Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

ΨΥΓΕΙΟ Ο Ν. ΠΕΛΛΑΣΕντείνονται τα καιρικά φαινόμενα


Η επέλαση του χιονιά συνεχίζεται και σήμερα, με τον υδράργυρο να δείχνει ακόμα και τους -19 βαθμούς στη Φλώρινα. Σε ορισμένς περιοχές της Πέλλας το θερμόμετρο έδειξε – 17 βαθμούς.

Περιοχές κυρίως σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Χαλκιδική, βόρειο Αιγαίο, Σποράδες, ημιορεινά Κρήτης θα δοκιμαστούν από το νέο «κύμα» κακοκαιρίας.
Συνεχίζονται και τη Δευτέρα οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ ισχυρός παγετός θα επικρατεί σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα, καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στη Θράκη, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στην ανατολική Στερεά και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Πελοποννήσου και των νησιών του Αιγαίου. Από το μεσημέρι θα χιονίσει και στη Θεσσαλία και στην υπόλοιπη Μακεδονία, ενώ θα ενταθούν οι χιονοπτώσεις στην Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 1 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, -13 έως -2 στη βόρεια Ελλάδα, -8 έως 4 και τοπικά 5 στη δυτική Ελλάδα, -8 έως 7 στο βόρειο Αιγαίο και από -4 έως 9 και τοπικά 10 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της χώρας οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από τα βόρεια με ένταση έως 5  και τοπικά στο Αιγαίου 6 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

7-21