Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Απούσα η Φώφη από το πρώτο debate της Κεντροαριστεράς


Αιχμές αλλά ενωτική διάθεση στο debate πέντε υποψηφίων για την ηγεσία του νέου φορέα της προοδευτικής παράταξης στο Action24


Χωρίς τη συμμετοχή της Φώφης Γεννηματά, που ξεκαθάρισε πως θα συμμετάσχει μόνο στα debates, που έχουν αποφασιστεί ομόφωνα από την επιτροπή Αλιβιζάτου, ολοκληρώθηκε η πρώτη τηλεμαχία των πέντε εκ των δέκα υποψηφίων για την ηγεσία του νέου φορέα της προοδευτικής παράταξης, στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24.
Συγκεκριμένα, οι κ. Στ. Θεοδωράκης, Γ. Καμίνης, Γ. Μανιάτης, Ν. Ανδρουλάκης και Γ. Ραγκούσης τοποθετήθηκαν επί των επίμαχων ζητημάτων για τη στρατηγική, την πολιτική πρόταση και τα χαρακτηριστικά του νέου φορέα.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σημείωσε πως η προσπάθεια που γίνεται αποσκοπεί στην ενότητα και την διεύρυνση της προοδευτικής παράταξης. «Ψηφίζουμε για το αρχηγό εντελώς νέου κόμματος που θα κινείται μακριά από τα λάθη του παρελθόντος και τις συντηρητικές και λαϊκιστικές πολιτικές», ανέφερε και συνέχισε τονίζοντας πως δεν επιθυμεί μονολιθικό ιδεολογικά κόμμα αλλά ένα ευρύ κίνημα που απευθύνεται σ΄ όσους βρίσκονται στο Κέντρο αλλά και σ΄όσους φλερτάρουν με τη ΝΔ και σ΄όσους φεύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Θέλω μια μεγάλη παράταξη», συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωράκης ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τη Φώφη Γεννηματά που δεν δέχθηκε να γίνει ηλεκτρονική ψηφοφορία.
Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός ενιαίου πολυτασικού κόμματος το οποίο θα ενσωματώσει με σεβασμό στην ιστορία τους τα κόμματα και τις κινήσεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.
Ακόμα, ο κ. Καμίνης είπε πως μετά τις εκλογές θα πρέπει να ενοποιηθούν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού , απέκλεισε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι μετά τις εκλογές οι συνεργασίες θα πρέπει να γίνουν σε προγραμματική βάση. Επίσης, αντέκρουσε το ερώτημα που του έθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης αν θα παραιτηθεί από δήμαρχος εφ όσον εκλεγεί αρχηγός λέγοντας ότι στόχος θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός συλλογικού κι όχι αρχηγικού κόμματος ενώ έφερε ως παράδειγμα πολιτικούς όπως τον Μ. Ρέντσι και τον Ζ. Σιράκ που διατήρησαν και τις δύο ιδιότητες.
Από την πλευρά του, ο Γιάννης Ραγκούσης τάχθηκε κατά της κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα, είπε πως η συγκρότηση της προοδευτικής παράταξης είναι εγγύηση για το μέλλον της χώρας ενώ επεσήμανε ότι τις παλιότερες διαφωνίες και συγκρούσεις στον χώρο θα τις κρίνει η ιστορία.
Για μεγάλη δημοκρατική σοσιαλδημοκρατική παράταξη που θα καταστήσει την Ελλάδα κανονική ευρωπαϊκή χώρα έκανε λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Ακόμα, ξεκαθάρισε οτι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα παραμένοντας στο νέο κόμμα και νοιώθει δικαιωμένος για τα ζητήματα που έβαλε σχετικά με τον τρόπο συγκρότησης του νέου φορέα και συγκρούστηκε με τη Φώφη Γεννηματά. Επίσης υποστήριξε ότι χρειάζεται να γίνουν οι εκλογές γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είναι επιζήμια για τη χώρα . Ωστόσο ανέφερε ότι το θέμα για τις μετεκλογικές συνεργασίες είναι πρόωρο και προσβάλλει τον ελληνικό λαό που θα αποφασίσει τους νέους πολιτικούς συσχετισμούς. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι οι συνεργασίες θα γίνουν μόνο με προγραμματικές συμφωνίες.
Εν κατακλείδι, ο Γιάννης Μανιάτης εξήρε την κυβερνητική του εμπειρία και τις τομές που προώθησε για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκωνκαλώντας τους προοδευτικούς πολίτες να ενισχύσουν την προσπάθεια για μια νέα μεγάλη παράταξη.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Αναρτήθηκε από altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)