Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΗΣ ΑΝ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ




ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ 

ΑΓΝΟΗΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΠΕΤΡΟ ΖΕΡΖΗ

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΑΠΟ
 ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ



ΑΓΝΟΗΣΕ ΠΛΗΡΩΣ   με άκομψο τρόπο τον   περιφερειακό  Σύμβουλο Πέτρο Ζέρζη από την Αλμωπία η Αναπλ. Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Αηδονά κατά την επίσκεψη της  σε έργα που γίνονται στην Αλμωπία. Σύμφωνα δε με το δελτίο τύπου του δήμου Αλμωπίας  κατά τις επισκέψεις στα έργα δεν υπήρχε ούτε ένας υπάλληλος από τις τεχνικές υπηρεσίες.
Παράλληλα πουθενά δεν γίνεται λόγος για την τύχη των αντιπλημμυρικών έργων που κινούνται με ρυθμούς χελώνας.

 


Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αηδονά, επισκέφθηκε Τον Δήμο Αλμωπίας με στόχο να παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη  έργων που υλοποιεί τόσο η Περιφέρεια όσο και ο Δήμος.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο έργο της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου Αριδαίας που υλοποιεί ο Δήμος Αλμωπίας και η ΔΕΥΑ, στα σημεία όπου υλοποιούνται οι αποκαταστάσεις των δρόμων.

 Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται αν ενδιαφέρθηκε κάποιος από όλους να ρωτήσει αν γίνονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές που απαιτεί η σύμβαση.


Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν την γεώτρηση που περιλαμβάνεται στο έργο ύδρευσης της Αριδαίας από τη Σωσάνδρα για το οποίο διατέθηκε πριν χρόνια το ποσό του 1.461.904 ευρώ και δεν τέθηκε ποτέ σε λειτουργία, με αποτέλεσμα η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας να ζητά πίσω αυτό το τεράστιο ποσό. Η κ. Αηδονά δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση προς τον Δήμο Αλμωπίας ώστε να συνδεθεί και να λειτουργήσει το έργο και να αποδοθεί στους πολίτες.

Αργότερα, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο μεγάλο έργο για την αντιπλημμυρική θωράκιση που υλοποιείται στους Προμάχους. Η κ. Αηδονά τόνισε ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που υλοποιούνται σε ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Επόμενος σταθμός το έργο επέκτασης του ΧΥΤΑ Αλμωπίας που υλοποιεί ο Δήμος Αλμωπίας, όπου η κ. Αηδονά είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον ανάδοχο για την εξέλιξη των εργασιών, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε να παρακολουθήσει το θέμα της χρηματοδότησης ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα και καθυστερήσεις.

Η  Αν. Αντιπεριφερειάρχης μαζί με τον Δήμαρχο επισκέφθηκαν το τμήμα του ποταμού Τόπλιτσα στη διασταύρωση Λουτρών – Όρμας, για το οποίο έχει προγραμματίσει η Περιφέρεια μεγάλη παρέμβαση μέσω ΕΣΠΑ που αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ με στόχο την αντιπλημμυρική θωράκιση.

Ο  Πρόεδρος της Αριδαίας Γρηγόρης Ταρασίδης υπέδειξε κάποιο τμήμα του ποταμού Μπέλιτσα (κεντρική γέφυρα στο ύψος της Υδραίας) που διασχίζει την Αριδαία και στο οποίο χρειάζεται παρέμβαση για να αποφευχθούν τα προβλήματα το χειμώνα. Τέθηκε επίσης  στην  Αν. Αντιπεριφερειάρχη να πραγματοποιηθούν διαγραμμίσεις στα τμήματα του οδικού δικτύου που συνδέουν ορεινά χωριά όπως Σαρακηνοί – Κορυφή και Περίκλεια – Λαγκαδιά, όπως έγινε σε κεντρικά σημεία του δρόμου.

3 σχόλια:

  1. Γράψτε κ. Πέτρο ότι ρίχνουν την άσφαλτο στο έργο της αποχέτευσης πάνω σε άμμο με λίγο χαλίκι. Έτσι είναι οι προδιαγραφές των μεγάλων έργων του Δήμου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1.Τα περιβόητα αντιπλημμυρικά έργα τα υπέσκαψε το ποτάμι στην Όρμα και στο Λουτράκι! γιατί δεν την πήγαν εκεί την Αηδονά?
    2. Η άσφαλτος στο αποχετευτικό πέφτει όχι σε όλο τον δρόμο αλλά με την μορφή κακότεχνων μπαλωμάτων και όπου ρίξανε η σκόνη συνεχίζεται γιατί δεν σκούπισαν τους δρόμους.
    3. Ο χυτάς όλο μας λένε ότι τελειώνει αλλά τα σκουπίδια ακόμα πάνε στην Έδεσσα!
    4. Η ύδρευση της Αριδαίας κατάντησε ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης
    κλπ κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ξεφτίλα τους δεν έχει όριο!!Τα έργα αυτά θα αποκαλυφθουν πόσο άχρηστα και πόσο ανίκανοι είναι αυτοί που τα κάνουν με την πρώτη κακοκαιρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)