Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Τώρα τους φταίει ο Συμπαραστάτης του Δημότη








ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΡΙΑΝΤΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑ  ΑΛΜΩΠΙΑΣ


Όλα στον  τότε Συμπαραστάτη του Δημότη Σταύρο Κλεισούρη , επιχειρούν να τα ρίξουν εμπλεκόμενοι με φαινόμενα κακοδιοίκησης στον Δήμο Αλμωπίας. Ιδίως όσοι καλούνται από τον ανακριτή με την κατηγορία  του αδικήματος της απιστίας κατ΄εξακολούθηση  σε βαθμό κακουργήματος στην ΔΕΥΑ Αλμωπίας  την περίοδο 2005-2010,επειδή προχώρησε , ως όφειλε, αρμοδίως καταγγελίες που έγιναν '
Όμως είναι γνωστό σε όλους ότι κανένας συμπαραστάτης του δημότη δεν είχε αρμοδιότητα να απαγγέλλει κατηγορίες ούτε να ασκεί ανακριτικά καθήκοντα, αλλά ζητούσε την διερεύνηση όλων των υποθέσεων από τα αρμόδια όργανα και διαβίβαζε  τα όποια πορίσματα ως όφειλε στις αρμόδιες αρχές για τα περαιτέρω.
 Στη περίπτωση της ΔΕΥΑ , όλα ξεκίνησαν  από επιστολή που απεστάλλει από το ταχυδρομείο Χαλκηδόνας και κατηγορούσε τον τότε πρόεδρο ότι δεν κάνει τίποτα για τις ατασθαλίες στην ΔΕΥΑ και προειδοποιούσε για τυχόν ευθύνες . Την επιστολή υπέγραφαν  « Σύμβουλοι της πλειοψηφίας», αλλά μάλλον απεστάλλει από συγκεκριμένο σύμβουλο , τον οποίο εμπλεκόμενος πρόεδρος ισχυρίζεται ότι γνωρίζει ποιος είναι.
Ο Συμπαραστάτης του Δημότη όπως είχε υποχρέωση την διαβίβασε στους αρμόδιους , τα πορίσματα των οποίων διαβίβασε στην Εισαγγελία. Μετά από πολύχρονη έρευνα η εισαγγελία καλεί τώρα όσους θεωρεί ότι έχουν ευθύνες να δώσουν εξηγήσεις και να αποφανθεί ανάλογα ,αν η ιστορία οδηγηθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων ή όχι

  Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Αξιότιμε κύριε Συμπαραστάτα
Παρακολουθήσαμε εδώ και δυόμισι περίπου χρόνια την αδράνεια – αδιαφορία του προέδρου της ΔΕΥΑ Αλμωπίας κύριου Κανονίδη πάνω σε τρία σοβαρότατα θέματα:
1)      Ενώ κατασκευάστηκε ένα σπουδαίο έργο για την ύδρευση της πόλης της Αριδαίας- το υδραγωγείο – 2.000.000 περίπου ευρώ, δεν λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια. Ο εργολάβος κύριος Σπρίτος μέχρι πρόσφατα πληρώθηκε το ΦΠΑ και το έργο είναι σε εγκατάλειψη.
–Ρωτάμε, γιατί κατασκευάστηκε το έργο?
Γιατί δεν λειτουργεί?
Γιατί πληρώνεται ακόμα ο εργολάβος?


(Σ.Σ Το έργο δεν λειτούργησε  όχι για κατασκευαστικούς λόγους , αλλά επειδή στο μεταξύ είχε μειωθεί το όριο της  ποσότητας  αρσενικού  στο νερό, και με αυτό το όριο το νερό είχε παραπάνω από το προβλεπόμενο και δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί . Το νερό της νέας γεώτρησης είχε παραπάνω θερμοκρασία από την προβλεπόμενη, Μέχρι σήμερα το έργο είναι ανενεργό , ενώ εκκρεμεί και πρόστιμο 1,5 εκ. ευρώ σε βάρος της ΔΕΥΑ, επειδή δεν λειτούργησε )

2)      
Γ
ιατί παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑ κύριου Θεοδωρίδη δεν προχώρησε άμεσα ο οικονομικός έλεγχος στην ΔΕΥΑ με άνοιγμα 3.000.000ευρώ και τόσες ατασθαλίες?
3)      Τι απέγιναν τα 600.000ευρώ από το δάνειο της προεδρίας του κυρίου Ζιάκα?
Πώς εξανεμίστηκαν τόσα χρήματα? (Σ.Σ.  Τα χρήματα του δανείου δεν τα διαχειρίστηκε ο Κ. Ζιάκας , διότι στο μεταξύ είχε παραιτηθεί για να πολιτευθεί στις εθνικές εκλογές ως βουλευτής' Όμως και  σε ελέγχους που έγιναν επι θητείας του, για άλλα ζητήματα, όλα βρέθηκαν εντάξει)

Πώς κατασπαταλήθηκαν με εικονικές πληρωμές και έτσι ζημιώθηκε με άλλα 600.000 ευρώ επιπλέον η ΔΕΥΑ.
Για όλα αυτά μήπως ο κύριος Κανονίδης έχει τεράστια ευθύνη για παραβίαση καθήκοντος και συγκάλυψη? Μιλάει συνεχώς για διαφάνεια!
Θέλουμε να ασχοληθείτε με τα συγκεκριμένα θέματα σοβαρά, διαφορετικά θα απευθυνθούμε στον εισαγγελέα για συγκάλυψη δική σας .


                                                                                                        Με τιμή
                                                                                     Οι Σύμβουλοι από την πλειοψηφία.
 






  Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ




Να σημειωθεί ότι επιχειρήθηκε να αποδοθούν ευθύνες στο Συμπαραστάτη του Δημότη  για πολλές άλλες υποθέσεις, για τις οποίες ζήτησε έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, μετά από καταγγελίες που έγιναν.. Αποκορύφωμα το πόρισμα  υπηρεσιών του Δήμου Αλμωπίας που πιστοποιούσαν ότι  ο Δήμος έχει χάσει πάνω από 8 στρέμματα  από την περιουσία του , σε περιοχές φιλέτα ,όπου ιδιώτες έκτισαν οικοδομές. Υπόθεση που πάγωσε και δεν ασχολείται κανείς, αλλά περιμένουν να συμπληρωθεί ο απαραίτητος χρόνος και να παραγραφούν τα πάντα και να μην ανοίξει μύτη ούτε και να κληθούν  να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι. 

3 σχόλια:

  1. Ο γάμσας του γάμσαντος. . . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΥΠΑΛΗΛΑΚΟΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΗΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ [ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΧΝΗΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O ΚΛΕΙΣΟΥΡΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)