Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Έστησαν στον τοίχο την Δημοτική Αρχή Αλμωπίας για καθυστερήσεις








ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ  ΤΟ ΕΡΓΟ 
ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΚΟΛΛΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ
 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝ

ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΜΠΟΣ

ΟΙ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥΣ.









Με πυρά κυρίως από την αντιπολίτευση ,αλλά και από συμβούλους που εκλέχτηκαν με το ψηφοδέλτιο του δημάρχου  , για ολέθριες καθυστερήσεις στον κάμπο ( ακαθάριστα αυλάκια , ασυντήρητοι δρόμοι , καθυστέρηση ορισμού υδρονομέων )έγινε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας.
Ο Δήμαρχος, Δημήτης Μπίνος  για πρώτη φορά ήταν ολιγόλογος στην ενημέρωση, ενώ έδειξε σχεδόν ότι αποφεύγει να τοποθετηθεί σε αρκετά ζητήματα.
Αναφέρθηκε στις κακές καιρικές συνθήκες και δήλωσε αλληλέγγυος προς τους αγρότες , ζητώντας να ληφθούν μέτρα από την πολιτεία, προκειμένου να αποζημιωθούν . Για υποκρισία και κροκοδείλια δάκρυα τον κατηγόρησε ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Πασόης αφού όπως είπε  κατά βάθος παρακαλούσε να βρέχει , αφού τα πάντα είναι ανέτοιμα στον κάμπο.
Ρώτησε τον Δήμαρχο , αν μετέφερε στην ΚΕΔΕ  τις θέσεις του Δήμου Αλμωπίας  για  τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ.
Αν τελείωσε ο ΧΥΤΑ και πότε θα λειτουργήσει .Δόθηκε η απάντηση ότι σύντομα το έργο παραδίδεται ως ΧΥΤΥ και όχι ως ΧΥΤΑ. Αυτό σημάνει ότι τα απορρίμματα θα εξακολουθήσουν να  μεταφέροντα  στην Έδεσσα.
Αν τηρούνται τα προβλεπόμενα  για την ανακύκλωση . Αν αποσύρονται με το ειδικό απορριμματοφόρο.
 Αντιδήμαρχος Στεφ. Αβραμίκας διαβεβαίωσε ότι όλα γίνονται όπως προβλέπεται. Προφανώς αυτή την πληροφόρηση έχει από τις υπηρεσίες του. Όμως είναι κοινό μυστικό ,τουλάχιστον στα χωριά ,ότι οι κάδοι των σκουπιδιών και οι κάδοι της ανακύκλωσης  αδειάζονται στο ίδιο απορριμματοφόρο, ακυρώνοντας στην πράξη την ανακύκλωση. 





Ο Δημήτρης Ασβεστόπουλος  , επανέφερε την αποκατάσταση στις παρόχθιες περιοχές στο ΔΑΣΑΚΙ   που είχε αποφασιστεί , αλλά δεν προχώρησε  Ακόμα ο κ. Ασβεστόπουλος τόνισε την  αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην πρόσληψη των υδρονομέων . Παρατήρησε ακόμα ότι υπάρχει η εντύπωση ότι δεν υπάρχει καλή συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου.




Για κωλυσιεργία στην αποκατάστασης στην Παρόχθια περιοχή στο Δασάκι έκανε λόγοο και η Γεωργία Αμπάρη , η οποία ζήτησε να μάθει πότε θα γίνει η αποκατάσταση . Υπενθύμισε στον Δήμαρχο ότι είχε υποσχεθεί 15 χιλ. ευρώ από τα Λουτρά για  την αποκατάσταση. Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν το θυμάται αυτό.







Ο Χρήστος Μπάτσης συνεχάρη τους συντελεστές των εκδηλώσεων  για την επέτειο μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων  του πόντου και τους συλλόγου που συμμετείχαν  στην εκδήλωση  της Αμφίπολης για την Μακεδονία.
Για την καθυστέρηση στην πρόσληψη των υδρονομέων , υποστήριξε  ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη , ενώ ο κόσμος βοά .
Η γέφυρα προς το γήπεδο των Προμάχων λόγω αστοχίας μετακινήθηκε και αχρηστεύτηκε με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται πολλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι , αλλά και όσοι χρησιμοποιούν το γήπεδο.
Τ''ονισε χαρακτηριστικά ότι οι λακούβες στο δρόμο Σωσάνδρας -Προμάχων , αλλά και μέσα στο χωριό είναι περισσότερες απο τις ψήφους που πήρε ο συνδυασμός τους.
Ρώτησε αν γίνονται κανονικά οι αναλύσεις  νερού και η χλωρίωση, Τις τελευταίες μέρες το νερό στους Προμάχους είχε μια περίεργη και έντονη οσμή , προκαλώντας δικαιολογημένες ανησυχίες στους κατοίκους .
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ , διαβεβαίωσε ότι όλα γίνονται κανονικά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα πουθενά, πλην της Πιπεριάς όπου η ποσότητα του Αρσενικού είναι λίγο παραπάνω από το κανονικό  και γίνονται προσπάθειες να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.


Σε πλήρη στασιμότητα βρίσκεται το θέμα με την κατασκευή του νέου Νηπιαγωγείου των Προμάχων , Σύμφωνα με τις απαντήσεις που δόθηκαν στον Δημήτρη Βέσκο , σε σχετικές ερωτήσεις ,που έκανε . Όλα έχουν κολλήσει στην γραφειοκρατία. Μάλιστα η κατάσταση φέτος αναμένεται ακόμα πιο δύσκολη , καθώς ο Διευθυντής του σχολείου τους ενημέρωσε ότι η αίθουσα που παραχωρήθηκε πέρυσι για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου , θα τους χρειαστεί , καθώς αυξήθηκε  φέτος ο αριθμός των μαθητών του δημοτικού.




Επίσης προέκυψε σε σχετική ερώτηση του Δημήτρη Βέσκου ότι έχει κολλήσει ουσιαστικά το θέμα του Βιολογικού καθαρισμού. Δεν έχει προχωρήσει σχεδόν τίποτα



Ιδιαίτερα σκληροί ήταν σε τοποθετήσεις τους πρόεδροι κοινοτήτων .


Ο Νίκος Μήντσης , πρόεδρος της Τ.Κ. Σωσάνδρας, τόνισε ότι τίποτα δεν γίνεται στα χωριά , τα οποία έχουν εγκαταλειφτεί. Ρώτησε δε τους αντιδημάρχους» Καλά δεν πηγαίνετε σε κανένα χωριό; Δεν ακούτε τίποτα. Δεν σας λένε τίποτα;»  Επιτέθκε όμως και στον Αντιδήμαρχο Χρήστο Χουρσόγλου, ζητώντας να μάθει αν υπερασπίζεται το δίκιο του κόσμου , όπως έκανε πριν γίνει Αντιδήμαρχος, υπενθυμίζοντας του, τους σκληρότατους χαρακτηρισμούς για τον δήμαρχο και τις έντονες αντιπαραθέσεις για τα κακώς κείμενα.




Ο πρόεδρος της Θηριόπετρας  Γιάννης Ουργαντζόγλου έκανε για μια ακόμα φορά λόγο για πλήρη απαξίωση των χωριών αλλά και θεσμών.












Ο Κρυστάλλης Καμαριέρης , πρόεδρος της Δωροθέας , κατηγόρησε τον Δήμαρχο , ότι πήγε στο χωριό του , βγήκαν φωτογραφίες στα σημεία που επρόκειτο να γίνουν τα έργα , αλλά δεν έγινε κανένα έργο.



Ο Δήμαρχος έδειξε έκπληκτος , δηλώνοντας ότι θα πάει σύντομα στο χωρίο για να δει τι έχει γίνει.
Ο Δήμαρχος δεν αναφέρθηκε στην πρόσληψη του γενικού γραμματέα παρά μόνο όταν ρωτήθηκε  σχετικά από τον Δημήτρη Πασόη. Η αντιπολίτευση χαρακτήρισε καθαρά πολιτική-προεκλογική  την πρόσληψη , ενώ αμφισβήτησε και την διαδικασία που έγινε. Δεν αποκλείεται πάντως , όπως παρατήρησαν έμπειροι αυτοδιοικητικοί όντως να υπάρχει νομικό ζήτημα με τον τρόπο που έγιναν οι διαδικασίες πρόσληψης

7 σχόλια:

  1. Πότε και ποιος πρόκειται να μιλησει επιτελους ότι ολοκληρη πόλη η Αριδαίας και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ μα ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ
    Είστε όλοι για τον εισαγγελέα γιατι τα παιδιά μας καταπιέζονται και μάλιστα κατέληξαν να παιζουν στην ασφαλτο και στους δρομουες με κινδυνο της ζωη΄ς τους

    προχθές μπροστα σε σχολειο παραλιγο να τραυματιστεί θανάσιμα από αυτοκινητο παιδακι

    ειστε ολοι σας μια ξεφτιλα
    να δω ποιος θα το αναδειξει και θα σχοληθει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να σχολιάσω τί το μόνο πού δουλεύει σωστά είναι οι μισθοδοσίες τών αντιδημάρχων καί τού δημάρχου.!!!!!!!! Ο καθένας νά βγάλει τα συμπεράσματά του ο σύστημα δυστυχώς απέτυχε καί αυτοί το χαβα τούς.!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γίνεται μεγάλη προσπάθεια για κάτι καλύτερο,αλλά η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος έχει απαιτήσεις.Δεν μπορεί να χρησιμοποιείτε ως παιδική χαρά η κεντρική πλατεία .Είναι άσχημη εικόνα.Ελπίζουμε όλοι ότι οι παιδικές χαρές που έχουν προαναγγελθεί θα παραδωθούν άμεσα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι Αντιδήμαρχοι θα έπρεπε να βγάζουν ημερήσιο πρόγραμμα απολογισμού εργασίας που επιτέλεσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ΚΕΠ Εξαπλατανου Γιατί κάθε Παρασκευή είναι κλειστό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημαρχε παραιτησου οσο ειναι καιρος θα μετανιωσεις αν ξανακατεβεις ο κοσμος σας σιχαθηκε τελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΚΑΤΕΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΙΟ ΝΕΟΣ ΠΙΟ ΟΡΕΞΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟς ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΥΠΕΡΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΥΑΤΟΥΛΗ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)