Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Προχωρά ο υδροηλεκτρικός σταθμός στα ΛΟΥΤΡΆ ΠΟΖΑΡ







Μετά την γενική κατακραυγή για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις  και τον κίνδυνο να χαθεί η λειτουργία του υδροηλεκτρικού σταθμού των Λουτρών Πόζαρ, φαίνεται ότι η διοίκηση αντιλαμβάνεται ότι τα χρονικά περιθώρια στένεψαν  και προχωρά κάπως πιο γρήγορα. .



Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ,παρελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο η μελέτη του υδροηλεκτρικού σταθμού, ο οποίος είχε  κατασκευαστεί το 1991 από την τότε κοινότητα δεν λειτούργησε μέχρι σήμερα ,  παρά μόνο δοκιμαστικά.
Η μελέτη στοιχίζει 14.000 ευρώ και θα πληρωθεί στην πορεία από ίδιους πόρους της Δημοτικής Επιχείρησης. Παράλληλα, πληρώθηκαν 25.000 ευρώ για τους όρους σύνδεσης της ΔΕΗ ώστε να μη χαθεί η άδεια.
Ο συγκεκριμένος σταθμός με τη λειτουργία του θα αποφέρει στην Επιχείρηση κέρδη 70.000 ευρώ ετησίως σύμφωνα με τη σχετική μελέτη. Παράλληλα,  μπορεί  να λειτουργήσει και ως πάρκο ενέργειας το οποίο θα επισκέπτονται μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα.
Το αμέσως επόμενο διάστημα , εκτός απροόπτου θα γίνει η δημοπρασία  για την προμήθεια του ηλεκτρομηχανολογικού υλικού.

4 σχόλια:

  1. Δεν τιμά τον δήμαρχο να μην αναφέρεται σε αυτούς που του άνοιξαν τα μάτια αλλιώς το έργο θα χανόταν. Και δεν είναι οι συνεργάτες του ούτε οι σύμβουλοί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η μελέτη έγινε από επαγγελματία της Αθήνας. υπάρχουν και στην Αλμωπία επαγγελματίες που κάνου την ίδια δουλειά. ποιος ο λόγος που έγινε αλλού η ανάθεση κ. Μπίνο ? δεν σας κάνουν οι δικοί μας ? αλλά μάλλον δεν ανοίκουν στην ομάδα των αυλοκόλακων !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)