Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

H Άγκυρα στη Θράκη και μέσω υποτροφιών: “Ξέχασε” τη λέξη Ελλάδα ο Τούρκος υπουργός


Συνεχίζοντας την πολιτική διείσδυσης η Τουρκία προσφέρει αφειδώς υποτροφίες σε μέλη των «τουρκικών», όπως τις χαρακτηρίζει, μειονοτήτων σε Βουλγαρία και Δυτική Θράκη (αποφεύγεται χαρακτηριστικά κάθε αναφορά σε Ελλάδα), όπως αναφέρει η φιλοκυβερνητική «Γενί Σαφάκ».
 Ο αναπληρωτής πρόεδρος της κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου προχώρησε στη σχετική ανακοίνωση μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο του Συμβουλευτικού Γραφείου Δυτικής Θράκης Ιμπραήμ Σαρίφ και αντιπροσωπεία που τον επισκέφτηκαν στην Άγκυρα.
 Ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως το Ανώτατο Συμβούλιο Εκπαίδευσης και το προεδρείο για τους Τούρκους της Διασποράς προχώρησαν στην απόφαση προσφοράς των υποτροφιών. Ο ίδιος πρόσθεσε πως αυτή την στιγμή 16.000 φοιτητές από άλλες χώρες φοιτούν σε τουρκικά πανεπιστήμια και πως η κυβέρνηση θέλει να αυξήσει τον αριθμό αυτό προσφέροντας ακόμα περισσότερες υποτροφίες.
 Πρόσθεσε δε πως ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δυτική Θράκη (όχι στην Ελλάδα) και θέλει να εργαστεί για την επαγγελματική και οικονομική ανάπτυξη των εκεί πληθυσμών. Σύμφωνα με τους Τούρκους, στη Δυτική Θράκη ζουν 145.000 «Τούρκοι» μουσουλμάνοι…

Πηγή: mignatiou.com

1 σχόλιο:

  1. ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕ -ΠΟΥ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)