Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Αρχιμηχανικός της Ιεράς Μητρόπολης Έδεσσας μηνύει τον Τύπο


Τι λέει άραγε ο Μητροπολίτης κκ  Ιωήλ;



Αρχιμηχανικός της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας , όπως δηλώνει ,  υπέβαλλε μήνυση κατά ηλεκτρονικής εφημερίδας του νομού επειδή κατά την άποψή του μείωσε την αγωνιστικότητά του , επειδή δημοσίευσε φωτογραφία από το συλλαλητήριο στο Βίτσι , όπου εμφανίζεται να πίνει καφέ την ώρα που άλλοι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο έτρωγαν χημικά και συγκρούονταν με την αστυνομία. Κατά την άποψή του το σχόλιο που συνόδευε την φωτογραφία ήταν συκοφαντικό.
Βεβαίως ως άνθρωπος έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίζεται την τιμή του όταν θεωρεί ότι θίγεται. ‘Όμως αναρωτιέται κάθε συνετός άνθρωπος , μπορεί να καταφεύγει στο έσχατο μέσο ένας άνθρωπος  που έχει μεταξύ άλλων εργοδότη και την Εκκλησία , από την οποία υποτίθεται ότι γαλουχήθηκε με πιο ανθρώπινες ιδέες  και μάλιστα πιο μεγαλόψυχες, όπως αυτή της συγχώρεσης ή της ηπιότερης αντιμετώπισης διαφόρων καταστάσεων . Όμως ούτε το αυτονόητο δεν έπραξε. Να επικοινωνήσει με την εφημερίδα και να ζητήσει εξηγήσεις ή ακόμα και την αποκατάστασή του στα σημεία που θεωρούσε ότι θίγεται .
Πολύ θα θέλαμε την άποψη του Σεβασμιώτατου ,  Μητροπολίτη  κ.κ. Ιωήλ  για την ενέργεια του συνεργάτη τους. Η Εκκλησία υποτίθεται ότι είναι για να ενώνει τον κόσμο και όχι να δίνει την εντύπωση ότι τηρεί στάση εκδίκησης  και τιμωρίας. Ιδίως δε και προς τον Τύπο που φιλοξενεί αφιλοκερδώς και με μεγάλη προθυμία  τις θέσεις και τις απόψεις  της.
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ζητά ανταλλάγματα ή χάρες.
Καθένας έχει τα δικαιώματά του. Όμως  όταν συνεργάζεται με την Εκκλησία , οφείλει  ,ηθικά τουλάχιστον ,να έχει μια διαφορετική στάση ζωής  και  δείγματα γραφής και συμπεριφοράς . Για την μήνυσή του κ. Αρχιμηχανικού , θα επιληφθεί ασφαλώς η δικαιοσύνη . Αυτό όμως δεν είναι το ζητούμενο. Είναι και το τελευταίο που ουσιαστικά ενδιαφέρει .

5 σχόλια:

  1. απο φασιστες τι θα περιμενες ? δηλαδη και τον διαφημισατε να απολαμβανει το καφεδακι του και ζηταει τα ρεστα για την προβολή του ? αξιος ο μισθος του. Και παραλληλα το βιογραφικο του εμλουτιζεται με το σπουδαιο εργο του ενεργού μακεδονομαχου, που μαχεται ακομα και τον τυπο, που παρουσιαζει τις γραφικοτητες και τα απόνερα των "αγωνιστών". Βεβαια αυτος νομιζει οτι επιασε τον λαγό και θα του παρει τις πινκες. Θα δούμε ποσο γερη τσεπη εχει και αν θα φτασει μεχρι τα ευρωπαικα δικαστηρια, γισ να δικαιωθεί για την προβολη που του εγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί δεν αναφέρετε το όνομα του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αρχιμηχανικός, μακεδονομάχος..χρήμαα άφθονο (αυτοκίνητο, μηχανή, drone...) και όταν παίρνει έργα..οι εργάτες είναι από αλλού. Φτού σας ρε, τέτοια σας μαθαίνουν στην εκκλησία;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά σε κάνει νεζναμη να μάθεις να κόβεις τιμολογια.

      Διαγραφή
  4. Όταν κάνετε ρεπορτάζ, αν θέλετε ο αναγνώστης να σας λαμβάνει στα σοβαρά υπόψιν, καλό θα είναι να βασίζεστε σε γεγονότα και όχι σε ειδήσεις του τύπου ‘μου είπε’, ‘έτσι άκουσα’, κτλ. Ποιος είναι και που το δήλωσε; Σε κάποια ιστοσελίδα; Σε κάποια εφημερίδα; Όλα όσα γράφετε αποτελούν τεράστια συκοφαντία. Η Μητρόπολη έχει τεχνική υπηρεσία την οποία προσβάλλετε ασυστόλως όπως επίσης και τους μηχανικούς που την απαρτίζουν. Γνώριζε δημοσιογράφε PETROS (και το όνομα σου δεν γράφεις) ότι οι μηχανικοί στην μητρόπολη παρέχουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους (μετά από τριάντα έτη συνεργασίας με την μητρόπολη, το γνωρίζουμε πολύ καλά). Επιτρέπεις υβριστικά σχόλια συκοφαντώντας έναν άνθρωπο που ακόμα από ότι φαίνεται δεν γνωρίζεις αν όντως μήνυσε εσάς ή κάποια άλλη ειδησεογραφική ιστοσελίδα λαμβάνοντας επιπλέον την ευθύνη των υβριστικών σχολίων στο άρθρο σας αφού για την εμφάνιση αυτών απαιτείται η έγκρισή σου/σας . Ακόμα όμως και αν σας μήνυσε τι σας κάνει να πιστεύετε ότι σας έχει μηνύσει μόνο ένας και ότι εκκρεμεί μόνο μια μήνυση εναντίον σας; Μετά από αυτό το άρθρο, ακόμα και αν δεν σας έχει μηνύσει, καλά θα κάνει να σας μηνύσει εσάς της ιστοσελίδας σας όπως και τους σχολιαστές σας για συκοφαντική δυσφήμιση κατά συρροή. Δώστε όμως το όνομα του. Εμείς οι εκπρόσωποι πολλών πατριωτικών συλλόγων να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε δίπλα του. Αφού από ότι γράφετε το μοναδικό του κρίμα ήταν να πίνει καφέ σε κάποιο συλλαλητήριο και να μην διαπληκτίζεται με την αστυνομία. Αν νομίζετε ότι θα παίζετε με την ζωή και την φήμη των πολιτών επειδή έτσι σας αρέσει είστε απλά γελασμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)