Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Αντί να παραιτηθούν άλλοι , παραιτήθηκε Ο Γ. Τσιμτσιρίδης





ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ Ο  ΣΥΜΕΩΝ

Την παραίτησή του από το αξίωμα του Αντιδημάρχου , αλλά και του δημοτικού συμβούλου, έκανε  γνωστή στην θυελλώδη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Αλμωπίας τη Παρασκευή, ο Γιώργος Τσιμτσιρίδης. Την κατέθεσε μάλιστα στη γραμματεία  για να γραφεί στα πρακτικά. Η υποβολή παραίτησης βέβαια από το αξίωμα του Αντιδημάρχου υποβάλλεται στον Δήμαρχο που τον όρισε και όχι στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με το δημαρχιακό μπλοκ με αφορμή την ψήφιση του θέματος που αφορά την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων και έχοντας ο ίδιος (δηλ. ο Γιώργος Τσιμτσιρίδης) ιδιαίτερη ευαισθησία πάνω στο συγκεκριμένο θέμα καθώς για πολλά χρόνια υπηρέτησε τον τομέα των ατόμων με αναπηρία, (σ.σ.  αυτό είναι μια αδιαμφισβήτητη αλήθεια) κατέθεσε στα πρακτικά την παραίτησή του τόσο από τη θέση του Αντιδημάρχου όσο και του Δημοτικού Συμβούλου, πιεζόμενος προφανώς από όλες τις κακοήθειες που ακούστηκαν όλες αυτές τις μέρες γύρω από το συγκεκριμένο ευαίσθητο θέμα. Όπως είπε ο κ. Τσιμτσιρίδης, νιώθει την υποχρέωση να ολοκληρώσει τη διαδικασία καταβολής των προνοιακών επιδομάτων και αμέσως μετά θα τεθεί σε εφαρμογή η παραίτησή του.

Μόνο που για το συγκεκριμένο θέμα δεν βρέθηκε ούτε ένας να τον κατηγορήσει, αφού ο ίδιος δεν είχε καμιά ευθύνη, αλλά έπρεπε να το φέρει ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο ο Σίμος Σωτηριάδης, όπως πολύ ορθά έπραξε στη συνεδρίαση της Παρασκευής  
Αντί όμως, έστω και κατόπιν εορτής, ο Σίμος Σωτηριάδης  να ζητήσει συγνώμη, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, χωρίς βέβαια να πείσει κανέναν. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο αναιρούσε όσα υποστήριζε. Υπεραμύνθηκε της νομιμότητας να είναι πρόεδρος αφού έτσι ορίζει η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αλλά δεν την εφάρμοσε αμέσως όπως αυτή  ρητά όριζε, αλλά κατά το δοκούν και στα μέτρα του.
Όπως όμως αποδείχθηκε περίτρανα στο δημοτικό συμβούλιο  και το ανέλυσαν απλά, κατανοητά και τεκμηριωμένα τόσο ο Δημήτρης Πασόης όσο και ο Δημήτρης Ασβεστόπουλος, αλλά και από την πλευρά τους οι διαφωνούντες  από την παράταξη του Δημάρχου, ο Σίμος Σωτηριάδης όφειλε να συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και να δοθεί λύση στην καταβολή του προνοιακού επιδόματος . Άγνωστο όμως  γιατί,  προτίμησαν να σκαρφιστούν να επιρρίψουν ευθύνες στην αντιπολίτευση  και τους διαφωνούντες ,ότι δήθεν δεν συμμετέχουν στις ειδικές συνεδριάσεις  για την συγκρότηση των επιτροπών. Ψέμα που καταρρίφθηκε,αλλά και πάλι οι ελάχιστοι εναπομείναντες από την παράταξη του Δημάρχου  εμφανίστηκαν να προσπαθούν  να ισχυριστούν ξανά .
Προφανώς ο Γιώργος Τσιμτσιρίδης που έχει προσφέρει τα μέγιστα στον ευαίσθητο τομέα των ΑΜΕΑ , (και ίσως να είναι μοναδικός σε τόση προσφορά), να αηδίασε από τον ανόητο χειρισμό του θέματος  και βλέποντας τον Σίμο Σωτηριάδη να αποποιείται κάθε ίχνος ευθύνης και ντροπής να προέβη και στη δήλωση παραίτησης και από δημοτικός σύμβουλος. Αυτό βέβαια θα φανεί αν επιμείνει στην παραίτηση και δεν το έκανε για άλλους λόγους ή σκοπιμότητες. Μέχρι σήμερα πάντως δεν έχει δείξει σημάδια τέτοιας συμπεριφοράς . Αυτό θα φανεί όμως σύντομα με τον αν επιμείνει  ή αν ανακαλέσει τα περί παραιτήσεων .
 Όμως πολύ περίεργη είναι η δήλωση του Δημάρχου ο οποίος  αμέσως μετά πήρε το λόγο και εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Γ.  Τσιμτσιρίδη και τόνισε ότι ο συνεργάτης του ένιωσε ιδιαίτερα θιγμένος καθώς είναι πολύ ευαισθητοποιημένος.
Έτσι πολλαπλασίασε αντί να μετριάσει τα ερωτηματικά. Για ποιο λόγο να νοιώθει θιγμένος ο Γ. Τσιμτσιρίδης, αφού  ό ίδιος δεν φέρει καμία ευθύνη. Εκτός και εάν , για να  αποποιηθούν τις ευθύνες τους και να προστατεύσουν τον Σίμο Σωτηριάδη, μετά το φιάσκο με την αντιπολίτευση και τους διαφωνούντες, τις επέρριψαν στον Γ. Τσιμτσιρίδη , που όμως δεν έχει καμιά ευθύνη.Είναι βέβαιο πάντως ότι γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πόσο μεγάλη ανάγκη έχουν όλοι αυτοί τα προνοιακά επιδόματα.


Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της επιστολής παραίτησής του που κατέθεσε στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου και αν σε αυτή εξηγεί τους λόγους.

Το θέμα για τα προνοιακά ψηφίστηκε ομόφωνα 
Νεότερα για την συνεδρίαση σε επόμενες αναρτήσεις μας

11 σχόλια:

  1. Μας φαγανε οι μορφωμενοι διδασκαλοι του τσιρκου που λεγεται δημος Αλμωπιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τουλαχιστον αυτος ειχε τα αρχ...ιδια να παραιτηθει...ασχετα αν εφταιγε η οχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ. ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΘΙΓΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρωταπριλιάτική αηδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μήπως η στεναχώρια του κ. Αντιδημάρχου έχει να κάνει με την θέση- δουλειά του;;;;; λες να δούμε καμία προκυρηξη επαναπροσλήψεις του;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε παιδια ο ανθρωπος ειναι Κυριος με ολη τη σημασια της λεξης, ειναι καθαρος... τιμιος... Αν οντως παραιτηθηκε ειναι αξιος, γιατι που απλα δεν θελει να ζει στο βουρκο του ψεμματος. Ανν καιδεν σε ψηφισα Τσιμτσιριδη ειναι Αξιος ανθρωπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ολοι γνωριζανε για την επητροπη τονεπιδοματων απλα δεν πηστεβαν οτι θα παριε τοσο επεκταση το θεμα εκει παλαβοσαν ποιος θα μας ποι τελικα ποτε θα πληροθουν τα επιδοματα;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μη παρασύρεστε....ο Τσιμτσιρίδης ξέρει τι κάνει. ...δεν είναι ούτε τόσο ΚΎΡΙΟΣ.....ούτε τόσο ΚΑΘΑΡΟΣ... ένας τυχάρπαστος είναι. ..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ντράπηκε ο Δήμαρχος να πει για τον Τσιμτσιρίδη ότι είναι ευαισθητοποιημένος? Ο ίδιος- που είχε κουνιάδα με ειδικές ανάγκες- δεν είναι ευαισθητοποιημένος? Καβάλησε το καλάμι και ζει τη χαμένη του νιότη. Ντυμένος με τα lacoste δεν ενδιαφέρεται για τον πόνο των άλλων. Και κάτι ακόμη. Τί φοβάται ο Δημαρχος και υποστηρίζει τόσο πολύ τον βετεράνο πια Σωτηριάδη? Μην κατέβει για Δήμαρχος? ΄Οσο και να τον γλείφει αυτό που πρόκειται να κάνει θα το κάνει. Γιατί ο Σωτηριάδης είν απ τη Χρυσή και τον Μπίνο τον τρώει για πρωινό. χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)