Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Παρεμβαίνει η δικαιοσύνη για την καταστροφή στο ΔΑΣΑΚΙ





Παρέμβαση της εισαγγελίας Έδεσσας για την μεγάλη καταστροφή στο Δασακι  ,
ΣΤΗΝ Αριδαία . Σύμφωνα με ασφαλείς δημοσιογραφικές πηγές  έχουν κληθεί  από την Εισαγγελία Έδεσσας ,να ενημερώσουν σχετικά  δημοτικοί σύμβουλοι που έκαναν σχετική καταγγελία. Στο μεταξύ σύμφωνα με  ειδικές  πηγές  στο θέμα της κοπής ξύλων  έχουν παραβιαστεί τα πάντα. Μετά την έκταση που πήρε το θέμα , όλοι προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους. Επιχειρούν να μεταθέσουν τις ευθύνες  γενικώς , αορίστως και απροσώπως ο ένας στον άλλο.
Το  μεγάλο κακό είναι ότι κόπηκαν πολλά δέντρα που δεν έπρεπε, ενώ κανείς δεν γνωρίζει την τύχη των ξύλων που κόπηκαν.


9 σχόλια:

  1. τα ξυλα χοντρε τα πηραν οι αντηδημαρχοι για να κονομισουν κατι τοις δεν εβλεπες που πηγεναν και στου δημαρχου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας ενημέρωσαν από το φβ και από τα ηλεκτρονικά μέσα ότι είχαν άδειες και είχαν μιλήσει με τις αρμόδιες υπηρεσίες (χωρίς να λένε ποιες είναι αυτές, ΔΕΚΕ; ΔΑΣΑΡΧΕΊΟ; ΠΟΙΕΣ;). Μας είπαν ότι είχαν και απόφαση τοπικού συμβουλίου. Ολα εντάξει μέχρι εδώ. Ανάθεση και σύμβαση με εξειδικευμένο συνεργείο για την υλοτόμηση είχαν; Μπορούν να κόβουν τα δέντρα μέλη του τοπικού συμβουλίου ή απλοί πολίτες, γνωστοί και φίλοι; Απλώς επέβλεπε το τοπικό συμβούλιο τις εργασίες; Ποιούς επέβλεπε; Ειχαν σύμβαση αυτοί που έκοβαν δέντρα; Διότι οι αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων και των δημοτικών συμβουλίων θα πρέπει να ακολουθούνται από συμβάσεις εφόσον υπάρχουν όλες οι νόμιμες εγκρίσεις και γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών κατά περίπτωση. Αυτά τα είχαν; Και κάτι τελευταίο, ελπίζω τα ξύλα να είναι αραδιασμένα στο εργοτάξιο του δήμου σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος για την υλοτόμηση δημόσιας περιουσίας και όχι σε κάποιες αυλές, δεξιά και αριστερά. Είναι εύκολο να βρεθεί πόσα κυβικά ξύλα κόπηκαν. Οι κομμένοι κορμοί κείτονται εκεί στην κοίτη και στις όχθες και παράπλευρα, έχουν συγκεκριμένη διάμετρο και αν καλέσουμε έναν δασοπόνο ή δασολόγο εκτιμητή θα μας βγάλει χοντρικά τα κυβικά. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Το κακό έγινε. Πάνε τα δέντρα και ήταν και πολλά. Και μιλάμε για με περιοχή που είναι χαρακτηρισμένη ως δασάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς γρηγορη αντίδραση από την εισαγγελία. Οι υπαίτιοι πρέπει να τιμωρηθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ = ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΙς ΕΥΘΥΝΕΣ = ΟΣΟ ΓΙΑ ΝΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΘΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρωτα να τιμωρηθεί ο Δήμαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑ ΜΗ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ = ΑΠΛΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΑ ΣΤΕΡΗΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σωστός ο 10.44. Ο Δήμαρχος να αποκαταστήσει τα πράγματα όσο γίνεται βέβαια..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μη τσιμπάτε, θα το κανουν γ α ρ γ α ρ α .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δήμαρχε γιατί πάνω στην βιασύνη σου για να μην πω κάτι άλλο! Δεν έλαβες υπόψη σου τις ενδεχόμενες αντιδράσεις! Δεν έλαβες υπόψη σου όλα να γίνουν τυπικά και ουσιαστικά νόμιμα. Υπήρξε εποπτεία στο κάψιμο ή ο καθένας έκανε ότι ήθελε. Τι έγιναν τα ξύλα που πηγαν για να μη σε κατηγορήσουν ότι τα πήγες σπίτι σου. Γρήγορα όσο μπορείς σε συνενόηση με Εισαγγελέα και Δασαρχείο που είναι συνυπεύθυνο, φτιάξε την κοίτη μια και αυτός ήταν ο σκοπός, μήπως και την περάσεις ανώδυνα Φιλικά! Γρήγορα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)