Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Βρέθηκε αρχαίο άγαλμα στην Κωνσταντία



Άγαλμα πιθανότα
των αρχαϊκών χρόνων βρέθηκε σε χωράφι της Κωνσταντίας προς  Ίδα . Ήδη έχουν ειδοποιηθεί οι αρμόδιες αρχές οι οποίες και θα αποφανθούν με μεγαλύτερη σαφήνεια για το εύρημα.

7 σχόλια:

  1. Προσοχή μην εξαφανιστεί κι αυτό όπως τα ευρήματα του κάστρου της Χρυσής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προπαπούς τού Χρήστου είναι. Μα είναι ρε παιδί μου ολόιδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμέτρητα ευρηματα τοσο της πιό προσφατης ιστορίας, οσο και της αρχαιοτητας εξαφανιζονται απο την περιοχή μας, επειδή δεν υπαρχει ενα αρχαιολογικό μουσείο για να φυλαχτούν και να προβληθούν όλα αυτά τα ευρηματα. Θυμάμαι που ως παιδί ημουν μαρτυς ενος ευρηματος ψηφιδωτού διαστασεων 1,5 Χ 1,0 μετρα περίπου που απεικόνιζε ένα ελάφι, που λες και ηταν ζωντανό. Βρέθηκε στον αρχαίο ναό στην Εδεσσα, δίπλα στον αγωγό του υδροηλεκτρικού εργοστασίου του Λόγγου κάτω απο τους καταρρακτες, όπου ο δρόμος κανει καμπύλη για να αποφύγει τα μαρμάρινα απομεινάρια του ναού, ο οποιος αντι να αναστηλωθεί "σαπίζει" μέσα στα βάτα και στα αγριόχορτα. Επίσης θυμάμαι ένα περιστατικό που μου διηγηθηκε ο αειμνηστος Δημητρης Αλεβιζος, ο οποιος ως μαθητής μαζί με τους συμμαθητές του, ύστερα απο μία θεομηνία που κατέβασε πολλά νερά στο χωριό του την Σωτήρα, μαζί με τα φερτά υλικά έφερε και χρυσά νομίσματα απο την εποχή των αρχαίων Μακεδόνων. Ολα τα παιδιά, όσα βρηκαν τα παρέδωσαν στον δάσκαλο του χωριού, ο οποίος αρχικά τα έβαλε σε μία γυάλινη προθήκη στο σχολείο, έπειτα όμως απο κάποιο διάστημα εξαφανίστηκαν και δεν τα ξαναείδε κανείς. Η πιθανότητα να εξαφανιστεί και αυτό το άγαλμα είναι 100%. ΚΡΙΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και αν ειναι κανα αγαλμα της εποχης της μακεδονιας (350 π.χ) τι θα πεις σαμαντοφ ανηκει στα σκοπια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εσύ για τι κόπτεσαι τόσο Κοπροσκύλωφ; Τόσο μεγάλη βαρύτητα έχει το τι θα πω εγώ;
      Η ιστορία είναι ιστορία, Το καταλαβαίνουν και οι πιο χαζοί και από εσένα . Δεν την αλλάζει κανείς κουτοπόνηρε και με την ελπίδα να γίνεις και συ ένας ακόμα πληρωμένος ρουφιανάκος

      Διαγραφή
    2. η αρχαιοτητα έχει παρέλθει εδώ και χιλιάδες χρόνια και δεν μπορεί να ανήκει το άγαλμα σε οποιαδήποτε πόλη ή κράτος. ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ και ανηκει σε όλους τους ανθρώπους του πλανήτη. Θυμάμαι την διαμάχη που ειχαν οι κληρονόμοι του Αινστάιν με όσους χρησιμοποίησαν φωτογραφιες το επιστημονα προκειμενου να διαφημισουν τα προιόντα τους. Το δικαστήριο δέχθηκε οτι ύστερα απο 50 χρόνια απο τον θάνατο του, πλέον ο Αιστάιν ανήκει στην παγκόσμια κληρονομιά και ο καθένας μπορεί να τον χρησιμοποιεί για να προμοτάρει τα προιοντα του. Οσο για τα φασιστικά και ρατσιστικά υπονοούμενα του 10:57 νομίζω πως ο PETROS του έδωσε την πρέπουσα απαντηση που του αξίζει. Ενα ειναι σιγουρο παντως (κατα την δική του λογική και σκέψη): ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ στους φερμένους.

      Διαγραφή
    3. Όσο και αν κόπτεσαι ο "φερμένος" Έλληνας παραμενει Έλληνας..όπως και ο Βουλγαρος πσραμένει Βούλγαρος είναι δεν είναι φερμένος. Όσο για την κληρονομιά του Αλεξάνδρου... τα χρόνια που τον διαδέχθηκαν ονομάστηκαν από ολοκληρο τον πλανήτη Ελληνιστικά.

      Διαγραφή

(3)