Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Έναρξη Λειτουργίας Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρα-Καϊμακτσαλάν χιονοδρομικής περιόδου 2019-2020 Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019


Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. ανακοινώνει ότι το Χ.Κ. Βόρα-Καϊμακτσαλάν (ΧΚΒ) THN     Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, υποδέχτηκε τους πρώτους  φίλους του, επισκέπτες και χιονοδρόμους και εγκαινίασε τη φετινή χιονοδρομική περίοδο.

Πρώτο στις προτιμήσεις των σκιέρ, για προπονήσεις, βελτίωση τεχνικής και χαλαρή χιονοδρομία, το μοναδικής ομορφιάς ΧΚΒ με υψόμετρο από 2.050 μ. έως 2.480 μ. διακρίνεται για την εξαιρετική ποιότητα χιονιού που σε συνδυασμό με το σύστημα τεχνητής χιόνωσης εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια περίοδο λειτουργίας. Διαθέτει τη μεγαλύτερη πίστα της Ελλάδας μήκους 3 χλμ., 10 πίστες διαφόρων επιπέδων δυσκολίας, 2 πίστες αρχαρίων με baby lifts και 4 χιονοδρομικές διαδρομές.  Ο αναβατήρας Κρέμαση στα 2.480 μ. οδηγεί στις δύο πιο απαιτητικές πίστες  στη χώρα, ενώ υπάρχουν και πίστες με μεγάλο πλάτος και ήπια κλίση, καθώς και ολόκληρη πλαγιά ιδανική για off-piste skiing.
Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος για παιδιά προσφέρεται για διασκεδαστικά παιχνίδια με έλκηθρα στον λοφίσκο χιονιού, ενώ ιδιαίτερα απολαυστική είναι η περιπατητική ανάβαση μέχρι το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, ιστορικό μνημείο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.524 μ. Για τους λάτρεις της αδρεναλίνης οι πλαγιές του βουνού προσφέρονται για Snow Kite και Parapente.
Οι χιονοδρόμοι και οι φίλοι του βουνού μπορούν να απολαύσουν ένα ζεστό ρόφημα, ελαφρύ γεύμα ή το ποτό τους στα 1500 τ.μ. του ατμοσφαιρικού  σαλέ στη βάση του χιονοδρομικού ή στο αλπικό chalet 2075, πάνω στην πίστα Σαραντόβρυση, που από φέτος επαναλειτουργεί ανακαινισμένο. Η χαλαρή ατμόσφαιρα και η μαγευτική θέα στο απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό τοπίο θα εντυπωσιάσουν όλους.
Στο χιονοδρομικό λειτουργούν 2 σχολές εκμάθησης σκι καθώς και κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού. Καθ’ όλη τη χιονοδρομική περίοδο στο Κέντρο υπάρχει γιατρός και παρέχονται πρώτες βοήθειες.
Το Καϊμακτσαλάν με υψόμετρο 2.524 μέτρα και συγκλονιστική θέα στη λίμνη Βεγορίτιδα καλύπτεται στα χαμηλότερα υψόμετρα από δάση δρυός, οξιάς και πεύκου, προσφέροντας μοναδική φυσική ομορφιά. Ο γραφικός οικισμός του Παλαιού Αγίου Αθανασίου βρίσκεται μόλις 16 χλμ. από το χιονοδρομικό και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή χειμερινά τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας.  Η κοντινή πανέμορφη πόλη της Έδεσσας φημίζεται για τους εντυπωσιακούς της καταρράκτες, τους μεγαλύτερους των Βαλκανίων, την ιστορική συνοικία Βαρόσι αλλά και την υψηλή γαστρονομία. Στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια τα εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς Λουτρά Πόζαρ. Ο συνδυασμός χιονοδρομίας και ιαματικών λουτρών σε θερμοκρασία 37ΟC είναι μία μοναδική εμπειρία.
Η ΕΤΑΔ Α.Ε και το ΧΚ Βόρα-Καϊμακτσαλάν εύχονται μια ευχάριστη και ασφαλή χιονοδρομική περίοδο σε όλους.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΧΚΒ:  https://kaimaktsalan.gr

7 σχόλια:

  1. Σε λίγα χρόνια τέτοια εποχή θα γίνεται γιορτή σαρδέλας εκεί πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΑΛΜΩΠΙΑ ομως χωρίς δρόμο προς το χιονοδρομικό μας. Μόνο από την Εδεσσα. Η ΚΕΡΑΣΙΑ είναι κλειστή.
    Δημος Αλμωπίας άφαντος!
    Από Αριδαία για χιονοδρομικό μέσω Εδεσσας η απόσταση είναι περίπου 60 χιλιόμετρα.
    Από Αριδαία για χιονοδρομικό μέσω Κερασιάς η απόσταση είναι περίπου 40 χιλιόμετρα.
    Αυτός ο δρόμος της Κερασιάς χρησιμοποιείται από πολίτες και επισκέπτες της Αλμωπίας χρόνια τώρα. Χρόνια τώρα τον ξεχνάνε χωρίς συντήρηση, διαγράμμιση και τα σχετικά. Ετσι φέτος η τροχαία τον έκλεισε λόγω έλλειψης συντήρησης. Ο δήμος Αλμωπίας τι έκανε για το κλείσιμο της οδού; άλλα και άλλα μας λένε ότι τα λύνουν κουνώντας το μικρό δαχτυλάκι τους, σαν ταχυδακτυλουργοί. Εναν δρόμο δεν μπορεσαν να συντηρήσουν.
    Ο δρόμος που έγινε κάποια στιγμή από Όρμα δεν χρησιμοποιείται γιατί δεν είναι ασφαλτοστρωμένος σε όλο το μήκος του και για αυτό τον λόγο δεν περνάνε να τον αποχιονίζουν.
    Τωρα ο περιφερειάρχης Πέλλας πρότεινε νέο δρόμο μέσω Κορυφής που θα κάνει την απόσταση περίπου 35 χιλιόμετρα.
    Δηλαδή έχουμε δρόμο από Αλμωπια προς χιονοδρομικό 40 χιλιομετρα που δεν τον συντηρούν και θα μας φτιάξουν νέο δρόμο 35 χιλιόμετρα. Για να γλιτώσουμε 5 χιλιόμετρα.
    Ηθελα να ήξερα όταν ήρθε ο κ. Τζαμτσης και ανακοίνωσε τον νέο δρόμο που σκέφτηκαν μέσα στο δημοτικό συμβούλιο της Αλμωπίας και όλοι χαρηκαν παρέα, δεν βρέθηκε ένας δημοτικός σύμβουλος με λίγο μυαλό να πει τα αυτονόητα. Οτι δρόμο έχουμε δεν θέλουμε άλλο, συντηρήστε τον.
    Αυτά! Ιστορίες για αγρίους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα συμφέροντα λένε ότι πρέπει να φτιάξουμε άλλον δρόμο. ΑΚΟΥΣΕΣ, 300.000 για μελέτη
    2.000.000 για δρόμο και 5.000 για μερικά αμμοχάλικα δεν ρίχνουν. ΦΤΑΙΜΕ, ΦΤΑΙΜΕ,ΦΤΑΙΜΕ, Στον σκουπιδοτενεκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε να το καταλαβαίνεται δεν θέλουν Κερασιά τους χαλάει η σούπα με τους μετανάστες που έχουν και κυκλοφορούν στην Κερασιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εταξαν στην Κορυφη και στους Κορυφιώτες ότι θα πάρουν αξία τα χωράφια τους. Κάθε δέκα χρόνια πρέπει να γίνεται νέος δρόμος που θα ενώνει την Αλμωπία με το χιονοδρομικό. Κάθε χρόνο η Αλμωπία δεν έχει δρόμο για το χιονοδρομικό. Λίγο χαλίκι, λίγα μέτρα άσφαλτο και λίγο διαγράμμιση ήθελε ο δρόμος από Κερασιά. Ντροπή του δήμου ΑΛΜΩΠΙΑΣ διαχρονικά που δεν φροντίζει το τμήμα που του αναλογεί. Αλλά πως θα δουλεύουν οι εργολάβοι αν δεν γίνει νέος δρόμος, πως θα κινηθούν τα εκατομμύρια αν δεν κάνουν νέο δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 300.000 μελέτη ? βιάζονται κιόλας για να μην χαθούν τα λεφτά. άρε δήμαρχε φτιάξε τον δρόμο με μια μπουλντόζα και άσε της μασέλες μερικών ατάιστες, έχουν το θράσος να κλείσουν τον δρόμο για να τσεπώσουν τα 300.000 και έχει μετά και άλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τώρα που ξαναχιονισε , μηπως πηγε ο φορτηγατζης (ο φίλος του Δήμαρχος Μπάτση ντε) να μας πει εαν άνοιξε ο δρόμος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)