Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Την 43η Επέτειο του Πολυτεχνείου τίμησε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αηδονά








Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και παρουσία εκπροσώπων όλων των τοπικών αρχών και φορέων,
πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για την 43η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην Πλατεία Ελευθερίας στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας.

Σε δήλωσή της η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Αθηνά Αηδονά αναφέρει: «Το μήνυμα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, ψωμί-παιδεία-ελευθερία, παραμένει επίκαιρο, εμπνέοντας τους σύγχρονους αγώνες για βελτίωση των όρων ποιότητας ζωής. Ειδικότερα, την παροχή υψηλού επιπέδου μόρφωσης, την αύξηση της απασχόλησης των νέων και την εμβάθυνση της δημοκρατίας μέσω της ενίσχυσης της συμμετοχής των πολιτών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων».

Το περιεχόμενο των εκδηλώσεων ήταν λιτό, περιλαμβάνοντας επιμνημόσυνη δέηση, ομιλία και κατάθεση στεφανιών. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε από την εκπαιδευτικό κα. Ανθούλα Βάσσου η οποία αναφέρθηκε στο ιστορικό των γεγονότων και τη σημασία τους τονίζοντας ότι «το έπος του Πολυτεχνείου τιμήθηκε και θα τιμάται όσο θα υπάρχουν άνθρωποι, γιατί ο άνθρωπος είναι γεννημένος να ζει ελεύθερος και το Πολυτεχνείο έγινε σύμβολο της Ελευθερίας».

 


1 σχόλιο:

  1. Γιατι τωρα εχουμε ψωμι-παιδεια η" ελευθερια {τροικα-ενα τσουβαλι μνημονια και δανειστες }?? Αφηστε ρε τις μα...ιες Μπερδευεται 43 χρον τη νεολαια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)