Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Μνημείο Μακεδονομάχων Αλμωπίας






ΤΕΘΗΚΕ ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ


Το ενδεχόμενο δημιουργίας Μνημείου Μακεδονομάχων Αλμωπίας στην έδρα του Δήμου, την Αριδαία,  συζητήθηκε μεταξύ άλλων στη συνάντηση  του Δημάρχου  Αλμωπίας  με εκπροσώπους του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης και Αλμωπίας «Ο Παύλος Μελάς» .
Συζητήθηκαν  ακόμα ,διάφορα ζητήματα που αφορούν στη δράση του Συλλόγου, ενώ τονίστηκε ότι μέχρι σήμερα υπάρχει μία άψογη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, με προοπτικές  να  επεκταθεί ακόμα περισσότερο.
Μερικές  από τις προτάσεις, αφορούν την διοργάνωση και καθιέρωση Μνημόσυνου προς τιμήν του Κώστα Γαρέφη και Ντόπιων Μακεδονομάχων, καθώς επίσης και άλλων εκδηλώσεων σε ολόκληρη την Αλμωπία και πάντοτε λαμβάνοντας υπόψη τα ιστορικά στοιχεία και δεδομένα.

Παράλληλα, από τον Σύλλογο προτάθηκε προς τον Δήμαρχο και θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα και στο Δημοτικό Συμβούλιο η δημιουργία μουσείου «Καπετάν Γαρέφη και Γηγενών Μακεδονομάχων» με έδρα το Γαρέφι, στο οποίο θα μπορεί να βρει κανείς πλούσιο υλικό. Επίσης, προτάθηκε η διοργάνωση περιοδικών εκθέσεων Μακεδονικού Αγώνα στους Προμάχους. Τέλος, συζητήθηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας Μνημείου Μακεδονομάχων Αλμωπίας στην έδρα του Δήμου, την Αριδαία.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας αναφέρθηκε στους σημαντικούς αγωνιστές που ανέδειξε αυτός ο τόπος, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι ως ελάχιστη ένδειξη τιμής για όλους αυτούς τους ανθρώπους οφείλουμε σήμερα να αναδείξουμε τους αγώνες τους.

1 σχόλιο:

(3)