Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Kαθήκοντα Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας από την Αθηνά Αηδονά



ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ   ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ   ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Μετά τη χτεσινή δικαστική εξέλιξη που αφορά στον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Θεόδωρο Θεοδωρίδη, άμεσα, σήμερα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προέβη στον ορισμό αναπληρωτή του, τοποθετώντας την Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αθηνά Αηδονά, η οποία θα ασκεί το σύνολο των 
  καθηκόντων του.
 
 
ΠΡΟΣΦΥΓΗ Θ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ
 
 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ

Μια γνωστή Θεσσαλονικιά με ουσιαστική και γόνιμη παρουσία στα κοινά την τελευταία 20 ετια (στο Δικηγορικό Σύλλογο, στο Ταμείο Νομικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε πολλούς κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς φορείς) η Αθηνά Αηδονά – Αθανασιάδου είναι Περιφερειακή Σύμβουλος Κ. Μακεδονίας με το συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικωστα.

Η Νανά Αηδονά – όπως είναι ευρύτερα γνωστή - ενεργοποιήθηκε στα θέματα του κλάδου της από τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα ως μαχόμενη δικηγόρος και Διευθύντρια της Νομικής Υπηρεσίας του ΟΑΣΘ, για να εκλεγεί κατ΄ επανάληψη από τους Δικηγόρους της Θεσσαλονίκης στη διοίκηση του Ασφαλιστικού Ταμείου Υγείας τους (ΤΠΔΘ) στο οποίο διατέλεσε Ταμίας, Γενική Γραμματέας και τελικά Πρόεδρος. Ως Πρόεδρος του Ταμείου Νομικών αργότερα προσέφερε σημαντικό έργο και αναγνωρίστηκε για την αποτελεσματική συμβολή της σε καίρια ζητήματα της Επικούρησης των Δικηγόρων (ΚΕΑΔ).

Υπήρξε επίσης Αντιπρόεδρος της ΔΕΘ Α.Ε, Μέλος του Δ.Σ. του ΑΧΕΠΑ, του Δ.Σ. της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων, του Δ.Σ. του Ιδρύματος του Ορφανοτροφείου Μέλισσα και του Δ.Σ. του Ασύλου του Παιδιού.

Η είσοδος της στην πολιτική , αρχικά ως υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης και κατόπιν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως Νομαρχιακή Σύμβουλος, άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο και επισφραγίστηκε από θέσεις ευθύνης, όπως αυτή της Αντινομάρχου Υγείας και στη συνέχεια, της Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Η μετάβαση από τη Νομαρχια στην Περιφέρεια τη βρίσκει Περιφερειακή Σύμβουλο στην ΠΚΜ και Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβούλιου Κ. Μακεδονίας, μια θέση που κατελάμβανε για πρώτη φορά γυναίκα ανάμεσα στις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Από τον Ιανουάριο του 2013 και με Περιφερειάρχη τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ανέλαβε καθήκοντα Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Δημοσιονομικής Πολιτικής της Π.Κ.Μ, της δεύτερης μεγαλύτερης ελληνικής Περιφέρειας, που, όπως είναι γνωστό διαχειρίζεται μεγάλου ύψους Κοινοτικά κονδύλια και αντίστοιχες επενδυτικές προτάσεις

5 σχόλια:

  1. καλά δεν υπάρχουν περιφερειακοί σύμβουλοι απο την Πέλλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΡΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΑΡΑ. ΚΟΤΖΑΜ ΠΑΥΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΚΙ ΕΣΥ ΜΟΝΟ ΤΗ ΣΤΕΓΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΙΧΕΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ? ΔΕ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι θελεις να μαθεις ρε φιλε; ο ποιητης λεει οτι δανεισε στον επιχειρηματία 15 χιλιαρικα και υστερα ο επιχειρηματιας του τα επεστρεψε, ενω ταυτοχρονα τα σημαδεψε και τον κατηγγειλε για παθητικη δωροδοκια, την οποια παραδεχεται ο πρωτος οχι ως δωροδοκια αλλα ως επιστροφη των ¨δανεικων¨ και η καταδικη ειναι με ψήφους 2-1, με την προεδρο να ειναι αθωωτική. Γεγονός ειναι οτι ο ποιητής τα πηρε τα 15, αφού και ο ιδιος το παραδέχθηκε. Τωρα γιατι λειτουργησε ως τραπεζα και ως φιλανθρωπικό ίδρυμα και του τα δανεισε, φανταζει εντελώς γελοία η αιτιολογία που επικαλεστηκε και θα κριθεί στο επόμενο στάδιο. Οπως και να εχει πάντως νομίζω οτι η πολιτική του σταδιοδρομία τελείωσε και δεν άφησε κανένα όφελος για τον νομό μας (ισως μονο για το χωριό του με το μοναδικό κέντρο εξετάσεων νεων οδηγών).

      Διαγραφή
  3. Απάντηση στον :Ανώνυμος7 Οκτωβρίου 2016 - 4:29 μ.μ.:
    Μα πόση βλακεία μπορεί να σε δέρνει. Δεν διάβασες την προηγούμενη ανάρτηση που τα έγραφε όλα πονηρούλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι.Αυτό για την ουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)