Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Γιάννης Σηφάκης : Συντονιστικός φορέας για την ανάπτυξη του ορεινού όγκου στην Αλμωπία



Πολύ επιτυχημένη συνάντηση στο Λουτράκι ξενοδόχων, ενοικιαζομένων δωματίων, χιονοδρόμων, εμπορικού συλλόγου,
συλλόγου Μηχανικών, Δήμου Αλμωπίας, εκπροσώπου της ΕΤΑΔ, συλλόγου νέων  με συμμετοχή φορέων και από την Έδεσσα 
Άμεση συνένωση των φορέων Έδεσσας και Αλμωπίας μετά τις γιορτές
Θα είναι συνεχώς ανοικτός από φέτος ο δρόμος από Κερασιά προς Χιονοδρομικό
Η πρωτοβουλία του Γιάννη Σηφάκη, Βουλευτή Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ για την δημιουργία συντονιστικού ( σε πρώτη φάση) φορέα όλων των ενδιαφερομένων για την ανάπτυξη του ορεινού τόξου Λουτρά Πόζαρ – χιονοδρομικό Καϊμακτσαλάν – Λίμνη Βεγορίτιδα συνεχίστηκε με την πολύ επιτυχημένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22/12/2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας του Λουτρακίου.
Στην συνάντηση συμμετείχαν ο εκπρόσωπος της ΕΤΑΔ που λειτουργεί το χιονοδρομικό Θάνος Παναγιωτόπουλος, ο αντιδήμαρχος Αλμωπίας Γιώργος Τσιμτσιρίδης, ο σύλλογος ξενοδόχων Αλμωπίας εκπροσωπούμενος από τον Γιάννη Ουζούνη και Φώτη Μοσχάκη, ο σύλλογος ενοικιαζομένων δωματίων εκπροσωπούμενος από τον πρόεδρο του Χρήστο Νίτση , ο χιονοδρομικός σύλλογος Αλμωπίας εκπροσωπούμενος από τον αντιπρόεδρο του Πέτρο Τσαρκνιά, ο εμπορικός σύλλογος Αλμωπίας εκπροσωπούμενος από τον πρόεδρο του Νίκο Ρίζο, ο σύλλογος Μηχανικός Αλμωπίας εκπροσωπούμενος από την πρόεδρο του Μελίτα Χισκάκη, ο σύλλογος νέων Λουτρακίου, ο πρόεδρος του Τ.Δ. Λουτρακίου Γιάννης Μποτσφάρης, ο χιονοδρομικός σύλλογος Έδεσσας, ο μορφωτικός σύλλογος Λουτρακίου, ο τέως δήμαρχος και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Δημήτρης Πασόης, ο Χρήστος Μαρίνος ενοικιάσεις σκι και δραστηριότητες, ο Γιάννης Λαζαρίδης προπονητής χιονοδρομίας και τέως πρωταθλητής, πολλοί ξενοδόχοι, σπουδαστής ΙΕΚ ειδικότητας συνοδών βουνού και πολλοί άλλοι.
Ο βουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη οργανωμένης παρέμβασης της κοινωνίας στην παραγωγική ανασυγκρότηση της Πέλλας σε συνδυασμό με την ανάγκη τερματισμού της αναχρονιστικής και αδιέξοδης λογικής του παραγοντισμού, του ατομικισμού και των πελατειακών σχέσεων που έφερε την Πέλλα έξω από όλους τους κεντρικούς σχεδιασμούς. Στα πλαίσια αυτά κάλεσε στην δημιουργία φορέα και κινητοποίηση όλων των παραγωγικών δυνάμεων για την κατάθεση σκέψεων, προτάσεων και διεκδίκηση λύσεων.
Αναφέρθηκε στην συγκρότηση αντίστοιχου φορέα από την πλευρά της Έδεσσας στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στον Άγιο Αθανάσιο και ζήτησε την συνένωση των φορέων αμέσως μετά τις γιορτές.
Ενημέρωσε για τις εξελίξεις όσον αφορά τις οδικές προσβάσεις προς την Πέλλας, για την ένταξη του προαστιακού σιδηροδρόμου στον στρατηγικό σχεδιασμό του ΟΣΕ, στις προτάσεις του για την επέκταση του χιονοδρομικού Καϊμακτσαλάν προς τα κάτω με φυσικές πίστες και κλειστή καμπίνα ( περί τα 1000m προς την πλευρά της Αλμωπίας και αντίστοιχα προς την πλευρά της Έδεσσας σε πρώτη φάση , στην ανάγκη ενίσχυσης της τεχνητής χιόνωσης για την επέκταση του χρόνου λειτουργίας του, την ανάγκη θερινών δραστηριοτήτων.
Ιδιαίτερη αναφορά και συζήτηση έγινε για τον δρόμο από Κερασιά και τα προβλήματα της τοπικής συγκοινωνίας  από Αριδαία προς Λουτρά αλλά και προς χιονοδρομικό και σύνδεση με Άγιο Αθανάσιο και Λίμνη Βεγορίτιδα.
Όσον αφορά τον δρόμο της Κερασιάς ο βουλευτής και ο παριστάμενος εκπρόσωπος της ΕΤΑΔ ενημέρωσαν ότι η ΕΤΑΔ αποφάσισε την μεταφορά εκχιονιστικού μηχανήματος από τον Παρνασσό για να βοηθήσει τον εκχιονισμό του δρόμου της Κερασιάς και ο Δήμος Αλμωπίας ( ο δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος πριν ένα μήνα αλλά και ο παριστάμενος αντιδήμαρχος τουρισμού Γιώργος Τσιμτσιρίδης) δεσμεύτηκε ότι θα παραχωρήσει ένα ακόμη εκχιονιστικό και αλάτι για να είναι ο δρόμος συνεχώς ανοικτός.
Ακόμη όσον αφορά την τοπική συγκοινωνία ακούστηκαν αρκετές απόψεις για συζήτηση με το ΚΤΕΛ ( που θα κάνει καμπάνια για Λουτρά και Καϊκακτσαλάν το επόμενο διάστημα από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λάρισα και Κοζάνη και θα πηγαίνει μέχρι τους τελικούς προορισμούς και θα οργανώσει την πανελλήνια συνέλευση της ομοσπονδίας τους στο Λουτράκι φέτος) για τακτικά δρομολόγια, για συζήτηση με τουριστικά λεωφορεία και άλλες προτάσεις. Από τον βουλευτή προτάθηκε η αξιοποίηση του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου για την κοινωνική οικονομία με την δημιουργία ΚΟΙΝΣΕΠ από όλους τους ενδιαφερόμενους για να εξασφαλίσουν την κίνηση ενός ή δύο μικρών λεωφορείων σε κυκλική διαδρομή ( Αριδαία- Λουτρά- Χιονοδρομικό- Λίμνη- Έδεσσα – Αριδαία). Ακόμη προτάθηκε να αιτηθεί ο φορέας προς την ΕΤΑΔ την βοήθεια της και στο θέμα της συγκοινωνίας.
Έγινε πλούσιος διάλογος με συμμετοχή όλων των παριστάμενων φορέων αλλά και των πολιτών που κατέληξε στην δημιουργία του συντονιστικού φορέα ως εξής :
-         Εκπρόσωποι ξενοδόχων Αλμωπίας ( θα οριστούν οι εκπρόσωποι άμεσα) 
-         Χρήστος Νίτσης , πρόεδρος ενοικιαζομένων δωματίων
-         Χιονοδρομικός σύλλογος Αλμωπίας
-         Νίκος Ρίζος ( πρόεδρος Εμπορικού συλλόγου Αλμωπίας)
-         Μελίτα Χισκάκη ( πρόεδρος συλλόγου Μηχανικών Αλμωπίας)
-         Γιάννης Μποτσφάρης, πρόεδρος Τ.Δ. Λουτρακίου
-         Μορφωτικός σύλλογος Λουτρακίου
-         Ανέστης Σαμαράς, επαγγελματίας λουτροθεραπείας
-         Καραγιαννάκης Επιμενίδης, σπουδαστής ΙΕΚ ειδικότητας συνοδών βουνού
Ο φορέας είναι ανοικτός σε επιπλέον συμμετοχές φορέων και πολιτών
Στην πρώτη κοινή συνάντηση των φορέων από Έδεσσα και Αριδαία στην οποία θα αποφασιστεί η συγχώνευση τους σε ενιαίο φορέα θα συζητηθεί και η πιθανή συμμετοχή των Δήμων Έδεσσας και Δημοτικής Επιχείρησης Λουτρών στον ίδιο φορέα.
Ο βουλευτής κλείνοντας την συνάντηση, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε καλές γιορτές, εξέφρασε την πεποίθηση του ότι με σκληρή δουλειά μπορούν αυτές οι θετικές εξελίξεις με την ίδρυση φορέων για τον ορεινό όγκο να αποτελέσουν απόφαση σταθμό για την παραγωγική ανασυγκρότηση όλης της Πέλλας.  




3 σχόλια:

  1. ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΗ ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ ΣΟΥ ΜΗΝ ΕΜΠΛΕΚΕΙΣ ΤΟ ΚΤΕΛ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΣΤΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΤΗΣ ΚΑΡΑΤΖΟΒΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο ευχές πάμε πολύ καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)