Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Μονιμοποίηση συμβασιούχων



  Όλα τα προηγούμενα χρόνια, στην απαίτηση των Συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων του Δημοσίου για άμεση και χωρίς όρους μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα Νοσοκομεία,
στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Εκπαίδευση κλπ, οι κυβερνήσεις απαντούσαν πως δεν είναι εφικτό οι συμβάσεις τους να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου διότι το απαγορεύει το άρθρο 103 του Συντάγματος.

     Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Ομοσπονδιών και Σωματείων του Δημοσίου συντονίζει τον αγώνα των εργαζομένων για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στον Δημόσιο Τομέα και διεκδικεί με πολύμορφες δράσεις την άρση της συνταγματικής απαγόρευσης της μονιμοποίησής των συμβασιούχων συναδέλφων.

     Τις μέρες αυτές η κυβέρνηση προχωρά στην αναθεώρηση του Συντάγματος. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. H Επιτροπή Πρωτοβουλίας Ομοσπονδιών και Σωματείων καταθέτει στο προεδρείο της Βουλής πρόταση άρθρου που καταργεί την συνταγματική απαγόρευση:

     «Το δικαίωμα στην εργασία, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους. Ως εκ τούτου, απαλείφεται από το άρθρο 103 και το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
     Εφεξής, κατοχυρώνεται διά του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

     Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει στη συνταγματική κατοχύρωση του πανανθρώπινου δικαιώματος όλων για μόνιμη και σταθερή εργασία και να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους συναδέλφους.

     Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας συνυπογράφει την πρόταση της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)