Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Γιάννης Σηφάκης : Καμιά αλλαγή στο επίδομα «παραμεθορίου» η δυσπρόσιτου



 

Σε συνάντηση του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη με τον Αν. Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη
ο Υπουργός απόρησε με την φημολογία που εντέχνως καλλιεργείται από κύκλους της αντιπολίτευσης για αλλαγές στο επίδομα «παραμεθορίου» ή δυσπρόσιτου. Καμιά αλλαγή δεν συζητείται όσον αφορά αυτό το θέμα.
Ας σταματήσει η αντιπολίτευση, κυρίως η ΝΔ, να προσθέτει στην ακατάσχετη κινδυνολογία της (που συνεχώς διαψεύδεται αλλά με πραγματική εφευρετικότητα αναπαράγεται σε διαφορετικά θέματα) και να εξευτελίζεται συζητώντας συνεχώς για την κατάργηση του συγκεκριμένου επιδόματος. Όποιος παρακολουθεί ( όσοι έχουν κουράγιο ακόμη να παρακολουθούν) τον βουλευτή ΝΔ στην Πέλλα το επίδομα παραμεθορίου θα γνωρίζει ότι το επίδομα αυτό έχει καταργηθεί ως τώρα 10 φορές!! Θυμάστε τίτλους ανακοινώσεων στα πλαίσια ψήφισης του νέου αναπτυξιακού νόμου αλλά και με κάθε «κατασκευασμένη» ευκαιρία νέας κινδυνολογίας. Ας αποφασίσουν επιτέλους ότι ο κόσμος δεν «τσιμπάει» πια στα παραμύθια με μικρούς ή μεγάλους δράκους..

4 σχόλια:

  1. Κύριε Σηφάκη άδικα επιτίθεστε στον κο Καρασμάνη. Σε αυτόν οφείλετε το γεγονός ότι ο νομός μας χαρακτηρίζετε παραμεθόριος και μπορούμε και παίρνουμε το επίδομα. Σε αυτόν οφείλετε το γεγονός ότι σας ξεσήκωσε , με τις παρεμβάσεις του στη βουλή και το παρατείνετε με εγκύκλιο, το επίδομα μέχρι 31 Οκτωβρίου 2016.
    Μου θυμίζετε το ανέκδοτο με το σπίτι του Χότζα και εκείνο που έχω παρατηρήσει με την κυβέρνησή σας είναι ότι αυτό που μας έχουν δώσει άλλοι, εσείς μας το αφαιρείτε και μας το δίνεται μετά από ξεσηκωμό και από την πίσω πόρτα, για να σας ευχαριστούμε και μάλιστα με εγκύκλιο …. Με ότι αυτό συνεπάγεται.
    Κοιτάξτε να ενωθείτε και να φέρετε τον παλιό νόμο του Καρασμάνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ που κατέστεψαν την Ελλάδα και φέρανε την κατοχή στη χώρα, πρεπει να τιμωρηθούν. Τόσα χρόνια ξέρανε μόνο από σκάνδαλα, διαπλοκές, μίζες και βρωμοδουλειές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η λέξη ¨δυσπρόσιτου¨ είναι καινούργια και δεν εχει καμία σχέση με την ονομασία του επιδόματος, που χωρίζεται σε δυο κατηγορίες: Α) Του παραμεθορίου και Β) Της προβληματικής περιοχής που και αυτή χωρίζεται σε α΄ κατηγορία και β΄ κατηγορία. Αυτά τουλάχιστον έλεγε ο νόμος τχμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Σηφάκη, έχετε την εντύπωση πως μόνο εσείς ξέρετε γράμματα; Και εμείς ξέρουμε και εμείς έχουμε τελειώσει Λύκειο, Πανεπιστήμιο, μεταπτυχιακά, διδακτορικά και παρακολουθούμε όλα τα πολιτικά δρώμενα, βλέπουμε το κανάλι της Βουλής, διαβάζουμε τα πρακτικά …
    Γιατί μπλέκεται τη ΝΔ; δεν το καταλαβαίνω. Προχθές σας έστειλαν τα Νομαρχιακά Τμήματα των ΑΔΕΔΥ των 4 νομών υπόμνημα και σας μεταφέρω ακριβώς τις 3 πρώτες προτάσεις του υπομνήματός τους: «Οι εργαζόμενοι των Περιφερειακών Ενοτήτων Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών και Δράμας εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για πρωτοφανή καθυστέρηση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για την οριστική επίλυση του ζητήματος του επιδόματος παραμεθόριων περιοχών από τους προαναφερόμενους νομούς…»
    και συνεχίζει το υπόμνημα…. «Θυμίζουμε ότι χωρίς κανένα διάλογο, η συγκυβέρνηση είχε κινηθεί, με την κατάθεση προς ψήφιση του άρθρου 19 του Ν.4354/2015 του Υπουργείου Οικονομικών, προς την οριστική κατάργηση του επιδόματος παραμεθόριων περιοχών. Η προσπάθεια αυτή βρήκε απέναντι της όλους τους εργαζόμενους και τους πολίτες των πληγέντων νομών, με αποτέλεσμα την παράταση της επίλυσης του ζητήματος αυτού, αρχικά με ημερομηνία την 31η Μαρτίου 2016 και έπειτα με καταληκτική ημερομηνία την 31η Οκτωβρίου 2016…»
    και ζητάνε μάλιστα μαζί με τους βουλευτές να συναντηθούν με την ηγεσία των αρμοδίων υπουργείων, για λα λυθεί οριστικά το θέμα.
    Γιατί εμπλέκεται τον συνάδελφο σας της Ν.Δ., γιατί τόσο κακία και τόσο μίσος; Γιατί είναι ο δημιουργός του επιδόματος;
    Γιατί σας έφερε προ των ευθυνών σας;
    Γιατί σας απείλησε με ονομαστική ψηφοφορία και καταφύγατε στη μεσοβέζικη λύση της εγκυκλίου;
    Κύριε Σηφάκη, αν χαθεί το επίδομα από την περιοχή των Γιαννιτσών και αποχαρακτηριστεί η περιοχή των Γιαννιτσών από αυτό το ευνοικό καθεστώς μην τολμήσετε να έρθετε στην περιοχή των Γιαννιτσών. Όπως σας έχουν αποδιοπομπαίο τράγο οι αγρότες, το ίδιο θα γίνει και με τους δημοσίους υπαλλήλους.
    ΕΔΩ και ΤΩΡΑ οριστική λύση για όλο το νομό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)