Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Γιάννης Σηφάκης : Με σημαντικά αποτελέσματα η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού στην Πέλλα




 Μετά από πρόσκληση του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη
 -  Πέντε έργα σε αθλητικούς χώρους χρηματοδοτούνται στην Αλμωπία. 

Αποφάσεις για άμεση χρηματοδότηση αθλητικών έργων και σε Έδεσσα και Σκύδρα μετά τις ιεραρχήσεις από τους Δήμους των προτεραιοτήτων.
Ανοίγονται σημαντικές προοπτικές για τον αθλητισμό στην Πέλλα
Συσκέψεις με Δήμους και συζήτηση με αθλητικά σωματεία καθώς και επισκέψεις σε αθλητικούς χώρους σε Αλμωπία, Έδεσσα και Σκύδρα.
Ο ΓΓΑ εντυπωσιάστηκε από ευρύτητα και την ποιότητα των αθλητικών δραστηριοτήτων στην περιοχή.

ΑΛΜΩΠΙΑ :

Ο ΓΓΑ πρότεινε η Αλμωπία θα γίνει ένας από τους επτά επιδεικτικούς δήμους για τον τρόπο που η ΓΓΑ σκέφτεται την προαγωγή και την ανάπτυξη του αθλητισμού αξιοποιώντας τα σημαντικά συγκριτικά της πλεονεκτήματα.
Έγινε συνάντηση με τον Δήμαρχο Δημήτρη Μπίνο, αντιδημάρχους, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους και σύσκεψη με σωματεία και ενασχολούμενους με τον αθλητισμό.
Μαζί με τον βουλευτή, τον δήμαρχο και τους συνεργάτες τους επισκέφθηκαν αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου και έχοντας ιδίαν άποψη,
αποφασίστηκε η υποβολή μελετών και η άμεση χρηματοδότηση από την ΓΓΑ πέντε επεμβάσεων σε αθλητικούς χώρους σύμφωνα με την ιεράρχηση που συζητήθηκε :
1. Ανοιχτό στάδιο Αριδαίας (Αλμωπού):  Ενίσχυση στεγάστρου, βελτίωση αποδυτηρίων, κατασκευή διαδρόμου αλμάτων
2. Κλειστό Γυμναστήριο Αριδαίας : Στεγάνωση οροφής και βελτίωση αποδυτηρίων
3. Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο χώρο της λεγόμενης κλειστής αγοράς (μετά την παραχώρηση για γυμναστήριο και αίθουσα των σχολείων, γήπεδα αντισφαίρισης και χώρο εκδηλώσεων και εκθέσεων) : κατασκευή δαπέδου ή άλλη επιλέξιμη δαπάνη
4. Γήπεδο Προμάχων : Επισκευή περίφραξης,
5. Γήπεδο Εξαπλατάνου : Κατασκευή μικρής κερκίδας και βελτίωση αποδυτηρίων

ΕΔΕΣΣΑ : 
Έγινε συνάντηση με τον Δήμαρχο Δημήτρη Γιάννου, αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και σύσκεψη με σωματεία και ενασχολούμενους με τον αθλητισμό και επίσκεψη σε αθλητικούς χώρους της Έδεσσας.
Θα εξετασθεί η δυνατότητα υποβοήθησης στην μεταφορά του γηπέδου ανάλογα με τον προϋπολογισμό της ΓΓΑ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Άμεση χρηματοδότηση παρεμβάσεων για συντηρήσεις και κατασκευές σε αθλητικούς χώρους μετά την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων από τον Δήμο και τα σωματεία.

ΣΚΥΔΡΑ: 
Έγινε συνάντηση με την Δήμαρχο Κατερίνα Ιγνατιάδου, αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και σύσκεψη με αθλητικά σωματεία και ενασχολούμενους με τον αθλητισμό και επίσκεψη στο στάδιο και στο γήπεδο αντισφαίρισης.
Άμεση χρηματοδότηση παρεμβάσεων για συντηρήσεις και κατασκευές σε αθλητικούς χώρους μετά την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων από τον Δήμο και τα σωματεία.
 




ΠΕΛΛΑ :  Ο ΓΓΑ ανακοίνωσε ότι σύντομα θα επισκεφτεί τον Δήμο Γιαννιτσών για επαφές με τον Δήμο και τα αθλητικά σωματεία. Η επιθυμία του αυτή επιτείνεται από το γεγονός ότι τα Γιαννιτσά είναι η έδρα του τοπικού ΣΕΓΑΣ καθόσον ο ΓΓΑ προέρχεται από τον στίβο.
Αποφασίστηκε η συγκρότηση άτυπων επιτροπών αθλητισμού σε κάθε Δήμο για την συνεχή παρακολούθηση και αποφάσεις σχετικά με την προώθηση του αθλητισμού στην Πέλλα.

Ο ΓΓΑ κ. Ιούλιος Συναδινός ανέλυσε στους παρευρισκόμενους στις συσκέψεις την φιλοσοφία της κυβέρνησης για τον αθλητισμό, τον υπό διαμόρφωση νέο αθλητικό νόμο και τους παρότρυνε να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση σοβαρών παθογενειών του παρελθόντος με στόχο την εξυγίανση και την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
Τον Γιάννη Σηφάκη και τον Γενικό Γραμματέα αθλητισμού συνόδευε ο Πέτρος Τσαρκνιάς, πρόεδρος της  Ένωσης Αντισφαίρισης Κεντροδυτικής Μακεδονίας
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)