Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Αξιολόγηση και επενδύσεις το «μενού» της επίσκεψης του γάλλου πρωθυπουργού

Επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί ο γάλλος πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ, επαναβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη του στην Ελλάδα.
Ο Καζνέβ συνοδεύεται
από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αρλέμ Ντεζίρ.
Κατά την υποδοχή του στο Μαξίμου ο  Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε το γάλλο ομόλογό του για την έμπρακτη στήριξη προς τη χώρα μας ενώ αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλλε ο Ολάντ για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.
Από την πλευρά του ο γάλλος πρωθυπουργός εξέφρασε τη μεγάλη αλληλεγγύη της Γαλλίας στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, αλλά και την εμπιστοσύνη της Γαλλίας στην ανάκαμψη της Ελλάδας. Τόνισε ότι αυτό το επιβεβαιώνουν τα εντυπωσιακά αποτελέσματα, τα οποία μπορούν βεβαίως να ενισχυθούν, όπως πρόσθεσε.
Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός της Γαλλίας θα γίνει επίσης δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η επίσκεψη εστιάζεται σε τέσσερις άξονες:
-Αξιολόγηση
-Επενδύσεις
-Μέλλον της Ευρώπης
-Μεταναστευτικό
Όσον αφορά τον πρώτο άξονα, το κλείσιμο της αξιολόγησης, το Παρίσι είχε φροντίσει από να δώσει τη δική του «ψήφο εμπιστοσύνης» στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης: διεμήνυσε, έτσι, ότι ελπίζει σε συμφωνία, σε τεχνικό επίπεδο, πριν τις 20 Μαρτίου, αλλά και σε οριστική έξοδο της Ελλάδας στις αγορές μέσα στο 2018.
Όπως, άλλωστε, υπενθύμιζαν πηγές της ελληνικής κυβέρνησης σε επικοινωνία με το ΑΠΕ -ΜΠΕ, «παραδοσιακά η Γαλλία έχει σταθεί στο πλευρό των ελληνικών θέσεων. Με εποικοδομητικό ρόλο απέναντι στις ακραίες θέσεις μερίδας των δανειστών»
Επιπροσθέτως, καθοριστική ήταν η στάση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ στην επίτευξη της συμφωνίας το καλοκαίρι του 2015.
Ο κ. Καζνέβ έχει προσκεκλημένους στην γαλλική πρεσβεία, γάλλους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Το απόγευμα θα επισκεφθεί το γαλλικό Σχολείο και το Γαλλικό Ινστιτούτο ενώ θα δοθεί δεξίωση στη γαλλική πρεσβεία, και στις 18.00 προβλέπεται η αναχώρησή του.
Σε συνέντευξη του στο Έθνος ο Καζνέβ εκφράζει την πλήρη στήριξή του στις προσπάθειες της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού και υπογραμμίζει ότι το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου έθεσε το πλαίσιο που επιτρέπει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
Ο Γάλλος πρωθυπουργός αναφέρθηκε, στην ανάγκη ενίσχυσης της Ευρώπης, τονίζοντας ότι πρέπει «να αποδείξουμε την αποτελεσματικότητά της στους πολίτες και να διαφυλάξουμε την ενότητά της. Κατά συνέπεια, μιλάμε για κάτι πολύ πέραν της ταχύτητας με την οποία επιθυμεί ο καθένας να προχωρήσει. Η Σύνοδος Κορυφής της Ρώμης θα μας βοηθήσει να διευκρινίσουμε όλα αυτά με συγκεκριμένες προτάσεις».
Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)