Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Γλύτωσε το κακούργημα με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Τουφεγγόπουλος


Παλαιότερο σκίτσο










































 Ο Νέος ποινικός κώδικας , έσωσε από την
πρώτη δίκη  σε βαθμό κακουργήματος τον πρώην Δήμαρχο του πρώην Δήμου Εξαπλατάνου Σταύρο Τουφεγγόπουλο.
Η υπόθεση αφορούσε την εικονική χαλικόστρωση αγροτικών δρόμων του τότε δήμου. Από τις έρευνες που έκαναν κρατικοί  λειτουργοί προέκυψε ότι τα έργα δεν έγιναν ποτέ , ενώ κανείς δεν γνωρίζει  τι έγιναν τα χρήματα που επέστρεψαν οι εργολάβοι   που   υποτίθεται ότι έκαναν τα έργα  και τα έδωσαν στο Σ. Τουφεγγόπουλο να εξοφλήσει δήθεν όπως τους έλεγε , εργαζόμενους που δούλεψαν με μαύρη εργασία  στον τότε δήμο , οι οποίοι όμως δεν πληρώθηκαν ποτέ.

Μετά από πολλά χρόνια σχηματίστηκε το κατηγορητήριο από την δικαιοσύνη. Προσδιορίστηκε η δίκη , η οποία αναβλήθηκε μία φορά, Στην πρόσφατη που έγινε  σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα το ποσό  για το οποίο διώκεται ο πρώην δήμαρχος είναι μικρότερο από αυτό που συνιστά κακουργηματική πράξη , αλλά διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος. Ως πλημμέλημα όμως παραγράφηκε και έπαψε η ποινική δίωξη.
Ωστόσο τα ερωτηματικά παραμένουν για την τύχη των χρημάτων
Μια ακόμα κατηγορία που έχει να αντιμετωπίσει ο Στ. Τουφεγγόπουλος   σε βαθμό κακουργήματος ,είναι αυτή για ασφαλτοστρώσεις στο Θεοδωράκι που πληρώθηκαν δύο φορές ύψους περίπου 150 χιλ. ευρώ.
Διώκεται σε βαθμό κακουργήματος. Η πρώτη εκδίκαση αναβλήθηκε  και προσδιορίστηκε νέα ημερομηνία μέσα στο 2020.  

2 σχόλια:

(3)