Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

" ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ" ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ " ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΒ"


ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ


Σύμφωνα με πανελλαδικό site, στην Αριδαία ( 18 Νοεμβρίου) και με την σφραγίδα του Πρωτοδικείο , ιδρύθηκε " Μακεδονική Κίνηση Προώθησης Μητρικής Γλώσσας " με τον διακριτικό τίτλο " Κρστε Μισιρκοβ"!!!
Σύμφωνα με το καταστατικό τους, στόχος είναι " να γίνουν οι περιφερειακές η μειονοτικές γλώσσες πηγές πολιτισμού, ανάπτυξης και τοπικής υπερηφάνειας"!!!
Ο Σύλλογος έχει έδρα την πόλη της Αριδαίας.

12 σχόλια:

  1. δεν υπάρχει καν μακεδονική γλώσσα χαχαχαχαχαχα...ποιος θα τους ξυπνήσει επιτέλους , 10 άτομα είναι και απλά ονειρεύονται.. εμεις οι ντόπιοι δεν φοβάμαστε αυτα τα παιχνιδάκια κάποιων ... να μας φωνάξουν και στα εγκαίνια να ανταλλάξουμε απόψεις ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχεις δικιο, δεν υπαρχει γλωσσα, αφου ολες ειναι κομμένες, με πρωτη-πρωτη την δική σου. παντως 10 κοιμησμενοι που ονειρευονται ειναι παρα πολλοί, γιαυτο προσεξε μην τυχον και ξυπνησουν, γιατι θα ξυπνησουν κι εσενα

      Διαγραφή
    2. Μεγάλε,τις απειλές σου εκεί που σε παίρνει.Κοίτα να μην ξυπνήσουμε εμείς οι Έλληνες...
      Τότε να δούμε το δικό σου το ξύπνημα ποιό και πού θα είναι...

      Διαγραφή
    3. 10:24 μπραβο σου που παραδεχεσαι οτι εισαι κοιμισμένος. ονειρα γλυκα. Τις απειλές όμως που τις ειδες; αν ειναι απειλή οτι θα σε ξυπνησουν, το λιγοτερο εχεις ελλειψη φαντασίας.

      Διαγραφή
  2. Διεύθυνση έδρας δεν υπάρχει;Ονόματα ιδρυτών;Ονόματα συμμετεχόντων;Ποιο το πανελλαδικό site;
    Καλά,για την διάδοση των ιδεών τους και τα προβοκατόρικα δημοσιεύματα,γνωρίζουμε τον ιστότοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίσης αυτό οτι ιδρύθηκε με σφραγίδα του Πρωτοδικείου ? Ποιανού Πρωτοδικείου ? Τα Πρωτοδικεία είναι αρμόδια για την έκδοση της απόφασης (διάταξης?)της ίδρυσης του συλλόγου? Ψαχτείτε λίγο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΑΥΡΙΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Κρίστε Πέτκοφ Μισίρκωφ γεννήθηκε στο χωριό Postol, τη σημερινή Πέλλα. Το βιβλίο του «Za Macedontskite Raboti – Μακεδονικές Υποθέσεις» είναι μοναδικό ιστορικό ντοκουμέντο της σύγχρονης μακεδονικής εθνογένεσης. Μπορεί να γράφτηκε το 1903, δηλ. πριν 116 χρόνια, από ένα νέο που, τότε, δεν ήταν ούτε 30 χρονών(!!!) αλλά το έργο αυτό είναι φάρος και οδηγός για τους Μακεδόνες σε όλο τον κόσμο.

    Το βιβλίο κυκλοφόρησε μεταφρασμένο στα ελληνικά το 2003 από τις εκδόσεις Πετσίβα και έτσι είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν οι πολίτες της Ελλάδας από το πρωτότυπο τις απόψεις & τις θέσεις του Μισίρκωφ γύρω τα μακεδονικά ζητήματα.Ο Μισιρκόβ υπήρξε μεγάλος διανοούμενος με σημαντική συγγραφική δουλειά για το Μακεδονικό. Γεννήθηκε στην Πέλλα και έζησε στο Αρχοντικό Γιαννιτσών. Ο τάφος του βρίσκεται στη Γευγελή... Και αυτό μάλλον δεν το γνωρίζουν αυτοί που διοργάνωσαν στην Πέλλα το συλλαλητήριο .... αλλιώς θα "εβγαζαν σπυριά" και θα αποκήρυτταν το μέρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Ο Σύλλογος έχει έδρα την πόλη της Αριδαίας"
    σε ποια οδό? τι ωρα δεχεται για εγγραφες ? ποτε τα εγκαινια?
    Περα απο την πλακα η ειδηση ειναι fake news.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οσοι είστε εσείς η σκατογυφτοι φιλοσκοπιανοι,
    αναψτε φωτιές και πηδατε από πάνω σαν ινδιανοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ.Το οτι ο βασιλιας Φιλιππος, ο Μ.Αλεξανδρος κλπ κλπ μιλουσαν "σο πραις αρνο" (δηλαδη αυτο το γλωσικο ιδιωμα που δημιουργηθηκε πριν απο χρονια για συγκεκριμενους λογους και ειναι ενα μιγμα απο σλαβο-βουλγαρο-τουρκο-γυφτικα) αυτο με ξεπερναει. Ολα τα αλλα τα δηθεν ιστορικα,ειναι απλα μπουρδολογιες και συνιστουν προσβολη και παραχαραξη της ιστοριας του τοπου μας.Που ειναι ο δικηγορικος συλλογος Αριδαιας?τι κανει για να αποφυγουμε το ρεζιλικι της πολης μας?Δεχεστε να γελαει ολος ο κοσμος μαζι μας?Η μηπως ειστε κι εσεις "πρωτη φορα καμμενη αριστερα"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΡΕ ΧΑΙΒΑΝΙΑ ΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΗ ΜΙΑ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΗΡΩΙΔΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙς ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΕΚΤΟς ΛΙΓΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)