Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Γενικός ξεσηκωμός στην ‘Ιδα , γιατί θέλουν να διώξουν τον γιατρό

Ο Πρόεδρος και ο Δήμαρχος χειρίστηκαν κάκιστα το θέμα του γιατρού , υποστηρίζουν κάτοικοι της Ίδας



ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ
ΠΡΩΤΑ ΒΡΑΒΕΥΣΑΝ ΤΟΝ  ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΔΙΩΧΝΟΥΝ


 Ανάστατοι είναι εδώ και πολλές ημέρες οι κάτοικοι της Ίδας. Ο γιατρός που εδώ και αρκετά χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες του με το παραπάνω , βρίσκεται υπό διωγμό  από τον πρόεδρο του χωριού και τον Δήμαρχο Αλμωπίας, σύμφωνα με τους κατοίκους..
Ο Δήμος Αλμωπίας μάλιστα  τον βράβευσε για την προσφορά του . Κάτοικοι της Ίδας  επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Αλμωπίας , όπως λένε  και του ζήτησαν να σταματήσει η άδικη και αδικαιολόγητη  δίωξη του γιατρού, επειδή το θέλει ο πρόεδρος. Ο Δήμαρχος φέρεται να συντάχθηκε με τον πρόεδρο  και πήρε το μέρος του.
Οι κάτοικοι συγκέντρωσαν υπογραφές (πάνω από 90% του χωριού) και ζητάν να σταματήσουν τις διώξεις και ο γιατρός να συνεχίσει να εξυπηρετεί το χωριό.
Όλα ξεκίνησαν  ,με τα πολλά κρύα. Στον  χώρο που  που χρησιμοποιείται ως ιατρείο δεν άναβαν τα καλοριφέρ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει την δουλειά του, αλλά και ο κόσμος να μην μπορεί να εξυπηρετείται.
Η βασική αιτία , όπως υποστηρίζουν κάτοικοι , είναι ότι ζήτησαν από το  σπίτι του προέδρου να δώσουν το κλειδί για να ανοίξουν το ιατρείο.
Ο Πρόεδρος φέρεται να εξοργίστηκε και να ζήτησε τον λόγο  με έντονο ύφος από τον γιατρό.  Ο γιατρός αναγκάστηκε να φύγει. Κάτοικοι της Ίδας δηλώνουν ότι  πρότειναν λύσεις το κλειδί να το κρατάνε  άνθρωποι που εργάζονται για λογαριασμό του Δήμου και να διευκολύνουν τη κατάσταση , ‘ώστε να μην ενοχλείται το σπίτι του προέδρου. Κάτι που δεν έγινε αποδεκτό.
Έτσι άρχισε το «κυνηγητό» του γιατρού. Κάτοικοι  πήγαν στον Δήμαρχο,  του ζήτησαν  να επισκεφθεί το χωριό και να ακούσει τον κόσμο. Ο  Δήμαρχος , όπως λένε τους αγνόησε τελείως.
Το πρόβλημα  πλέον μεγάλωσε, καθώς κινήθηκαν και πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος  του γιατρού, μετά από αναφορές του προέδρου , σύμφωνα πάντα με κατοίκους.
. Οι κάτοικοι δηλώνουν ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση ο πρόεδρος έχει άδικο και έχει κάνει τεράστιο κακό στο χωριό. Δηλώνουν απογοητευμένοι και από την στάση του Δημάρχου , ο οποίος όφειλε να δει αντικειμενικά και καλύτερα το θέμα  και να δώσει λύση , αντί να το επιδεινώσει. Μάλιστα  πολλοί από αυτούς δηλώνουν ότι είναι «ανεπιθύμητο» πρόσωπο για το χωριό.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Πριν λίγες μέρες στο »δημαρχιακό» μπλοκ   δημοσιεύτηκε μια ακατανόητη δήλωση  του προέδρου της Ίδας που έλεγε:


Όσον αφορά το ζήτημα που έχει προκύψει με τον αγροτικό ιατρό του χωριού μας, δηλώνω τα εξής:

Προσωπικά ως Πρόεδρος είμαι πάντοτε στη διάθεση του κάθε πολίτη για να εξυπηρετήσω με όποιον τρόπο μπορώ, αφιερώνοντας μάλιστα αρκετό χρόνο από την προσωπική μου εργασία.
Το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί αναστάτωση με τον αγροτικό ιατρό, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά ότι ως Πρόεδρος είμαι πάντοτε παρόν σε όλα τα μεγάλα και μικρά προβλήματα του χωριού μας. Αποκορύφωμα η συλλογή υπογραφών από συγχωριανούς μας για την παραμονή του αγροτικού ιατρού.
Προσωπικά ως Πρόεδρος αλλά και ως Τοπικό Συμβούλιο, δεν είμαστε αρμόδιοι να αποφασίσουμε για την παραμονή του ή μη. Αυτό το αποφασίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Εμείς επιθυμούμε την παραμονή του, καθώς στόχος μας είναι η εύρυθμη λειτουργία του αγροτικού ιατρείου και η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών. Όλα τα άλλα που ακούγονται, ανήκουν στη σφαίρα φαντασίας.
Για εμένα ο μόνος αντίπαλος είναι τα προβλήματα του χωριού μου και αυτά προσπαθούμε καθημερινά να λύσουμε έχοντας αρωγό και συμπαραστάτη τη Δημοτική Αρχή.

Γιάννης Βένου
Πρόεδρος Τ.Κ. Ίδας

Μέσα σε λίγες γραμμές ο πρόεδρος αυτοαναιρείται . Ρίχνει το μπαλάκι της παραμονής στις αρμόδιες υπηρεσίες .
Κατηγορεί δε σχεδόν ολόκληρο το χωριό του ότι κινείται στην σφαίρα της …φαντασίας. Τέτοιος κακοήθης συντονισμός σε βάρος του.

 Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Κύκλοι της παράταξης του τέως Δημάρχου, δηλώνουν  ότι παρακολουθούν το θέμα . Είναι ένα λεπτό ζήτημα που δεν προσφέρεται για καμιά «αντιπολίτευση». Το ζητούμενο είναι να βρεθεί η σωστή λύση , η οποία και δεν κοστίζει. Να αποκατασταθεί επιτέλους το πρόβλημα που δημιουργήθηκε χωρίς κανένα λόγο.
Από την πλευρά της η παράταξη
υποστηρίζει, ότι θα πράξει τα δέοντα.


15 σχόλια:

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ. ΑΙΣΧΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ενημέρωση σας κύριε μου δεν είναι σωστή. Ήμουν μπροστά στο περιστατικό και ο πρόεδρος δεν ήρθα σε λεκτικη αντιπαράθεση με τον γιατρό αλλά με τις τσατσάδες του χωριού που βρισκονουσαν εκεί και δημιούργησαν το θέμα όλο. Καθώς και αυτές είναι που ευθύνονται για όλο το θέμα γτ λύσει με τα κλειδιά και την θέρμανση είχε δοθεί απλά δεν θέλαν να την δεχτούν. Προσφέρθηκε μια γυναίκα να πάρει τα κλειδιά και να ανοίγει το πρωί πριν έρθει ο γιατρός για να ζεστάνει ο χορός αναμονής και το γραφείο του χωριού αλλά δεν το δέχτηκαν οι υπόλοιπες για να υποχρεωσουν το πρόεδρο να ανοίγει αυτος και να μπορούν μετά αυτές να γράφουν στην λίστα πρώτο το δικό τους όνομα και να διαγραφούν τα υπάρχουσα ονόματα. Και ο γιατρός δεν ήταν σωστό αυτό που έκανε να αφήσει τους ασθενείς του έτσι κ να φύγει γτ έχει δόσει όρκο. Δλδ αν είναι σε ένα πολύ σοβαρό περιστατικό και ερχόταν σε ρήξη με τους συγγενείς του ασθενούς θα τον άφηνε να πεθάνει και θα έφευγε; Αν είχε νεύρα να πήγαινε σε νευρολόγο κ να μην εξετάζει ασθενείς σε αγροτικό ιατρείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν βαριέσαι να γράφεις το ίδιο κείμενο όπου έχει αναρτηθεί το θέμα? Ο γιατρός έφυγε ενημερώνοντας την υπηρεσία του και γιατί ξαφνικά ο πρόεδρος δεν ήθελε να βρει τρόπο να λυθεί το θέμα? ενώ 2 χρόνια πήγαινε κανονικά και άναβε το καλοριφερ? Εγώ σαν πολίτης του Δήμου που φορολογείται ΑΠΑΙΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥς ΝΑ ΜΟΥ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !! Αν αυτό λέγεται πετρέλαιο ή όχι δεν με νοιάζει..

      Διαγραφή
  3. Οι ασθενεις γραφιυν πλεον μονο φαρμακα.αν υπηρχε αναγκη δε θα φευγε..εμεις στα λιο ορεινα χωρια τακτοποιησαμε το θεμα της θερμανσης με τη βοηθεια των προεδρων.κουβαλησαν οι προεδροι σωματα θερμαντικα εφοσον δεν υπηρχε πετρελαιο και ζεστανανε το χωρο οχι μονο για το γιατρο αλλα και γι αυτους που περιμενανε.δεν αδιαφορησαν οι προεδροι και σε περιπτωση που δε μλορουσαν οι ιδιοι ενημερωναν οποιον μπορουσε να βοηθησει.λυσεις υπαρχουν αρκει να υπαρχει και καλη διαθεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άραγε ο δήμαρχος τα ξέρει όλα αυτά με το κόπο και κόστος ο κάθε πρόεδρος συντηρη καί θερμαίνει τα ιατρεία ???? Αλλά πού να το ξέρει ποιός να του τοπη ποιός θα τολμήσει να τον ενοχλήσει απτην κοσμαρα τού.αλλα σε μία ψευδή καταγγελία αμέσως βοήθησε το πρόεδρο τού αμεσος κινήθηκε καί έκανε τέλεια αυτό που κάνει από τότε που ανέλαβε δηλαδή τα έβαλε με τεμπέληδες υπαλλήλους δικούς του και μή και με ένα κέντρο υγείας που έχει τεμπέληδες γιατρούς???¿Το έργο τού είναι σοβαρό δυστυχώς για εκείνους ούτε το κέντρο υγείας θα κλείσουν καί ούτε γιατρούς και υπαλλήλους θά τσαλακώσουν...Τσαλακωθηκαν μόνοι τους οι καρεκλοκενταυροι.......Να τούς χερομαστε !!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ενημερωθηκαν σχετικα αλλα ως εκει.η αποκατασταση της σκεπης των αποδητηριων στην κωνσταντια ηταν πιο επειγουσα παρεμβαση απο το να τακτοποιηθει το προβλημα που προεκυψε με τη θερμανση των αγροτικων ιατρειωνγψ

      Διαγραφή
  4. Μικρό καί απολιτευτο παιδί αντί να καταγγείλεις τόν δημαρχακο σού πού ποτέ δέν σε έχει βάλει πετρέλαιο καί νά τού πεις ότι δεν προτιθεσαι να μπείς στην διαδικασία να πατήσεις ένα κουμπάκι ορμηξες στό γιατρουδακο.?Και συ προεδρακο υπάλληλος είσαι καί με όρκο μάλιστα σαν ταφεντικο σού αλλά ούτε σε αυτήν την ζωή ούτε σε άλλες δέκα θα προσφέρεις αυτά που προσφέρει ο γιατρουδακος και συ καί ό Θεός σού ο δημαρχακος σου πού πάτε ένα ολόκληρο χωριό να το βγάλετε χαζό.Καί όσο για νεύρα άλλος είδη παίρνει χάπια αλλά πού να το ξέρεις ???????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ....γιατρουδάκος, προεδράκος, δημαρχάκος, σαν να έχεις συμπλέγματα 2.55΄

      Διαγραφή
  5. Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΥΔΑΚΟ ΕΛΥΩΣΕ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΜΕ ΒΑΘΜΟ 11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δήμαρχος προς τον κόσμο από την Ίδα που τον επισκέφθηκε : Μα τόσο καλός γιατρός είναι?
    Απάντηση : Σαν θεολόγος έπρεπε να ξέρεις ότι τους κακούς και τους αμαρτωλούς θα τους κρίνει ο Θεός και όχι εσύ.
    Δήμαρχος προς τον κόσμο από την Ίδα που τον επισκέφθηκε: Ας το αφήσουμε να λήξει εδώ παιδιά γιατί αν και ο γιατρός κάνει αναφορά τον πρόεδρο για παράβαση καθήκοντος δεν θα μπορέσω να τον κατεβάσω ως υποψήφιο την επόμενη φορά!!
    Απάντηση : Έτσι δυναμικά λύνονται τα προβλήματα της καθημερηνότητας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τετοιου ειδους παρεμβασεις ειναι δουλεια του δημαρχου η του αρμοδιου κεντρου υγειας?

      Διαγραφή
  8. ΤΟ θέμα με τον πρόεδρο της Ίδας είναι ότι αποφασίζουν άλλοι για αυτόν (κογκρέσο) και αυτός για να έχει την εύνοια τους λειτουργεί κάνοντας τα χατίρια τους!! Και ούτως η άλλως το χωρίο της Ίδας δεν τον στήριξε γιατί έκανε λάθος και επιμένει να μην το αναγνωρίζει ζητώντας συγνώμη .. αντί γι αυτό έβγαλε ανακοίνωση (άραγε ποιος την έγραψε) ειρωνεύοντας όλους τους δημότες της Ίδας και από αυτό δείχνει πόσο μικρός πολιτικά είναι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο ρε Σαμάντη που έγραψες τα πράγματα όπως είναι γιατί χορτάσαμε δημοσιογραφία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ενας απόφοιτος ιατρικής και ο αλλος θεολόγος με κολλαουζο απ τα ΙΕΚ για δημοσιο.......γραφο! Αστο Δημήτρη το χασες το παιχνιδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)