των αγροτών – κτηνοτρόφων της περιοχής με πιθανότερο αποδέκτη τον συνεταιρισμό μας.

Οφείλουμε λοιπόν να ενημερώσουμε, ακόμη μια φορά, τους ενδιαφερόμενους. Η δική μας άποψη, εσκεμμένη μεν αλλά διόλου παραπλανητική, είναι πως οι περισσότερες από τις άδειες λειτουργίας πύλης Α’ δοθήκαν επιπόλαια εφέτος χωρίς  τις απαιτούμενες προϋποθέσεις που θα εξασφάλιζαν την ορθή συμπλήρωση και κατάθεση αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης. Μέχρι πέρσι για να ξεκινήσει την λειτουργία της μια πύλη Α’ έπρεπε να συγκεντρώσει υπογραφές από το 5%  αυτών που κάνουν δηλώσεις ΟΣΔΕ στο Νομό. Αυτό εξασφάλιζε την οικονομική βιωσιμότητα της επιχείρησης που θα έπαιρνε έγκριση, ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα  για όλον τον χρόνο.
Αυτό εφέτος δεν ίσχυε.
 Δοθήκαν άδειες λειτουργίας ακόμη και σε επιχειρήσεις με 1-2 άτομα προσωπικό. Εφιστούμε λοιπόν άλλη μια φορά την προσοχή, όσων καταθέτουν αιτήσεις ΟΣΔΕ, στην επιλογή του φορέα καταχώρησης. Ας σκεφτεί ο κάθε παραγωγός που θα πάνε τα χρήματα που θα πληρώσει και ποιές θα είναι οι παροχές που θα έχει από τον φορέα που θα επιλέξει.
Ο ΑΦΟΣ θα συνεχίσει να παρέχει δωρεάν, σ’ αυτούς που θα μας επιλέξουν,  τις υπηρεσίες του που αφορούν το ΟΣΔΕ (αποσφαλμάτωση, ενστάσεις, αντίγραφα από το αρχείο του κτλ). Θα είμαστε συνέχεια κοντά στον αγρότη – κτηνοτρόφο γιατί ένας συνεταιρισμός δεν εξαρτάται από την διάθεση ενός ιδιώτη επιχειρηματία αλλά συνεχίζει την λειτουργία του ακόμη κι αν τα πρόσωπα αλλάξουν.
Επιπλέον πιστεύουμε πως οι αρμόδιοι, για κάθε ιδιωτική επιχείρηση, που θα αποφασίσουν αν η επιχείρηση θα συνεχίσει να λειτουργεί δεν είναι οι υπάλληλοι της.  Υπεύθυνοι υλοποίησης και υπόλογοι του προγράμματος είναι οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης.

 
Σε κάθε περίπτωση δε θα δεχτούμε την κακοπροαίρετη κριτική πρώην υπαλλήλων της ΕΑΣ και του ΑΦΟΣ οι οποίοι έχουν μεγάλο μέρος της ευθύνης των λαθών του παρελθόντος. Οι κύριοι και κυρίες που υπογράφουν τις δημοσιεύσεις ως υπεύθυνοι υλοποίησης ας μας εξηγήσουν γιατί ενώ τόσα χρόνια, με πολλές διαφορετικές διοικήσεις, με την 20ετή πείρα τους, όπως ανακοινώνουν, δεν κατάφεραν να εξυπηρετήσουν τον αγρότη όπως θα έπρεπε, τώρα ισχυρίζονται πως θα τα καταφέρουν καλύτερα. Ξέρουμε πως είναι ορκισμένοι «εχθροί» του συνεταιρισμού μας, γιατί με την εξυγίανση που επιχειρούμε τα τελευταία χρόνια έχουν θιχτεί τα προσωπικά τους συμφέροντα όπως τα είχαν συνηθίσει και δε δέχτηκαν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Ελπίζουμε τώρα να έχουν καταλάβει πως η νοοτροπία του «δημοσίου» πλέον δε μπορεί να συνεχιστεί και να εργαστούν για τους νέους τους εργοδότες με περισσότερο ζήλο.




Για τον Α.Φ.Ο.Σ. ΑΛΜΩΠΙΑΣ
Ο Πρόεδρος

Παντελής Μπερμπέρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)