Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Δυο χρόνια στον Νικόλα Γκρουέφσκι για την αγορά της Mercedes


Για την αγορά της Mercedes, ο πρώην πρωθυπουργός Νικόλα Γκρουέφσκι επιβλήθηκε  ποινή φυλάκισης δύο ετών και ο πρώην βοηθός υπουργός Gjoko Poposki έλαβε ποινή φυλάκισης 6 ετών και 6 μηνών.


Εκτός από τις ποινές φυλάκισης, έχουν προθεσμία 15 ημερών για να πληρώσουν τα δικαστικά έξοδα ύψους 325.584 denars.(5.250,ΟΟ ΕΥΡΏ ΠΕΡΊΠΟΥ)

Σήμερα, ο Γκρουέφσκι δεν παρέστη στο δικαστήριο    στην περίπτωση του "Tank", αλλά εκπροσωπήθηκε από τους υπερασπιστές Sanja Aleksic, Dimitar Dangov και Boro Tasevski.

Ο πρώτος κατηγορούμενος Popovski, με χειροπέδες από την Εγκληματοριακή Φυλακή Σκοπίων, προσήχθη στο δικαστήριο. Χθες, ως πρώην βοηθός υπουργός Εσωτερικών, καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλάκισης για κατάχρηση εξουσίας στην περίπτωση του SLO "Trista" για την αγορά 300 οχημάτων για το Υπουργείο Εσωτερικών και αμέσως μετά την αίτηση του Σ.Ι.Κ. από τη διαφυγή.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία που διατύπωσε ο δικαστής Kacarska, ο Nikola Gruevski επηρέασε τους άλλους δύο κατηγορούμενους κατά τρόπο που η Gordana Jankuloska ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών να αγοράσει επιβατικό αυτοκίνητο της Mercedes-Benz, ενώ ο Jankuloska ζήτησε από τον Gjoko Popovski να αγοράσει όχημα υπέρ του οικονομικού φορέα "Mak Auto Star" DOOEL Σκόπια.

Πριν από το νέο Ποινικό Δικαστήριο συγκεντρώθηκαν 30 υποστηρικτές του Νικολά Γκρουέφσκι, μεταξύ των οποίων ο πρώην Δήμαρχος των Σκοπίων Κότσι Τραϊάνοφσκι, πρώην δήμαρχος του Αεροδρομίου Ίβιτσα Κονέβσκι.

Το δικαστήριο έχει ασφαλιστεί με αστυνομικό καλώδιο και από αργά το βράδυ έκλεισε με μεταλλικό φράκτη που περιόριζε την κίνηση γύρω από το κτίριο του δικαστηρίου.

Ο πρώην πρωθυπουργός Νικόλα Γκρουέφσκι, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γκίκο Ποπόβσκι και η π κατηγορήθηκαν για "δεξαμενές" για την αγορά της πολυτελούς Mercedes 600 χιλιάδων ευρώ, για την οποία η διαδικασία είχε τεθεί υπό κράτηση λόγω "επικίνδυνης εγκυμοσύνης".
ρώην υπουργός Εσωτερικών Γκορντάνα Γιανκουλόσκα

1 σχόλιο:

(3)