Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Τα σιδερένια καθίσματα στο Ανοικτό Θέατρο στο ΔΑΣΑΚΙ τα ξήλωσε ο εργολάβος , επειδή θύμωσε με την αντπολίτευση.



ΤΑ ΕΙΧΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ  ΤΑ ΑΚΡΙΤΕΙΑ , ΟΠΩΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΕΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΓΙΑ ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΝ Δ. ΠΑΣΟΗ





Σκληρή επίθεση κατά του  προκατόχου  του στον Δήμο Αλμωπίας Δημήτρη Πασόη  εξαπέλυσε το πρωί της Πέμπτης σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Δ. Μπίνος , με αφορμή τις εξηγήσεις που έδωσε για τις 12.000 ευρώ που αφορούσαν  τα σιδερένια καθίσματα στο ανοικτό θέατρο ΔΑΣΑΚΙ στην Αριδαία .

Ο Δήμαρχος είπε ότι  τα χρήματα που έχει πληρώσει ο Δήμος Αλμωπίας  για την συντήρηση στο ανοικτό Θέατρο στο ΔΑΣΑΚΙ,αφορούν ακριβώς αυτά που έχουν υλοποιηθεί στον παραπάνω χώρο και διευκρίνισε ότι τα καθίσματα τοποθετήθηκαν προσωρινά τον περασμένο Σεπτέμβρη χωρίς να πληρωθούν, ώστε να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Ακρίτεια».  
Μάλιστα, κάλεσε την αντιπολίτευση να συμμετέχει την επόμενη εβδομάδα με τους επικεφαλής των παρατάξεων σε επιτροπή με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αλμωπίας και να πάει να μετρήσει ακριβώς όσα έχουν υλοποιηθεί και όσα έχουν πληρωθεί στο Ανοιχτό Θέατρο Δασάκι.
Ο  Δήμαρχος υποστήριξε ότι τα χρήματα που υπήρχαν για το έργο στο ΔΑΣΑΚΙ  δεν επαρκούσαν και για τα  σιδερένια καθίσματα . Επειδή όμως οι ΑΚΡΙΤΕΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ πίεζαν να μπουν, για να γίνουν τα ΑΚΡΙΤΕΙΑ , που είχαν σταματήσει για πολλά χρόνια , παρακάλεσε τον εργολάβο να τα τοποθετήσει και θα πληρωνότανε με την επόμενη ανάθεση. Πράγματι   αυτός τα τοποθέτησε, καλή τη πίστη. Στο μεταξύ όμως άλλαξε η νομοθεσία και έπρεπε να γίνει πρόχειρος διαγωνισμός  με την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου , γιαυτό και ακολουθήθηκε αυτή η διαδικασία. Τα καθίσματα που τοποθετήθηκαν κατά τον Δήμαρχο δεν πληρώθηκαν , αλλά ήταν εξυπηρέτηση του εργολάβου. Για το ξήλωμα των καθισμάτων ,ο Δήμαρχος διευκρίνισε ότι έγινε από τον εργολάβο ,
Τα καθίσματα τοποθετήθηκαν από τον εργολάβο για εξυπηρέτηση προκειμένου να γίνουν τα ΑΚΡΙΤΕΙΑ 2016 , χωρίς να πληρωθεί. Επειδή όμως τον εξόργισε η στάση της αντιπολίτευσης , τα ξήλωσε , σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλμωπίας 

επειδή θίχτηκε από την συμπεριφορά της αντιπολίτευσης.
Δεσμεύτηκε πάντως, ότι σύντομα θα ξαναμπούν στη θέση τους μετά από πρόχειρο διαγωνισμό που θα γίνει.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Δ. ΠΑΣΟΗ
Ο Δήμαρχος επεκτάθηκε όμως και εξαπέλυσε επίθεση κατά του Δ. Πασόη τον οποίο κατηγόρησε για κακοδιοίκηση με αποτέλεσμα να ζημιωθεί ο Δήμος.
Έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα  , τα οποία όπως είπε πρόκειται να τα θέσει και στο δημοτικό συμβούλιο.

- Γιατί από τα έτη 2012, 2013 και 2014 δεν έχουν κλείσει τα οικονομικά των σχολικών επιτροπών της δικής του θητείας, με κίνδυνο να μην μπορέσουν να χρηματοδοτούνται  από το κεντρικό κράτος; Από τη στιγμή που ανέλαβαν αυτοί , είναι τακτοποιημένοι

- Γιατί επί της δικής του θητείας υπήρξαν ατασθαλίες στους παιδικούς σταθμούς; Μετά από ερώτηση διευκρίνισε ότι πρόκειται για επιδόματα που αφορούσαν εργαζόμενους που βγήκαν στη σύνταξη  και ο Δήμος δεν προσέφυγε δευτερόδικα στα αρμόδια δικαστήρια.  
Υπάρχουν κάποια ποσά  που δεν αποδόθηκαν και εκκρεμεί η ποινική δίωξη που ασκήθηκε και έχει καταλήξει στο ακροατήριο. (Αφορά σήμερα ποσό περίπου 2.000 ευρώ)
Ρώτησε ακόμα
- Γιατί δεν εφάρμοζε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και αντί των 12 λεπτών που έπρεπε να χρεώνει την άρδευση, την χρέωνε με 9 λεπτά ατύπως με αποτέλεσμα να έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα στον αγροτόκοσμο, όπως το παράδειγμα της Πολυκάρπης;
Σε ερώτηση γιατί τα φέρνει σήμερα και δεν το έκανε παλαιότερα , διευκρίνισε ότι το ποτήρι ξεχείλισε  με την στάση της αντιπολίτευσης που προσπαθεί να βρει ψήγματα εκεί που δεν υπάρχουν



Κατηγόρησε ακόμα τον Δ. Πασόη ότι δεν παρέστη σε πολλές αγωγές με αποτέλεσμα να τις χάσει ο Δήμος . Σύντομα δε πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα ακριβή λίστα με αυτές.

 .
Στη συνέντευξη τέθηκαν και άλλα θέματα. Περισσότερα σε λίγο.

10 σχόλια:

  1. Για να καταλάβουμε κύριε Δήμαρχε . Δώσατε εντολή στον εργολάβο να τοποθετήσει τα καθίσματα , παράνομα - παράτυπα και αυτός τα ξήλωσε γιατί δε γουστάρει την αντιπολίτευση.Τελικά ποιος διοικεί το δήμο . Ο εργολάβος ή η αντιπολίτευση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΡΕ ΜΠΙΝΟ; ΠΕΣ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΜΙΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΝΑΘΕΣΗ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ. ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ. ΑΛΛΑ ΣΕ ΡΩΤΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΑΝΤΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΑΝΙΔΕΣ ΟΜΟΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΔΑΠΕΔΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΙΓΕΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ. ΕΠΗΣΗΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΔΥΟ ΣΑΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ.
    ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΤΙΑΞΙΕ ΤΟ ΣΩΣΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΙΝΟ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ.ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΛΕΣΕΣ ΤΑ Μ.Μ.Ε ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΡΚΕΙ.ΜΟΝΟ ΤΟ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΣΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΑ ΝΟΜΙΜΑ.ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΙΣΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΤΟΣΑ ΨΕΜΑΤΑ.... ΠΟΤΕ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ {{ΘΥΜΩΣΕΙ}} Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ... ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ Δ.Σ ΤΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΞΗΛΩΘΕΙ.. ΕΞΑ ΑΛΟΥ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΕΓΟΛΑΒΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΔΙΧΩΣ ΕΝΤΟΛΗ. ΜΠΙΝΑΚΟ ΛΕΣ ΨΕΜΑΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημαρχε δεν τρώμε κουτόχορτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝ ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΕΒΑΖΑΝ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΑΚΡΙΤΕΙΑ,ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΕΔΩ ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΠΑΝΤΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)