Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Μπάχαλο με τις διακοπές νερού στην Αριδαία



Στα χαμένα η δημοτική αρχή ,αδυνατεί να αντιμετωπίσει τη κατάσταση
ΖΕΙ ΣΤΗΝ …ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΚΟΣΜΟ




Οι συχνές καθημερινές διακοπές νερού στην Αριδαία  κυριάρχησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας την Τετάρτη.
Μάλιστα ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Ασβεστόπουλος  πρότεινε να σταματήσει  το έργο της αποχέτευσης για να τοποθετηθούν στο δίκτυο ύδρευσης βάνες , ώστε τουλάχιστον να κόβεται το νερό σε σημεία όπου γίνονται εργασίες  σε περίπτωση σπασίματος  σωλήνων του δικτύου  ύδρευσης. Πρόταση που απέρριψε χωρίς καμιά αιτιολογία ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ ,ο οποίος υποστήριξε ότι το νερό κινείται κυκλικά . Μετά από δύο λεπτά αυτοαναιρέθηκε όμως δηλώνοντας ότι ψάχνουμε και αυτή τη λύση και κάποιες άλλες.
Γεγονός που προδίδει ότι όλα αντιμετωπίζονται με πλήρη προχειρότητα . Ουσιαστικά δεν έπεισαν κανέναν ότι το πρόβλημα δεν είναι αντιμετωπίσιμο, αλλά έδωσαν για μια ακόμα φορά ότι δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν απλά ζητήματα με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούν  τον κόσμο αδικαιολόγητα.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ αναλώθηκε σε μεγαλοπρεπείς διαπιστώσεις για την μεγάλη σημασία του έργου της αποχέτευσης, τα σχέδια της  ΔΕΥΑ και ότι άσχετο με το πρόβλημα μπορεί να φανταστεί κανείς.
Ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Πασόης ζήτησε περισσότερη προσοχή από τον εργολάβο που κατασκευάζει το αποχετευτικό  και εγρήγορση της ΔΕΥΑ  για την άμεση αποκατάσταση τυχόν ζημιών .
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Χρήστος Χουρσόγλου ο οποίος μετέφερε τα παράπονα του κόσμου. Χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ , τελείως ανεπαρκή , προτείνοντας ταυτόχρονα να επιληφθεί του θέματος ο ίδιος ο Δήμαρχος.

 Η Κατερίνα Μπαγκή , όπως και ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αριδαίας  επέμεναν  να μάθουν αν το νερό της Αριδαίας είναι κατάλληλο προς πόσι  και μαγείρεμα .
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ ,υποστήριξε ότι σύμφωνα με τις αναλύσεις , το νερό είναι κατάλληλο.  Κάλεσε μάλιστα όσους το αμφισβητούν να πάνε στα γραφεία της επιχείρησης να δουν τις αναλύσεις. Το ορθό βέβαια και η υποχρέωση είναι της ΔΕΥΑ να δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα.
Ζήτησε να του αναφερθεί έστω και ένα κρούσμα γαστρεντερίτιδας, όπως υποστηρίχθηκε.  Η αλήθεια βέβαια είναι ότι υπάρχουν κρούσματα γαστρεντερίτιδας , άγνωστο όμως αν οφείλονται στο νερό. Άλλωστε όλη η πόλη πίνει πλέον εμφιαλωμένο νερό, ή γεμίζει από άλλες περιοχές για πόση και μαγείρεμα.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ δεν ανέφερε με ποιο συγκεκριμένο τρόπο λαμβάνονται τα δείγματα νερού και από ποιους. Ενισχύοντας έτσι την φημολογία σύμφωνα με την οποία λαμβάνονται δείγματα,  από άλλη συγκεκριμένη περιοχή και όχι από το δίκτυο της πόλης και στέλνονται για ανάλυση. Κάτι που αν έχει την παραμικρή δόση αλήθειας , είναι εγκληματικό.
Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ ,άφησαν πολλές απορίες αφού απάντησαν για μια ακόμα φορά μόνο  σε όσα ήθελαν .
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ
Ο Δήμαρχος μπέρδεψε για μια ακόμα φορά την αίθουσα συνεδριάσεων με αίθουσα διδασκαλίας και αναλώθηκε σε τετριμμένα  ανούσια θέματα . Παρουσίασε τα αυτονόητα ως τα μέγιστα επιτεύγματα . Ισοπέδωσε  όλες τις προηγούμενες διοικήσεις πριν από αυτόν, ξεχνώντας ότι πολλοί από τους σημερινούς του συνεργάτες  του είχαν διατελέσει παλαιότερα δημοτικοί σύμβουλοι  είτε στην διοίκηση είτε στην αντιπολίτευση. Αναφέρθηκε σε χρόνια προβλήματα που λύνει, συμπεριλαμβάνοντας και τα δικά του δύο χρόνια κατά τα οποία όπως αρέσκεται να λέει ,δεν έγινε τίποτα.

Αναφέρθηκε στην επίσκεψη της Αν. Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουράς στην Αλμωπία, και της Θ. Τζάκρη, από την οποία δεν προέκυψε τίποτα απολύτως για τον τόπο. Αναφέρθηκε στη  συνάντηση που είχε με τον Γενικό Πρόξενο Σερβίας,  για την ανάδειξη των σέρβικων μνημείων που βρίσκονται στην περιοχή και την επίσκεψη του προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας στην Αλμωπία στο τέλος Σεπτεμβρίου.  Παραδέχτηκε ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα έργα από το τεχνικό πρόγραμμα  του 2015 .
Ο Δ. Πασόης, κατηγόρησε τον Δήμαρχο ότι βαφτίζει τα αυτονόητα, επιτεύγματα, παρουσιάζοντας τα σαν… κοσμογονία!, Τόνισε ότι η  Δημοτική Αρχή συνεχίζει να λειτουργεί με τον αυτόματο πιλότο, και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι οι φωτογραφίσεις.

Ζήτησε να πληροφορηθεί τι πρόκειται να γίνει με το θέμα του… 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας και για τις αντιμισθίες των πέντε Αντιδημάρχων, οι οποίοι πληρώνονται από τον Δήμο, ενώ ο νόμος προβλέπει αντιμισθίες μόνο για τους τρεις.
Επιβαρύνοντας έτσι  τους δημότες με το ποσό των 50.000,00 ευρώ, ετησίως .Για την ερώτηση αυτή δέχτηκε επίθεση από την πλειοψηφία , ενώ Αντιδήμαρχοι απαγόρευσαν στην προϊσταμένη οικονομικού που ήταν παρούσα να απαντήσει και την έδιωξαν κακήν κακώς από την αίθουσα για να μην απαντήσει.
Ο Αντιδήμαρχος Γ. Τσιμτσιρίδης επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι και οι πέντε Αντιδήμαρχοι πληρώνονται από τον Δήμο , λέγοντας ότι ο Δήμος  Πληρώνει  τους 3 και τους 2.
Ζήτησε να μάθει εάν πρόκειται να ενταχθεί και το οδικό δίκτυο της Αλμωπίας στο πρόγραμμα αποκατάστασης φθορών του οδοστρώματος που πραγματοποιεί η Π.Ε Πέλλας.

Στο θέμα των συνεχών διακοπών υδροδότησης αναφέρθηκε και ο Δημήτρης Ασβεστόπουλος καθώς  και για το θέμα του ΧΥΤΑ και του ΦΟΣΔΑ και στην αύξηση της τιμής στη μεταφορά των απορριμμάτων. Επίσης αναφέρθηκε στην διάνοιξη του δρόμου  Αριδαίας-Εξαπλατάνου, ζητώντας να κατασκευασθεί οπωσδήποτε η γέφυρα  διαφορετικά να μην γίνει τίποτα , διότι είναι βέβαιο ότι το σημείο εκείνο θα γίνονται διαρκώς ατυχήματα. Κατέθεσε ακόμα καταγγελία ιδιώτη για σωρεία ατασθαλιών και παραβάσεων στην συντήρηση και επισκευή αρδευτικών γεωτρήσεων , με αποτέλεσμα ο Δήμος να ζημιώνεται δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Η Κατερίνα Μπαγκή ζήτησε ακόμα να πληροφορηθεί σε ποιες τοπικές κοινότητες δόθηκαν τα πέντε μεροκάματα, για την κοπή των χόρτων κλπ για τα απορρίμματα, καθώς και εάν έγιναν ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών.
Ο Νίκος Παρούτογλου προσγείωσε τον Δήμαρχο στην πραγματικότητα , αναφέροντας απλά και κατανοητά , ότι δεν μπορεί να ξεγελάν τον κόσμο παρουσιάζοντας τις υποχρεώσεις του Δήμου  και τα αυτονήτα  ως μεγάλα επιτεύγματα .
Στην θητεία τους είχαν να αντιμετωπίσουν μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις και τρέχοντα ζητήματα τα οποία έφεραν σε πέρας χωρίς τυμπανοκρουσίες. Τον κατηγόρησε δε  ότι ουδέποτε ψήφισε θετικά όταν ως διευθυντής του γυμνασίου ήταν μέλος της δευτεροβάθμιας επιτροπής παιδείας.




1 σχόλιο:

  1. ΟΤΑΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΜΩΡΟΦΕΡΝΟΥΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΣ Π--ΤΑΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)