Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Ψεύτη αποκάλεσε τον Δήμαρχο Αλωπίας ο Χρήστος Χουρσόγλου.






Στα άκρα έφτασε για μια ακόμα φορά η αντιπαράθεση μεταξύ του δημοτικού συμβούλου Χ. Χουρσόγλου και του δημάρχου Δ. Μπίνου.




Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Παρασκευή ο πρώτος ξεκίνησε την τοποθέτησή του , με αποσπάσματα από τον Σωκράτη.
Κατέκρινε την στάση του Σίμου Σωτηριάδη ( δεν τον αποκάλεσε ούτε μια στιγμή πρόεδρο) , ο οποίος επέμενε να γίνει πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου , παρά το γεγονός ότι τον καταψήφισε το μεγαλύτερο μέρος του δημοτικού συμβουλίου.
Αναφέρθηκε ακόμα σε αγωγή που είχε γίνει σε βάρος του Δήμου και στην οποία εργολάβος διεκδικούσε χρήματα για εργασίες που είχε κάνει με  προφορική εντολή δήθεν του Χρ. Χουρσόγλου στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου. Τη αγωγή είχε παρουσιάσει επιδεικτικά ο Δήμαρχος σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Η αγωγή εκδικάστηκε και κατέθεσε ως μάρτυρας ο Χ. Χουρσόγλου. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν απαλλακτική  για τον Δήμο και κατέπεσε η σκευωρία που στήθηκε. Ο Χ. Χουρσόγλου , ζήτησε για λόγους δεοντολογίας , αλλά κα αποκατάστασης όσων επιχειρήθηκε να του καταλογίσουν να ενημερώσει το Σώμα για την εξέλιξη της υπόθεσης. Το θεώρησε όπως είπε θέμα τιμής ,διότι το μόνο που έχει να κληρονομήσει στα παιδιά του είναι η αξιοπρέπεια . Ο Δήμαρχος εκνευρίστηκε και σε έξαλλο ύφος ζήτησε από τον Χ. Χουρσόγλου , να μην ασχολείται με το …παιδί του. Προφανώς εξέλαβε την τοποθέτηση το δημοτικού του συμβούλου , ως αιχμή  για την περιουσία  της συζύγου του ,που φυσιολογικά θα κληρονομήσει η κόρη τους. Στην συνέχεια χτύπησε το χέρι του στο έδρανο , πέταξε το μικρόφωνο και αποχώρησε εκνευρισμένος από την αίθουσα.
Αργότερα επανήλθε ζητώντας συγνώμη. Σχεδόν αμέσως όμως επιτέθηκε κατά του Χ. Χουρσόγλου , λέγοντας ότι του ζήτησε να γίνει Πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου.
«Αποφάσισε τελικά τι έχω ζητήσει, απάντησε αυτός. Τη μια ζήτησα να είμαι αντιδήμαρχος. Την άλλη ,Πρόεδρος. Μέχρι πριν λίγες μέρες με παρακαλούσες να γίνω Αντιδήμαρχος και αρνήθηκα . Τα ίδια υποσχέθηκες και στον Αποστόλη Ουργαντζόγλου. Μου έδωσες πόστο  στο ξεκίνημα της θητείας μας και σε δυο μέρες σου το επέστρεψα. Είσαι μεγάλος ψεύτης»
Ααναφερόμενος στο ορισμό του Σ. Σωτηριάδη από την Αποκεντρωμένη , είπε ότι δεν θα μπορούσε να διανοηθεί ότι ο συγκεκριμένος θα έκανε τα πάντα για να παραμείνει πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, παρά την επί έξι ψηφοφορίες αντίθετη άποψη της πλειοψηφίας του δημοτικού  συμβουλίου. Περίμενε έστω εκ των υστέρων μια συγνώμη  και  τη λέξη «παραιτούμαι.»
«Τι θα κερδίσετε κ. Σωτηριάδη; Το πολύ-πολύ το ένταλμα πληρωμής του Μάρτη. Θα κερδίζατε όμως μέρος της αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας  που χάσατε. Σας το λέει κάποιος που δεν πάσχει από καρεκλίτιδα ή δεινοσαυρίτιδα. Επί δυόμισι χρόνια  το μόνο που κάνει είναι να μεταφέρει τα προβλήματα του κόσμου στο δημοτικό συμβούλιο.
Έπρεπε να γνωρίζει ο Δήμαρχος ότι αρχή της Δημοκρατίας είναι η πλειοψηφία . Χάρη σε αυτήν είναι δήμαρχος ο Δ. Μπίνος . Επειδή πήρε παραπάνω ψήφους από τον δεύτερο.
Υποστήριξε ότι ο Σ. Σωτηριάδης  έπρεπε να τον διευκολύνει στις εξελίξεις. Και αφού δεν το έπραξε , έπρεπε να το ζητήσει ό ίδιος ο Δήμαρχος. Αντί για αυτό όμως , ως δήμαρχος μαζί με άλλους δύο έτρεχε ως αλλόφρων στην Έδεσσα και την Θεσσαλονίκη , εναντίο του πρώτου σε ψήφους του συνδυασμού . Αυτό ήταν το ευχαριστώ του στον Αποστόλη Ουργαντζόγλου.
Αν αυτό τον ικανοποιεί , δικαίωμά του .
Στην συνέχεια εξαπέλυσε οξεία επίθεση κατά του δημάρχου για το προνοιακό επίδομα , επειδή θέλησε να παίξει με την κοινωνία και με μια ιδιαίτερη τάξη που έχει περισσότερες  ανάγκες .
Περίμεναν 16 Μαρτίου , όπως έγινε σε ολόκληρη τη χώρα να πάρουν το προνοιακό επίδομα, το οποίο είναι μια απλή διαδικασία για τον Δήμο. Όμως σκέφθηκαν να το φορτώσουν στην αντιπολίτευση και τους διαφωνούντες. Λές και ασκούν διοίκηση αυτοί.
Η κόντρα του δημάρχου με τον από καιρό διαφοροποιημένο σύμβουλο φάνηκε από την αρχή της συνεδρίασης, όταν ο δεύτερος τόνισε ότι κακώς μεταφέρθηκε τόσο νωρίς η λαϊκή  με αποτέλεσμα πολλοί επαγγελματίες να πάθουν ζημιές. Όταν δε έκανε λόγω για δυσπιστία του κόσμου ως προς τον χρόνο επιστροφής ,ζήτησε από τον Σίμο Σωτηριάδη να του αφαιρέσει τον λόγο , ισχυριζόμενος «ότι δεν μπορεί να ακούει άλλο τον Χουρσόγλου

5 σχόλια:

  1. δεν τον ξεραμε τον κ μπινο τον μαθαμαι λιπαμε πολλοι που μας ταλεπορη με τα προνοιακα ακομα και σημερα δεν ειμαστε πληρομενη η εδεσσα πληροσε 13 μαρτηου και εχουμε 4 απριλιου αν δεν ειναι αξιος να διηκηση να παρετηθη ειπαρχει καποιος που μπορη να μας ποι ειπεφθινα ποτε θα πληροθουμε γιατι απο παρασκευη λενε δευτερα απο δευτερα τεταρτη και παει λεγοντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σε τηλ επικοινωνια με το γραφειο κοινωνικης προστασιας που ειχα τη δευτερα το πρωι, μου ειπαν οτι μεχρι την τεταρτη θα εχουν πληρωθει τα επιδοματα, απ οτι ειδα στο διαυγεια εχουν αναρτηθει τα ενταλματα πληρωμης, μενει να δουμε αν θα πιστωθουν κ οι λογαριαμοι μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ποιο άχρηστη δημοτική αρχή που πέρασε και δεν νομίζω να ξαναπεράσει από αυτόν το τόπο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τη γινεται ρε παιδια και σημερα δεν πιστωθικαν τα χρηματα που θα παει αυτο;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)