Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Επίθεση Αυγενάκη από την Έδεσσα στην κυβέρνηση για το σκοπιανό















«Ας θυμόμαστε ότι καμία υπογραφή δεν πρόκειται να σβήσει την Ιστορία μας», δήλωσε ο Γραμματέας ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας – Βουλευτής Ηρακλείου  Λ. Αυγενάκης από την Έδεσσα, όπου ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα δράσεων κλιμακίου της ΝΔ στους νομούς Φλώρινας και Πέλλας, ΤΗ Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018.


Στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Αυγενάκης,  μεταξύ άλλων δήλωσε:
• Ύστερα από 6 μήνες μυστικής διπλωματίας, η Κυβέρνηση μας έφερε μια ακόμα «περήφανη» διαπραγμάτευση, μια κακή συμφωνία, μια εθνική αποτυχία.

• Μια συμφωνία που δεσμεύει ουσιαστικά τη χώρα μας. Μια συμφωνία που δημιουργεί τετελεσμένα και πολύ δύσκολα θα μπορεί να αλλάξει την επόμενη μέρα.

• Η πιο προκλητική και αδικαιολόγητη υποχώρηση της Κυβέρνησης αφορά την παραχώρηση της χρήσης του επιθέτου «Μακεδονικής» για την εθνότητα και τη γλώσσα.

• Ακόμη πιο προκλητικό στη συμφωνία είναι πως η Κυβέρνηση αποδέχεται ότι και η Ελλάδα θα πρέπει να ελεγχθεί για πιθανή αλυτρωτική προπαγάνδα στην ιστορία που διδάσκονται τα παιδιά στα σχολεία. (…) Θα πρέπει να απαλείψουμε από τα βιβλία της ιστορίας μας τους Μακεδονικούς αγώνες; Τον Παύλο Μελά; Τα κείμενα της Πηνελόπης Δέλτα; Επαναδιαπραγματευόμαστε την ιστορία μας;

• Το έργο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξωτερική πολιτική.
- Γέμισαν την Ελλάδα με πρόσφυγες/μετανάστες.
- Ντε φάκτο παρέδωσαν εθνική κυριαρχία στα Ίμια.
- Δύο Έλληνες στρατιωτικοί στις Τουρκικές φυλακές, άγνωστο για πόσο ακόμα.
- Υπέγραψαν μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ, τουλάχιστον αμφιλεγόμενη.

• Η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία που υποχρεούται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.


Τον Γραμματέα του Κόμματος συνοδεύουν ο Αν. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων – Βουλευτής Φλωρίνης Γ. Αντωνιάδης, ο Βουλευτής Πέλλης  Γ. Καρασμάνης, η Αν. Τομεάρχης Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων – Βουλευτής Καστοριάς κα Μ. Αντωνίου, ο Τομεάρχης Οικονομικών – Βουλευτής ΗμαθίαςΑπ. Βεσυρόπουλος και ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Βουλευτής Καβάλας  Ν. Παναγιωτόπουλος.


Έκπληξη αποτέλεσε η μη παρουσία της εκπροσώπου τύπου της Ν.Δ.  μΑΡΊΑς Σπυράκη  , η οποία είχε αναγγελθεί ότι θα Συμμετέχει στην αποστολή.

3 σχόλια:

  1. Χρήστο Μήτκα ωραία τα παραμύθια του Αυγενάκη ,πολύ αγωνία??........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιος είπε ότι θα απαλείψουμε Κ.Αυγενάκη από τα βιβλία την ιστορία μας και τους Μακεδονικούς αγώνες Τόσο ψέμα ! Αυγενάκη κοίτα την δική σου ιστορία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΞΟΔΟ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΒΒΒΟΟΟΔΔΔΙΙΙΑΑΑ..... ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)